Regeling vervallen per 01-01-2020

Regeling Aanvulling Verplaatsingskosten (2010)

Geldend van 01-11-2010 t/m 31-12-2019 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2010

Intitulé

Regeling Aanvulling Verplaatsingskosten (2010)

College van Burgemeester en Wethouders stellen de Regeling Aanvulling Verplaatsingskosten (2010) vast.

Artikel 1 Aanvulling op artikel 18:1:1, lid 1 (Begripsomschrijvingen)

-standplaats:

de gemeente, of het met name genoemde deel daarvan (het gebouw, gebouwencomplex of terrein) waar de ambtenaar gewoonlijk zijn werkzaamheden verricht;

-woongebied:

burgemeester en wethouders hebben ter nadere uitvoering bepaald dat als woongebied, aansluitend aan het grondgebied van de gemeente Westland, wordt aangewezen het gebied dat tot en met 37km reisafstand ligt van de standplaats te Naaldwijk, Wateringen, de Lier, Monster of ´s-Gravenzande (e.e.a. overeenkomstig de criteria in de Regeling Woon-werkverkeer en zijnde de max. vergoedingsgrens voor het woon-werkverkeer).

Artikel 2 Aanvulling op artikel 18:1:1, lid 2 (Begripsomschrijvingen)

Naast de in de artikelen 1:2 (CAR) en 1:2:1 (UWO) genoemde personen (zoals de BABS en de oproepkracht) is hoofdstuk 18 (CAR/UWO) en deze "aanvulling" eveneens niet van toepassing op de Leer-Arbeids-Plaats.

Artikel 3 Aanvulling op artikel 15:1:17 (Verhuisplicht grondgebied/woongebied)

  • 1. Aan ambtenaren die één van de navolgende functies (gaan) bekleden en die buiten het woongebied als aangegeven in artikel 1 (van deze aanvulling) woonachtig zijn kan door burgemeester en wethouders de verplichting worden opgelegd om (in overleg met betrokkene) naar binnen het grondgebied (gemeentegrens) dan wel het woongebied te verhuizen.

  • 2. Betrokkene komt ingevolge zo´n verplichting in aanmerking voor de verplaatsingskostenvergoeding overeenkomstig hoofdstuk 18.

  • 3. De vergoeding bedraagt 100% bij een verplaatsing naar binnen de gemeentegrens en 50% bij een verplaatsing naar binnen het woongebied.

  • 4. De functies genoemd in lid 1 van dit artikel zijn:

    • -

      de gemeentesecretaris/algemeen directeur.

  • 5. Over aanwijzing respectievelijk aanvulling van andere (cruciale) functies dan bovengenoemd zal vooraf overleg plaatsvinden met respectievelijk de Ondernemingsraad en het Georganiseerd Overleg.

Artikel 4 Aanvulling op artikel 15:1:17 (Verhuisplicht standplaats)

  • 1. Aan ambtenaren die een bepaalde functie vervullen of belast zijn met bepaalde werkzaamheden en die buiten de standplaats als aangegeven in artikel 1 (van deze aanvulling) woonachtig zijn kan door burgemeester en wethouders de verplichting worden opgelegd om naar de standplaats te verhuizen.

  • 2. Betrokkene komt ingevolge zo´n verplichting in aanmerking voor de verplaatsingskostenvergoeding overeenkomstig hoofdstuk 18.

  • 3. De functies/werkzaamheden als bedoeld in lid 1 zijn bijvoorbeeld:

    • -

      personeel belast met de gladheidbestrijding;

    • -

      personeel belast met rioolwachtdienst;

    • -

      soortgelijk relevante functies.

  • 4. Alvorens ingevolge dit artikel verhuisplicht op te leggen aan functies (i.c. ambtenaren) zal hierover overleg worden gevoerd met de Ondernemingsraad.

Artikel 5 Vrijwillige verplaatsing (bij 74km of meer)

  • 1. De ambtenaar die buiten het woongebied, als bedoeld in artikel 1 van deze aanvulling, woont op een afstand van 74 kilometer of meer (berekend overeenkomstig de criteria in de Regeling Woon-werkverkeer) en bij, dan wel binnen 6 maanden na, indiensttreding te kennen geeft binnen 2 jaar na indiensttreding te zullen verhuizen naar de standplaats wordt, bij daadwerkelijke verhuizing, in aanmerking gebracht voor een verplaatsingskostenvergoeding ad 100%.

  • 2. De ambtenaar als bedoeld in lid 1 die te kennen geeft te zullen verhuizen naar binnen de gemeentegrens wordt, bij verhuizing, in aanmerking gebracht voor een vergoeding ad 50%.

  • 3. De ambtenaar als bedoeld in lid 1 die te kennen geeft te zullen verhuizen naar binnen het woongebied wordt, bij verhuizing, in aanmerking gebracht voor een vergoeding ad 25%.

Artikel 6 Vrijwillige verplaatsing (vanaf 37km tot 74km)

  • 1. De ambtenaar die buiten het woongebied, als bedoeld in artikel 1, woont op een afstand van minder dan 74 kilometer en bij, dan wel binnen 6 maanden na, indiensttreding te kennen geeft binnen 2 jaar na indiensttreding te zullen verhuizen naar de standplaats wordt, bij verhuizing, in aanmerking gebracht voor een verplaatsingskostenvergoeding ad 50%.

  • 2. Bij een overeenkomstige verhuizing naar binnen de gemeentegrens ontvangt de ambtenaar een vergoeding ad 25%.

Artikel 7 Aanvulling op artikel 18:1:5, lid 1 (Loga-bedragen)

Vervallen per 1-1-2010 als gevolg van aanpassingen in artikel 18:1:5 CAR/UWO.

Artikel 8 Aanvulling op artikel 18:1:5, lid 4 (Geen eigen huishouding)

Ter nadere uitvoering is bepaald dat personeel zonder eigen (zelfstandige) huishouding aanvullend in aanmerking wordt gebracht voor een tegemoetkoming in de inrichtingskosten ad 3% van de berekeningsbasis.

Artikel 9 Aanvulling op de artikelen 18:1:6 en 18:1:7 (Reiskosten woon-werk bij verhuisplicht)

Vervallen per 1-1-2010 als gevolg van aanpassingen in artikel 18:1:6 en 18:1:7 CAR/UWO.

Artikel 10 Uitbetaling vergoeding(en)

  • 1. Vergoeding(en) die de ambtenaar ingevolge deze regeling toekomt worden na inlevering van het verzoek, door middel van de "Declaratie Tegemoetkoming in de Verhuiskosten", binnen een maand uitbetaald.

  • 2. Declareren dient bij voorkeur in de (1e) maand volgend op de maand waarop de declaratie betrekking heeft plaats te vinden. Declaraties ingediend na de 3e maand volgend op de maand waarop de declaratie betrekking heeft worden niet meer in behandeling genomen.

Artikel 11 Overige bepalingen

In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet kunnen burgemeester en wethouders een nader besluit nemen.

Artikel 12 Slotbepaling

Deze regeling treedt na publicatie in werking met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 en kan worden aangehaald als “Regeling Aanvulling Verplaatsingskosten (2010)”.

Per gelijke datum wordt de bestaande "Regeling Aanvulling Verplaatsingskosten (2009)”, zoals vastgesteld op

13 januari 2009, ingetrokken.

Ondertekening

Vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Westland dd. 5 oktober 2010 (agendapunt 6.5.3)
de secretaris, de burgemeester,
M.van Beek J. van der Tak.