Procedureregeling organieke functiebeschrijving en -waardering gemeente Weststellingwerf

Geldend van 01-07-2006 t/m heden

Intitulé

Procedureregeling organieke functiebeschrijving en -waardering gemeente Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf;

gelet op artikel  6 van de bezoldigingsverordening;

gezien de verkregen instemming in de commissie van georganiseerd overleg;

 

Besluiten:

 

de huidige “regeling functiebeschrijving en –waardering Weststellingwerf 2000” d.d. 15 januari 2001 (0100550/P&O) met ingang van 1 juli 2006 in te trekken en per die datum te vervangen door de volgende Procedureregeling organieke functie(profiel)beschrijving en functie(profiel)waardering, fase 2  van de gemeente Weststellingwerf.

 PARAGRAAF 1: DEFINITIES

 Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder:

a.

Medewerker

de persoon op wie de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling van toepassing is en met wie een arbeidsovereenkomst naar Burgerlijk recht is gesloten;

b.

Organieke functieprofielbeschrijving

de beschrijving van het karakter (van een groep) van taken,zoals die binnen de gemeente Weststellingwerf geldende regelingen door of namens burgemeester en wethouders is vastgesteld om door een medewerker te worden vervuld;

c.

Functieprofielenboek

verzameling van alle bij de gemeente Weststellingwerf voorkomende functieprofielbeschrijvingen en de daarbij behorende waardering.

d.

Functie(profiel)waardering

het bepalen van de onderlinge zwaarteverhoudingen tussen functieprofielbeschrijvingen en per functieprofielbeschrijving, door toepassing van een  functiewaarderingsysteem.

e.

Conversietabel

de tabel die een koppeling legt tussen de resultaten van de waardering en de salarisniveaus;

f.

Bezwarenadviescommissie

de commissie, belast met de advisering in het kader van de behandeling van bezwaren tegen de beschrijving van de functieprofielen, de onderbrenging van taken onder de functieprofielbeschrijvingen en de waardering van de functieprofielbeschrijvingen.

g.

Directie

door burgemeester en wethouders vastgesteldeorganisatorische eenheid belast met en eindverantwoordelijkheid voor de aansturing en de bedrijfsvoering van de gemeentelijke organisatie.

h.

Afdelingshoofd

onder de directie ressorterende functionaris, belast met de dagelijkse leiding van een door burgemeester en wethouders bepaalde organisatorische eenheid van de gemeentelijke organisatie (afdeling).

i.

Managementoverleg

(MO) tweewekelijks, meningvormend, afstemmend overleg van afdelingshoofden en directieleden, adviserend aan de directie.

j.

Functiedeskundige

de door de directie aangewezen onafhankelijke adviseur belast met het opstellen van de functieprofielen en het daarbijbehorende functiewaarderingsadvies.

 Artikel 2

  • 1.

    Alle bij de gemeente Weststellingwerf voorkomende taken of groepen van taken worden beschreven en gewaardeerd volgens de methode van organieke functieprofielbeschrijving- en waardering, die als bijlage bij deze regeling is gevoegd.

  • 2.

    Het bepaalde in het eerste lid geldt slechts ten aanzien van taken of groepen van taken/ functieprofielen waarvoor een bezoldiging van gemeentewege wordt vastgesteld.

PARAGRAAF 2: DE FUNCTIEPROFIELBESCHRIJVING

 Artikel 3

  • 1.

    Er wordt een functieprofielenboekopgesteld.

  • 2.

    De directie kan, na overleg met de OR, besluiten een nieuwe functieprofielbeschrijving aan het bestaande functieprofielenboek toe te voegen of een bestaande functieprofielbeschrijving te wijzigen.

  • 3.

    Op de behandeling van nieuwe of aangepaste functieprofielbeschrijvingen zijn alle bepalingen van deze regeling van toepassing.

 Artikel 4

  • 1.

    De functiedeskundige stelt in overleg met de betrokken afdelingshoofden een concept functie-profielbeschrijving op volgens een door de directie vastgesteld uniform model.

  • 2.

    Voor een groep van taken met hetzelfde functiekarakter wordt slechts één functieprofielbeschrijving opgesteld.

  • 3.

    De directie legt het concept van de functieprofielbeschrijving om advies aan het MO voor.

  • 4.

    De concept functieprofielbeschrijvingen van directieleden worden opgesteld in samenspraak tussen burgemeester en wethouders en de directie.

  • 5.

    De functieprofielen van de directie worden vastgesteld door Burgemeester en Wethouders.

 

PARAGRAAF 3: DE FUNCTIEPROFIELWAARDERING 

Artikel 5

  • 1.

    De doelstelling van de waardering is primair te komen tot een rangordening van de functieprofielbeschrijvingen in de organisatie door middel van een geobjectiveerde functiewaarderingsmethodiek en daarna deze ordening via conversie te vertalen in een rangordening in salarisschalen.

  • 2.

    In opdracht van de directiewordt een functieprofielbeschrijving door de functiedeskundige voorzien van een concept waarderingsadvies en door de directie om advies aan het MO voorgelegd.

 Artikel 6

  • 1.

    De directie stelt het functiewaarderingsadvies van de functieprofielbeschrijving vast.

 PARAGRAAF 4: DE CONVERSIE EN INSCHALING

 Artikel 7

  • 1.

    Burgemeester en wethoudersstellen de conversietabel vast na overleg en in overeenstemming met de commissie voor georganiseerd overleg.

  • 2.

    De door de directie vastgestelde waardering wordt omgezet in de salarisschalen door middel van toepassing van de vastgestelde conversietabel.

PARAGRAAF 5: BEKENDMAKING  

Artikel 8

  • 1.

    De directie maakt de vastgestelde functieprofielbeschrijving, de uitslag van de waardering en de vaststelling van de salarisschaal schriftelijk bekend aan de medewerker.

  • 2.

    Gelijktijdig wordt de inpassingdatum in de aanloop- of functieschaal schriftelijk bekend gemaakt aan de medewerker.

  • 3.

    Ten aanzien van de inpassingdatum in de aanloop- of functieschaal is van toepassing de “Bezoldigingsverordening gemeente Weststellingwerf 2000” alsmede de “Richtlijnen aanloop en functieschaal”

PARAGRAAF 6: BEZWARENADVIESCOMMISSIE EN BEZWARENPROCEDURE

 Artikel 9

  • 1.

    De medewerker die het niet eens is met het besluit als genoemd in artikel 8 lid 1 en 2, kan binnen zes weken na de schriftelijke bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

  • 2.

    Burgemeester en wethouders leggen –alvorens te beslissen – een bezwaarschrift, indien en zover het is gericht tegen de beschrijving van de functieprofielen, de onderbrenging van taken onder de functieprofielbeschrijvingen en de waardering van de functieprofielbeschrijvingen, om advies voor aan een onafhankelijke bezwarenadviescommissie in de zin van artikel 7.13 Algemene wet bestuursrecht.

  • 3.

    De leden en de plaatsvervangend leden van de bezwarenadviescommissie worden benoemd door burgemeester en wethouders.

  • 4.

    Burgemeester en wethouders stellen een reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van de bezwarenadviescommissie vast.

 PARAGRAAF 7: SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGBEPALINGEN

Artikel 10

  • 1.

    In de gevallen waarin deze regeling niet voorziet beslissen burgemeester en wethouders gehoord de commissie voor georganiseerd overleg.

  • 2.

    Deze regeling kan worden aangehaald als “Procedureregeling organieke functiebeschrijving en –waardering gemeente Weststellingwerf” en treedt in werking met ingang van 1 juli 2006.

  • 3.

    De “Regeling functiebeschrijving en –waardering Weststellingwerf 2000” d.d. 15 januari 2001 (0100550/P&O), wordt met ingang van 8 juni 2006 ingetrokken.

 

 

 

Wolvega,  8 juni 2006.

 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

 

de burgemeester,                                 de secretaris,

 

 

 

 

 

(G. van Klaveren)                                              (R. van Maurik)