Regeling vervallen per 01-01-2020

Procedureregeling functiebeschrijven, functiewaarderen en inpassing gemeente Woensdrecht 2009

Geldend van 28-04-2009 t/m 31-12-2019

Intitulé

Procedureregeling functiebeschrijven, functiewaarderen en inpassing gemeente Woensdrecht 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente WoensdrechtOverwegende dat: het in het kader van een goed personeelsbeleid vereist is een regeling voor het beschrijven en waarderen van functies alsmede voor inpassing in een functie(-beschrijving) vast te stellen;Gelet op artikel 3.1.1 CAR/UWOGelet op artikel 107e en artikel 160 van de Gemeentewet;Gelet op artikel 27 lid 1b van de Wet op de Ondernemingsraden;Besluit:Vast te stellen de navolgende Procedureregeling functiebeschrijven, functiewaarderen en inpassing gemeente Woensdrecht 2009. Aangeduid als de regeling functiewaardering.

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1.1 Begripsbepalingen

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:a. ambtenaar : de ambtenaar zoals bedoeld in artikel 1:1, lid 1 onder a van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling voor de sector gemeenten (CAR);b. functiefamilie : een groep functies met een gemeenschappelijk functieprofiel;c. functieprofiel : een gemeenschappelijk profiel zoals een taak of een groep van de gemeente geldende regelingen door of namens het college is taken van een functiefamilie, zoals die binnen het raam van de voor vastgesteld;d. functiebeschrijving : de beschrijving van een functiefamilie, uitgewerkt in een aantal specifieke bandbreedtes;e. bandbreedte : de niveaubepalende bestanddelen van een functiefamilie, onder verwijzing van wat hierover is bepaald in artikel 1.2. lid 1 van deze regeling;f. functieboek : het geheel van functiebeschrijvingen;g. takenpakket : de uitwerking van de functiebeschrijving in werkafspraken;h. functiedeskundige : de met de uitvoering van de regeling functiebeschrijven, functiewaarderen en inpassing belaste externe deskundige op het gebied van functiebeschrijving en -waardering;i. toetsingscommissie : de commissie belast met het toetsen van de concept waarderingsadviezen en de inpassingsvoorstellen. De commissie bestaat uit: 1. een in- of extern lid namens de werkgever, aangewezen door het college,2. een extern lid namens de werknemers, aangewezen door de werknemersvertegenwoordiging in de commissie voor georganiseerd overleg,3. een externe voorzitter gekozen door het lid namens de werkgever en het lid namens de werknemer, zoals eerder genoemd in artikel 1.1 lid i.Aan de toetsingscommissie worden zonder stemrecht toegevoegd: een medewerker P&O als secretaris en de functiedeskundige als adviseur.j. conversietabel : een tabel die een koppeling legt tussen de resultaten van de waardering en de salarisschalen.

Artikel 1.2 Reikwijdte

  • 1 Het niveau van alle bij de gemeente Woensdrecht voorkomende functiebeschrijvingen zal worden vastgelegd volgens de methode van functiewaardering, met gebruikmaking van ODRP functiewaarderingssysteem (OFS).

  • 2 Het bepaalde in het eerste lid geldt slechts ten aanzien van functiebeschrijvingen waarvoor een salarisschaal wordt vastgesteld volgens de conversietabel.

Hoofdstuk 2 Functieboek

Artikel 2.1 Functieboek

  • 1 Het functieboek wordt vastgesteld door het college, met uitzondering van de functiebeschrijvingen voor de griffier en de griffiemedewerker(s), die worden vastgesteld door de gemeenteraad.

  • 2 Het functieboek wordt alleen gewijzigd voor nieuwe functiefamilies en/of bandbreedtes die duurzaam moeten worden vervuld en die niet op basis van het dan geldende functieboek kunnen worden vervuld.

  • 3 De functiedeskundige stelt de concept-functiebeschrijvingen op.

  • 4 De gemeentesecretaris stelt de functiebeschrijvingen vast, met uitzondering van de functiebeschrijving voor de gemeentesecretaris, die wordt vastgesteld door het college.

Artikel 2.2 Functiewaardering

  • 1 De functiebeschrijvingen worden aan de functiedeskundige voor een concept-waarderingsadvies voorgelegd.

  • 2 De functiedeskundige vervaardigt aan de hand van de functiebeschrijvingen een concept-waarderingsadvies.

  • 3 De concept-waarderingsadviezen worden getoetst door de toetsingscommissie. De toetsingscommissie adviseert over:a. de waardering van de functiebeschrijvingen;b. de conversietabel (als deze moet worden aangepast).

  • 4 De conversietabel wordt bij wijziging ter instemming voorgelegd aan de commissie voor georganiseerd overleg.

Artikel 2.3 Inpassingsvoorstel

  • 1 P&O stelt in samenwerking met de functiedeskundige een gemotiveerd concept-inpassingsvoorstel op tot inpassing in een functiebeschrijving in overleg met het desbetreffende afdelingshoofd, met het college voor de directiefunctie, respectievelijk de gemeenteraad voor de griffier en de griffiemedewerker(s).

  • 2 De concept-inpassingsvoorstellen zoals bedoeld onder lid 1 worden getoetst door de toetsingscommissie. De toetsingscommissie nodigt indien gewenst het desbetreffende afdelingshoofd, respectievelijk (een vertegenwoordiging namens) het college, respectievelijk (een vertegenwoordiging namens) de gemeenteraad, uit tot het geven van een toelichting met betrekking tot de voorstellen.

  • 3 De toetsingscommissie adviseert over het concept-inpassingsvoorstel.

  • 4 Het college stelt de concept-inpassingsvoorstellen vast, met uitzondering van de concept-inpassingsvoorstellen met betrekking tot de griffier alsmede de griffiemedewerker(s), die ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

  • 5 Het concept-inpassingsvoorstel wordt aan de ambtenaar schriftelijk bekendgemaakt.

Artikel 2.4 Bedenkingen tegen inpassingvoorstel

  • 1 Indien de ambtenaar het niet eens is met het concept-inpassingsvoorstel in de functiebeschrijving kan hij dat binnen 14 kalenderdagen gemotiveerd kenbaar maken bij het college. Bedenkingen inzake de concept-inpassingsvoorstellen met betrekking tot de griffier alsmede de griffiemedewerker(s) worden gemotiveerd kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad.

  • 2 De ambtenaar kan verzoeken om mondeling te worden gehoord door de toetsingscommissie. De ambtenaar die hiertoe een verzoek indient, zal binnen 30 kalenderdagen worden gehoord. De toetsingscommissie nodigt indien gewenst het desbetreffende afdelingshoofd uit tot het geven van zijn zienswijze met betrekking tot de bedenkingen.

  • 3 De toetsingscommissie adviseert, met inachtneming van de eventuele bedenkingen, over het inpassingsvoorstel.

  • 4 In redelijkheid en billijkheid kan in individuele gevallen door het college afgeweken worden van bovengenoemde termijnen.

Artikel 2.5 Vaststelling

  • 1 De toetsingscommissie legt de concept-waardering, de inpassingsvoorstellen en de aangepaste conversietabel, met inachtneming van hetgeen is vermeld in artikel 2.2 lid 4, ter vaststelling voor aan het college. De inpassingsvoorstellen met betrekking tot de griffier, alsmede de griffiemedewerker(s) worden ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad, met inachtneming van hetgeen is vermeld in artikel 2.2 lid 4.

  • 2 Het college stelt het functieboek, de waarderingen en de inpassingsvoorstellen vast. Het college stelt bovendien de conversietabel vast indien deze moet worden gewijzigd, met inachtneming van hetgeen is vermeld in artikel 2.2 lid 4. De gemeenteraad stelt het functieboek, de waarderingen en de inpassingsvoorstellen vast van de griffier en de griffiemedewerker(s).

  • 3 Het besluit tot inpassing wordt aan de betrokken ambtenaar schriftelijk bekendgemaakt.

Hoofdstuk 3 Slot- en overgangsbepalingen

Artikel 3.1 Slot- en overgangsbepalingen

  • 1 Deze regeling kan worden aangehaald als "Procedureregeling functiebeschrijven, functiewaarderen en inpassing gemeente Woensdrecht 2009".

  • 2 Deze regeling treedt in werking op datum vaststelling.

Ondertekening

Aldus vastgesteld door het college van Woensdrecht op 28 april 2009.Burgemeester en wethouders van Woensdrecht,de gemeentesecretaris,            de burgemeester,