Regeling vervallen per 08-05-2015

Verordening werkgeverscommissie Sint Eustatius ex artikel 118 van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Geldend van 23-08-2014 t/m 07-05-2015 met terugwerkende kracht vanaf 16-08-2012

Intitulé

Verordening werkgeverscommissie Sint Eustatius ex artikel 118 van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba

De eilandsraad van het openbaar lichaam Sint Eustatius;

gelezen het voorstel van het presidium;

gelet op artikel 118, eerste lid, de artikelen 130 tot en met 135, artikel 166 van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba;

besluit:

vast te stellen de

Verordening werkgeverscommissie Sint Eustatius ex artikel 118 van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Artikel 1 Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie

  • 1. De werkgeverscommissie oefent het werkgeverschap uit ten aanzien van de griffier en de overige op de griffie werkzame ambtenaren, zoals die door de raad aan haar zijn gedelegeerd.

  • 2. Tot de bevoegdheid van de werkgeverscommissie behoren ook de voorbereiding en uitvoering van de overige tot het werkgeverschap van de raad behorende besluiten en regelingen.

  • 3. De werkgeverscommissie mandateert de aan haar overgedragen bevoegdheden ten aanzien van het griffiepersoneel aan de griffier.

Artikel 2 Samenstelling werkgeverscommissie

  • 1. De werkgeverscommissie bestaat uit de voorzitter van de Algemene raadscommissie als voorzitter en twee fractievoorzitters van politieke partijen in de raad.

  • 2. De voorzitter van de eilandsraad als adviseur van om de commissie van informatie en advies te voorzien.

  • 3. De leden van de werkgeverscommissie worden door de eilandsraad uit zijn midden benoemd voor de duur van de zittingsperiode van de eilandsraad.

  • 4. Het lidmaatschap van de werkgeverscommissie eindigt:

    • a.

      op eigen verzoek: het lid doet daarvan schriftelijk mededeling aan de eilandsraad en het ontslag gaat in als de opvolger door de eilandsraad is benoemd;

    • b.

      indien het fractievoorzitterschap is beëindigd;

    • c.

      indien het lid aftreed tals lid van de eilandsraad;

    • d.

      indien de eilandsraad van oordeel is dat het lid niet langer geschikt is de functie als lid van de werkgeverscommissie te vervullen.

Artikel 3 Taken voorzitter

De voorzitter draagt in ieder geval zorg voor:

  • a.

    het tijdig en periodiek bijeenroepen van de werkgeverscommisie;

  • b.

    het leiden van de vergaderingen;

  • c.

    het doen naleven van deze verordening;

  • d.

    het ondertekenen van stukken en de besluiten die van deze commissie uitgaan, alsmede het zorg dragen voor de uitvoering van de besluiten van de werkgeverscommissie;

  • e.

    het fungeren als schakel tussen de werkgeverscommissie en de griffier als eerst verantwoordelijke voor de personele en organisatorische zaken van de griffie.

Artikel 4 Ondersteuning van de commissie

De griffier of een door deze aan te wijzen functionaris staat de werkgeverscommissie terzijde, draagt zorg voor het secretariaat en maakt met het de eilandsecretaris afspraken over ondersteuning.

Artikel 5 Besluitvorming

  • 1. Besluiten worden genomen bij meederheid van stemmen, uitgebracht door de leden zoals bedoeld in artikel 2, eerste lid.

  • 2. Besluiten worden alleen genomen indien de vergadering meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden aanwezig is.

Artikel 6 Verslaglegging

De griffier draagt zorg voor het opstellen van een besluitenlijst van elke vergadering. De besluitenlijst wordt in de eerst volgende vergadering van de werkgeverscommissie definitief vastgesteld.

Artikel 7 Beslotenheid van de vergaderingen

De vergaderingen van de werkgeverscommissie worden in het belang als bedoeld in artikel 11 2e lid e en f van de Wet openbaarheid van bestuur BES in beslotenheid gehouden.

Artikel 8 Vergaderfrequentie

De werkgeverscommissie vergadert tenminste tweemaal per jaar en voorts zo vaak als de door voorzitter of door een van de leden nodig wordt geacht.

Artikel 9 Verantwoording

De werkgeverscommissie brengt met inachtneming van het bepaalde in artikel 7, jaarlijks verslag uit aan de eilandsraad van haar werkzaamheden en bevindingen.

Artikel 10 Onvoorziene omstandigheden

In gevallen waarin deze verordening niet voor ziet of bij twijfel over de toepassing ervan beslist de werkgeverscommissie op voorstel van de voorzitter.

Artikel 11 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking en werkt terug tot 16 augustus 2012.

Artikel 12 Citeertitel

Dit besluit kan worden aangehaald als "Verordening werkgeverscommissie Sint Eustatius".

Ondertekening

Vastgesteld in de openbare vergadering van de eilandsraad van het openbaar lichaam Sint Eustatius op 16 augustus 2012.
De voorzitter, De eilandsgriffier,