Eilandsverordening van 29 december 1986 tot wijziging van de Landsverordening Hazardspelen 1948 (P.B. 1948, no. 138)

Geldend van 01-01-1987 t/m 09-10-2010

Intitulé

Eilandsverordening van 29 december 1986 tot wijziging van de Landsverordening Hazardspelen 1948 (P.B. 1948, no. 138)

Artikel 1

  • 1.

    Het Bestuurscollege is bevoegd om, onder door hem te stellen voorwaarden en waarborgen, vergunning te verlenen tot het exploiteren van hazardspelen, in daartoe met name aan te wijzen en speciaal daarvoor ingerichte hotels.

  • 2.

    Toegang tot de lokaliteiten, waarin hazardspelen worden uitgeoefend, wordt slechts verleend aan personen die in het bezit zijn van een door of namens het plaatselijk hoofd van politie afgegeven toegangsbewijzen.

    Dit toegangsbewijs kan worden verleend:

    • a.

      aan niet-ingezetenen van de Nederlandse Antillen;

    • b.

      aan ingezetenen van de Nederlandse Antillen, die in het gezelschap van niet-ingezetenen bedoelde lokaliteiten wensen te bezoeken en daartoe, onder opgave van de namen van de door hen te begeleiden niet-ingezetenen, het verzoek hebben gedaan.

Artikel 1a

  • 1. Het Bestuurscollege is bevoegd, onder door hem te stellen voorwaarden en waarborgen, vergunning te verlenen tot het exploiteren van hazardspelen door middel van het houden van hondenrennen, hanen-gevechten en jai-alai-wedstrijden op daartoe aan te wijzen plaatsen.

  • 2. Het Bestuurscollege is bevoegd onder door hem te stellen voorwaarden en waarborgen vergunning te verlenen tot het beleggen van een bijeenkomst, waar gelegenheid tot het deelnemen aan kleine kansspelen wordt gegeven op daartoe aan te wijzen plaatsen.

  • 3. Als klein kansspel in de zin van dit artikel worden aangemerkt het kienspel, bingo, rad van avontuur en vergelijkbare, bij Eilandsbesluit, houdende algemene maatregelen, aan te wijzen vormen van kansspel.

  • 4. De gezamenlijke waarde van de prijzen en premies van deze kansspelen bedraagt niet meer dan drieduizend gulden per bijeenkomst.

  • 5. Tot het organiseren van een bijeenkomst overeenkomstig het tweede lid, kan uitsluitend vergunning worden verleend aan rechtpersoonlijkheid bezittende verenigingen die ten minste twee (2) jaar als zodanig bestaan en die krachtens haar statuten en duidelijk om­schreven doel niet zijnde de beoefening van enigerlei vorm van hazardspelen-beogen te dienen, ten bate van het algemeen belang; in het bijzonder op het gebied van sport en lichamelijke vorming, van het maatschappelijk werk, de volksgezondheid en de cultuur.

  • 6. Aan een vergunning krachtens het tweede lid verleend kunnen voorschriften worden verbonden. Zij worden in het besluit houdende de vergunning opgenomen, en kunnen worden gewijzigd en aangevuld.

Artikel 2

De in de artikelen 1 en 1a bedoelde vergunning zijn persoonlijk en niet voor overdracht vatbaar.

Artikel 3

De vergunninghouder, die de in de artikelen 1 en 1a bedoelde voorwaarden of waarborgen niet nakomt, wordt geacht zonder vergunning te hebben gehandeld.

Daarbij kan voor elk eilandgebied het tijdstip van inwerkingtreding verschillend worden vastgesteld.

Artikel 4

Het Bestuurcollege is te allen tijde bevoegd, de vergunning vervallen te verklaren, indien hij acht, dat de gestelde voorwaarden of waarborgen niet worden nagekomen.

Artikel 5

[wijzigt artikel 266, eerste alinea, van het Wetboek van Strafrecht voor Curaçao]

Artikel 5a

Artikel 1807 van Boek 7a van het Burgerlijk Wetboek is niet van toepassing op prijzen en premies behaald in gelegenheden, gegeven met vergunning ingevolge deze landsverordening verleend.

Artikel 6

Deze landsverordening kan worden aangehaald als “Landsverordening Hazardspelen 1948”; zij treedt in werking met ingang van de dag na die harer afkondiging.