Beleidsregels individuele studietoeslag Uithoorn

Geldend van 01-01-2015 t/m heden

Intitulé

Beleidsregels individuele studietoeslag Uithoorn

Artikel 1. Begrippen

Alle begrippen die in deze beleidsregels worden gebruikt en die niet nader worden omschreven hebben dezelfde betekenis als in de Participatiewet , de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Gemeentewet. In deze beleidsregels wordt verstaan onder:

Artikel 2. Recht op individuele studietoeslag

Het college verleent een persoon op verzoek individuele studietoeslag indien hij voldoet aan de voorwaarden, zoals opgenomen in artikel 36b van de wet, de verordening en deze beleidsregels.

Artikel 3. Beoordeling verdienen wettelijk minimumloon

  • 1.

    Het college beoordeelt of een persoon met voltijdse arbeid in staat is tot het verdienen van het wettelijk minimumloon en mogelijkheden tot arbeidsparticipatie heeft.

  • 2.

    Bij deze beoordeling neemt het college in aanmerking of sprake is van beperkingen van lichamelijke, verstandelijke, psychische of andere aard die naar verwachting leiden tot een arbeidsprestatie met een loonwaarde tussen 30% en 80% van het wettelijk minimumloon. Ook bij een eventueel advies wordt dit in aanmerking genomen.

  • 3.

    Het college kan arbeidskundig advies inwinnen over de beoordeling bedoeld onder a en b.

  • 4.

    Indien er een beoordeling kan plaatsvinden op basis van beschikbare gegevens van het Uitvoeringsinstituut Werkgeversverzekeringen (UWV), eventuele eerdere medische keuringen en informatie vanuit het netwerk, zoals bijvoorbeeld school, kan een advies achterwege blijven.

Artikel 4. Hardheidsclausule

Het college kan in bijzondere gevallen ten gunste van de belanghebbende afwijken van de bepalingen in deze beleidsregels, als toepassing van deze beleidsregels tot onbillijkheden van overwegende aard leidt.

Artikel 5. Inwerkingtreding

Deze beleidsregels treden in werking op 1 januari 2015.

Artikel 6. Citeertitel

Deze beleidsregels kunnen worden aangehaald als: Beleidsregels individuele studietoeslag Uithoorn 2015.

Bijlage I Checklist individuele studietoeslag

De aanvrager:

  • 0

    Heeft een verzoek om een individuele studietoeslag ingediend middels een door het college vastgestelde formulier;

  • 0

    Is 18 jaar of ouder;

  • 0

    Heeft recht op studiefinanciering op grond van de WSF 2000 of heeft recht op een tegemoetkoming op grond van de WTOS;

  • 0

    Heeft geen in aanmerking te nemen vermogen als bedoeld in artikel 34 van de Participatiewet;

  • 0

    Ontvangt geen inkomsten anders dan de studiefinanciering of tegemoetkoming;

  • 0

    Kan geen beroep doen op voorliggende voorziening;

  • 0

    Kan de studie vanwege de arbeidsbeperking niet combineren met arbeidsparticipatie;

  • 0

    Heeft minder dan de maximale termijn van vier jaar de individuele studietoeslag ontvangen.

Beoordeling van de arbeidsbeperking

De aanvrager:

0 Is door een arbeidsbeperking niet in staat met voltijdse arbeid het wettelijk minimumloon te verdienen, maar heeft wel mogelijkheden tot arbeidsparticipatie. Er is sprake van beperkingen van lichamelijke, verstandelijke, psychische of andere aard die naar verwachting leiden tot een arbeidsprestatie met een loonwaarde tussen de 30% en 80% van het wettelijk minimumloon.

• Kan dit worden vastgesteld op basis beschikbare gegevens van het UWV, eventuele eerdere medische keuringen, informatie uit het netwerk (bijvoorbeeld schoool)?

Ja → Beslissen

Nee → Advies inwinnen

TOELICHTING

Algemeen

De gemeenteraad van de gemeente Uithoorn heeft op de raadsvergadering van 23 oktober 2014 de Verordening individuele studietoeslag en individuele inkomenstoeslag Uithoorn 2015 vastgesteld. In deze verordening wordt het college opgedragen regelingen op te stellen ter uitvoering van de verordening. Met deze beleidsregels wordt uitvoering gegeven aan deze opdracht.

Individuele studietoeslag

De Invoeringswet Participatiewet introduceert een studieregeling in de Participatiewet: de individuele studietoeslag. Met de studieregeling krijgen gemeenten de mogelijkheid om aan mensen van wie is vastgesteld dat ze niet in staat zijn het minimumloon te verdienen, een individuele studietoeslag te verstrekken als ze studeren. Het afronden van een studie versterkt de positie op de arbeidsmarkt. Een diploma is een bewijs tegenover werkgevers dat iemand gemotiveerd is en veel in zijn mars heeft.

Het verlenen van een individuele studietoeslag is een discretionaire bevoegdheid van het college. De voorwaarden dat een belanghebbende recht moet hebben op studiefinanciering of een WTOS-tegemoetkoming, moet niet zodanig worden geïnterpreteerd dat belanghebbende ook daadwerkelijk studiefinanciering of een tegemoetkoming moet ontvangen. Het is voldoende dat hij recht heeft op studiefinanciering of een tegemoetkoming. Of recht hierop bestaat is afhankelijk van de gekozen opleiding, de leeftijd en het inkomen van een belanghebbende.

In deze beleidsregels wordt beschreven hoe het college gaat beoordelen of een persoon wegens een arbeidsbeperking niet in staat is om met voltijdse arbeid het wettelijk minimumloon te verdienen, maar wel mogelijkheden tot arbeidsparticipatie heeft.