Regeling vervallen per 15-03-2013

Regeling kwijtschelding gemeentelijke heffingen

Geldend van 29-08-2009 t/m 14-03-2013 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2008

Intitulé

Regeling kwijtschelding gemeentelijke heffingen

REGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN

de Raad van de gemeente Alphen-Chaam;

gelet op artikel 255 van de Gemeentewet, artikel 26 van de Invorderingswet 1990, alsmede gelet op de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990;

besluit:

vast te stellen de "Regeling kwijtschelding gemeentelijke heffingen" overeenkomstig de tekst zoals die aan dit besluit is gehecht.

Aldus besloten in de vergadering

van 19 februari 2009

DE RAAD VOORNOEMD,

,voorzitter

,griffier

REGELING KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN

Artikel 1

Kwijtschelding wordt verleend inzake afvalstoffenheffing en rioolrecht. Kwijtschelding voor de overige heffingen wordt niet verleend.

Artikel 2

1. Aan de belastingplichtige, die verzoekt om kwijtschelding van heffingen, wordt door of vanwege het cluster Financiën een formulier verstrekt dat binnen de in artikel 5 genoemde termijn, onder invulling van de daarop gevraagde gegevens, dient te worden ingeleverd.

2. Indien de in het eerste lid genoemde gegevens niet, niet tijdig, onjuist, onvolledig of niet op het daarvoor verstrekte formulier zijn ingediend, wordt geen kwijtschelding verleend.

Artikel 3

Voor de beoordeling van een verzoek om kwijtschelding worden de regels, zoals die zijn vastgelegd in Hoofdstuk 2, Afdelingen 1 tot en met 5 van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990 van overeenkomstige toepassing verklaard.

Artikel 4

1. In afwijking van het gestelde in artikel 3 worden voor de berekening van het bedrag van de kwijtschelding de kosten van bestaan gesteld op maximaal 100% van de genormeerde bijstandsuitkeringen.

2. In afwijking van het gestelde in artikel 3 wordt, in de berekening van de betalingscapaciteit, de aanslag verontreinigingsheffing oppervlaktewateren van het waterschap als lasten meegenomen. Deze aanslag moet betrekking hebben op hetzelfde jaar als de aanslag waarvoor kwijtschelding wordt aangevraagd.

Artikel 5

Een aanvraag om kwijtschelding moet binnen drie (3) maanden na de dagtekening van de jaarafrekening van het nutsbedrijf worden ingediend.

Artikel 6

Deze regeling heeft terugwerkende kracht tot 1 januari 2008 en treedt in werking met ingang van de achtste dag na die van de bekendmaking.