EILANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 1ste oktober 1982, no.2, houdende een nadere regeling voor het verstrekken van studieopdrachten ten behoeve van het volgen van een studie of opleiding in het buitenland

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

EILANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 1ste oktober 1982, no.2, houdende een nadere regeling voor het verstrekken van studieopdrachten ten behoeve van het volgen van een studie of opleiding in het buitenland

Artikel 1

  • 1. Aan de ambtenaar in dienst van het eilandgebied Bonaire kan door het Bestuurscollege een studieopdracht naar het buitenland (studieopdracht) worden verstrekt.

  • 2. De ambtenaar is verplicht een studieopdracht tot de maximum duur van zes maanden te aanvaarden.

Artikel 2

De te volgen studie of opleiding dient naar het oordeel van het Bestuurscollege in het belang te zijn van het eilandgebied Bonaire.

Artikel 3

  • 1. De ambtenaar,die reeds een op een specifieke taak gerichte opleiding heeft genoten,komt niet in aanmerking voor een studieopdracht.

  • 2. Eveneens komt niet in aanmerking voor een studieopdracht de ambtenaar, die belast is met de funktie van diensthoofd of die reeds een sleutel- of andere belangrijke positie inneemt dan wel reeds een betrekking heeft waaraan een bezoldiging is verbonden van schaal 10 en hoger van de Bezoldigingsregeling Bonaire 1971 (A.B.1972,no.9) zoals gewijzigd.

  • 3. Van het bepaalde in het eerste en tweede lid kan worden afgeweken indien het een verdere studiespecialisatie betreft of indien een verdere vorming voor de uitoefening van de opgedragen taak noodzakelijk is.

Artikel 4

De ambtenaar,die 35 jaar of ouder is,komt niet in aanmerking voor een studieopdracht. In zeer bijzondere gevallen kan van het bepaalde in de vorige volzin worden afgeweken.

Artikel 5

Een studieopdracht kan worden verstrekt indien:

  • 1.

    in de Nederlandse Antillen geen soortgelijke studie of opleiding bestaat, en

  • 2.

    van te voren vaststaat, dat na voltooiing van de studie of opleiding een passende functie beschikbaar is.

Artikel 6

Een studieopdracht kan worden verstrekt, indien de ambtenaar voldoet aan de volgende vereisten:

  • a.

    de ambtenaar voldoet aan de voor de desbetreffende studie of ople ding [bedoeld zal zijn: opleiding] gestelde toelatingsvoorwaarden;

  • b.

    uit het resultaat van een psychologische test is gebleken, dat er goede verwachtingen bestaan, dat de studie of opleiding met goed gevolg zal kunnen worden doorlopen;

  • c.

    de ambtenaar heeft bewezen in de praktijk op een uitstekende wijze te kunnen functioneren.

Artikel 7

  • 1. De duur van een studieopdracht is gelijk aan de noodzakelijke studie of opleidingstijd. Deze wordt verlengd met de noodzakelijke "reistijd" van ten hoogste 2 maanden.

  • 2. De studieopdracht kan slechts eenmaal verlengd worden voor een niet langere tijd dan die, vereist voor het zich voorbereiden op en het afleggen van het eerstvolgende examen.

Artikel 8

Uiterlijk een maand na het einde van ieder studiejaar dient de ambtenaar de studieresultaten schriftelijk aan het Bestuurscollege mede te delen.

Artikel 9

  • 1. Gedurende de studieopdracht wordt de ambtenaar op non-aktiviteit gesteld.

  • 2. De tijd gedurende welke de studieopdracht wordt vervuld komt volledig in aanmerking als diensttijd, zowel voor de beoordeling der pensioenaanspraken als voor de regeling van het pensioen.

  • 3. Tevens is deze tijd geldig als diensttijd voor de toekenning van periodieke verhoging van bezoldiging.

Artikel 10

  • 1. Gedurende de studieopdracht blijft de ambtenaar in het genot van zijn vol inkomen,met dien verstande dat de bezoldiging het maximum van de aan schaal 9 van de Bezoldigingsregeling Bonaire 1971 (A.B.1972, no.9), zoals gewijzigd verbonden bezoldiging niet te boven zal gaan.

  • 2. Indien de ambtenaar kan aantonen, dat met dit inkomen niet aan de verplichtingen kan worden voldaan, kan de bezoldiging op een hoger bedrag worden gesteld.

Artikel 11

Indien een studieopdracht wordt verleend dan heeft de ambtenaar recht op de volgende tegemoetkomingen en vergoedingen:

  • a.

    uitrustingskosten:

    ongehuwd

    f.500,—;

    gehuwd

    -500,— vermeerderd met;

    -500,— voor echtgenote;

    -250,— per kind, waarvoor kindertoelage wordt genoten voor zover de betreffende gezinsleden meereizen;

  • b.

    vrachtkosten huisraad van Bonaire naar woonplaats:

    in buitenland;

    Gehuwd (en voor zover gezin mee verhuist)

    Ongehuwd

    studieopdracht van 3 jaar

    15 m3

    5 m3;

    studieopdracht van 2 jaar

    9 m3

    3 m3;

    vrachtkosten voor een auto worden niet vergoed;

  • c.

    overtochtskosten:

    de ambtenaar en eventuele gezinsleden komen in aanmerking voor vrije overtocht per vliegtuig (economy-klasse) naar het land van bestemming;

  • d.

    hotelkosten:

    de ambtenaar en eventueel gezinsleden komen na aankomst in het land van bestemming in aanmerking voor een vergoeding van 75% van de gemaakte hotel- en pensioenkosten [bedoeld zal zijn: pensionkosten] (logies en maaltijden), gedurende maximaal twee maanden. (De maximum vergoeding per maand mag het bruto-inkomen per maand niet overschrijden);

  • e.

    studiekosten;

    de ambtenaar komt in aanmerking voor een vergoeding van 75% van de kosten verbonden aan de te volgen studie of opleiding (cursus-, college-, examengeld, noodzakelijke aanschaf van boeken enz.).

    De noodzakelijke reiskosten voor het volgen van de studie of opleiding worden op, basis van de goedkoopste wijze van reizen per openbaar vervoer, volledig vergoed;

  • f.

    ziektekosten:

    de ambtenaar en eventuele gezinsleden hebben recht op vrije geneeskundige behandeling volgens regelen zoals die gelden voor ambtenaren in dienst van het eilandgebied Bonaire;

  • g.

    kosten bij terugkeer:

    na het volbrengen van de studieopdracht komt de ambtenaar in aanmerking voor:

    1.hotelkosten

    worden vergoed conform het bepaalde sub d.;

    2.overtochtskosten

    worden vergoed conform het bepaalde sub c.;

    3.vrachtkosten

    worden vergoed conform het bepaalde sub b.

Artikel 12

  • 1. Bij onvoldoende resultaten kan de studieopdracht voortijdig worden beëindigd.

  • 2. Het genoten inkomen, alsmede alle tot dan toe ontvangen tegemoetkomingen en vergoedingen kunnen teruggevorderd worden.

Artikel 13

De ambtenaar is verplicht zich onmiddellijk na het beëindigen van de studieopdracht voor actieve dienst bij het eilandgebied Bonaire beschikbaar te stellen.

Artikel 14

De ambtenaar dient voor het aanvaarden van een studieopdracht een door hem ondertekende schriftelijke verklaring aan het Bestuurscollege te overleggen, waarin hij verklaart akkoord te gaan met de in dit besluit gestelde voorwaarden. Daarbij verklaart hij tevens tot terugbetaling van het genoten inkomen en alle ontvangen tegemoetkomingen en vergoedingen over te gaan, indien:

  • a.

    na afloop van een studieopdracht met een duur van twee jaar of minder het dienstverband met het eilandgebied Bonaire binnen twee jaar beëindigd wordt;

  • b.

    na afloop van een studieopdracht met een langere duur dan twee jaar het dienstverband met het eilandgebied Bonaire wordt beëindigd binnen een gelijke termijn als de duur van de studieopdracht, met een maximum van vijf jaar.

Artikel 15

Dit eilandsbesluit, welke kan worden aangehaald als "Regeling Studieopdrachten", treedt in werking met ingang van de dag na die van zijn afkondiging.