Regeling vervallen per 29-08-2019

Glas- en blikverbod Vlegeldag Bennekom 2019

Geldend van 26-07-2019 t/m 28-08-2019

Intitulé

Glas- en blikverbod Vlegeldag Bennekom 2019

De burgemeester van Ede:

gelet op artikel 2:26a van de APV Ede 2012;

gezien het advies van de politie;

besluit:

Artikel 1. Aanwijzingsbesluit

  • 1. het is een eenieder verboden op of aan één van de volgende straten:

    Dorpsstraat, Brinkstraat, Kerkhoflaan, Veenderweg, Bakkerstraat, van Slootenplein, Bart van Elstplantsoen, Marktplein, Kerkplein, Edeseweg vanaf cafetaria de Molenhoek;

    glaswerk of blikjes gevuld met drinken, dan wel bestemd om gevuld te zijn met drinken met zich mee te voeren dan wel te verstrekken van 28 augustus 2019 om 09.00 uur tot 29 augustus 2019 02.00 uur;

  • 2. dat het onder 1 genoemde verbod ook geldt voor de besloten ruimte van een horeca-inrichting (inclusief terras), gelegen aan een van de hierboven vermelde straten.

Artikel 2. Inwerkingtreding en intrekking

  • 1. Dit besluit treedt in werking op de achtste dag na die van bekendmaking.

  • 2. Dit besluit vervalt zodra het is uitgewerkt.

Artikel 3. Citeertitel

Dit besluit kan worden aangehaald als “Glas- en blikverbod Vlegeldag Bennekom 2019”.

Ondertekening

Ede, 10 juli 2019, zaaknummer 2019070134294

De Burgemeester voornoemd,

mr. L.J. Verhulst

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit schriftelijk bezwaar indienen bij de burgemeester. Dit kan door het invullen van het webformulier op www.ede.nl/bezwaarmaken of door het zenden van een brief naar postbus 9022, 6710 HK Ede.

Toelichting

De burgemeester van Ede is bevoegd om op grond van artikel 2.26a van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2012 plaatsen aan te wijzen waar het verboden is:

a. glas of drinkblikjes bij zich te hebben;

b. als houder van een openbare inrichting als bedoeld in artikel 2:28 om drank in glas te verstrekken.

Glas en blik kan als een potentieel risico voor de veiligheid en gezondheid van burgers worden gezien bij een ordeverstoring. Tijdens grote evenementen is er in het verleden veel glaswerk op straat aangetroffen. Daarom wordt tijdens grotere evenementen een glas- en blikverbod toegepast. Deze maatregel heeft in het verleden geleid tot minder glaswerk op straat. Er is bestaat ook dit jaar vrees dat zonder verbod tijdens de Vlegeldag sprake zal zijn van veel glas op straat.

Blik en (gebroken) glaswerk kunnen worden gebruikt bij ongeregeldheden en daardoor kan de veiligheid van de bezoekers van de horeca in het gedrang kan komen. Vanwege dit potentieel risico voor de veiligheid en gezondheid van burgers en vanwege het risico op verstoring van de openbare orde wordt het daarom noodzakelijk geacht om dit glas- en blikverbod in te stellen.