Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond houdende regels omtrent kampeermiddelen nachtvissen

Geldend van 14-07-2016 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2016

Intitulé

UITVOERINGSBESLUIT EN NADERE REGELS KAMPEERMIDDELEN NACHTVISSEN HELMOND 2015

Burgemeester en wethouders van Helmond,

gelet op artikel 4.5.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening Helmond 2008;

Besluit

  • I.

    De volgende gebieden aan te wijzen waar het toegestaan is om een kampeermiddel te gebruiken ten behoeve van nachtvissen:

    a. De traverse (oude) Zuidwillemsvaart door Helmond vanaf de Bosselaan noordwaarts tot aan de gemeentegrens met Laarbeek (Janus Meulendijkspad), op de oostelijke oever;

    b. De traverse (oude) Zuidwillemsvaart door Helmond vanaf sluis 8 zuidwaarts tot aan de Stipdonkseweg, op de oostelijke oever en met uitzondering van het kanoparcours nabij sluis 8.

  • II.

    Dat bij het gebruik van een kampeermiddel de volgende regels in acht dienen te worden genomen:

    a. Per persoon mag maximaal 1 eenvoudig kampeermiddel worden geplaatst of geplaatst worden gehouden. Onder een eenvoudig kampeermiddel wordt enkel verstaan: een paraplu, al dan niet voorzien van bijbehorende flappen, of een tent. Overige kampeermiddelen zijn niet toegestaan.

    b. Het kampeermiddel als bedoeld onder a mag niet groter zijn dan 3 bij 3 meter en moet een neutrale groene, bruine of camouflagekleur hebben.

    c. Het kampeermiddel mag maximaal 3 x 24 uur aaneengesloten op dezelfde locatie aanwezig zijn.

    d. Het plaatsen of geplaatst houden van kampeermiddelen is alleen toegestaan aan houders van een geldige VISpas met nachtvistoestemming.

    e. Het plaatsen of geplaatst houden van kampeermiddelen mag alleen door diegene die op dat moment daadwerkelijk vist met één of meer hengels.

    f. Het plaatsen of geplaatst houden van kampeermiddelen is alleen toegestaan binnen een afstand van 3 meter van het water waarin wordt gevist.

  • III.

    Te bepalen dat dit besluit na bekendmaking in werking treedt de eerste dag na bekendmaking en terugwerkt tot 1 januari 2016.

Bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening

Bent u het niet eens met ons uitvoerings besluit (onderdeel I) ? Dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen. Uw bezwaarschrift stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders van Helmond, postbus 950, 5700 AZ Helmond. U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via www.helmond.nl/bezwaar . Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit . Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat verder: uw na am en adres, de datum waarop het bezwaarschrift is geschreven, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (argumenten) van het bezwaar. Wilt u verhinderen da t het besluit op korte termijn wordt uitgevoerd? Dien dan ook een verzoek om ee n voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter. Een verzoek daartoe richt u aan: De Voorzieningenrechter, s ector bestuursrecht, postbus 90 125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Heeft u vragen over het indienen van een (digitaal) bezwaarschrif t of een voorlopige voorziening ? Kijk dan op de site van de gemeente Helmond, www.helmond.nl /bezwaar .

Ondertekening

Besloten in de vergadering van 5 januari 2016.
Burgemeester en wethouders van Helmond,
de burgemeester,
Mevrouw P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel
de secretaris,
Mr. drs. A.P.M. ter Voert
Bekend gemaakt op:
8 juli 2016
de gemeentesecretaris,
Mr. drs. A.P.M. ter Voert