Regeling vervallen per 01-07-2008

Verordening inspraak gehandicaptenbeleid gemeente Leidschendam-Voorburg 2003

Geldend van 01-07-2008 t/m 30-06-2008

Intitulé

Verordening inspraak gehandicaptenbeleid gemeente Leidschendam-Voorburg 2003

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders;

gelet op artikel 1a van de Wet voorzieningen gehandicapten en gelet op artikel 150 van de Gemeentewet;

b e s l u i t :

vast te stellen de navolgende Verordening inspraak gehandicaptenbeleid gemeente Leidschendam-Voorburg 2003.

De Raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg;

Artikel 1 Begripsbepaling

  • a.

    Wet voorzieningen gehandicapten;

  • b.

    Stichting platform gehandicapten Leidschendam-Voorburg, samengesteld uit vertegenwoordigers van de organisaties van gehandicapten, ouderen en chronisch zieken, verder te noemen “platform”

Artikel 2 Instellen en in stand houden platform gehandicaptenbeleid

Burgemeester en wethouders bevorderen het instellen en in stand houden van een gemeentelijk platform integraal gehandicaptenbeleid.

Artikel 3 Faciliteiten

  • 3.1. Het platform ontvangt jaarlijks - op aanvraag - een waarderingssubsidie voor de bestrijding van de noodzakelijkerwijs te maken onkosten.

  • 3.2. De waarderingssubsidie wordt jaarlijks geïndexeerd.

Artikel 4 Integraal gehandicaptenbeleid

Het platform heeft tot doel het bevorderen van een evenwichtig gehandicaptenbeleid binnen de gemeente en geeft daartoe gevraagd en ongevraagd adviezen aan burgemeester en wethouders.

Artikel 5 Periodiek overleg

  • 5.1. Het platform en de gemeente voeren minimaal drie keer per jaar overleg. Het overleg wordt namens het platform gevoerd door vertegenwoordigers van het bestuur, op zijn verzoek aangevuld met een opbouwwerker/opbouwwerkster, en namens de gemeente door het hoofd van de afdeling Sociale Zaken, dan wel door andere medewerkers, die door het management van de gemeente hiertoe zijn aangewezen.

  • 5.2. Daarnaast voeren het platform en de gemeente minstens één keer per jaar overleg, waarbij de wethouder Sociale Zaken het overleg voert namens de gemeente, op verzoek eventueel aangevuld met nader aan te wijzen medewerkers.

Artikel 6 Inhoud van het overleg

Tijdens het overleg tussen het platform en de gemeente komen in ieder geval de volgende aangelegenheden aan de orde:

  • -

    Planning en bespreking van beleidsnota´s, evaluaties en andere relevante beleidsstukken.

  • -

    Planning van de afdeling sociale zaken

  • -

    Werkwijze van de medewerkers van de afdeling sociale zaken

  • -

    Vragen van wetstechnische aard

  • -

    Overige onderwerpen die voorafgaand aan het overleg worden aangedragen door hetzij de gemeente, hetzij het platform.

Artikel 7 Verslaglegging

De gemeente wijst een ambtenaar van de afdeling Sociale Zaken aan voor de verslaglegging van het periodiek overleg.

Artikel 8 Tijdig advies vragen

  • 8.1. Het platform zal over wijzigingen in de gemeentelijke Verordening voorzieningen gehandicapten en de daarop berustende regelingen op een zodanig tijdstip advies worden gevraagd dat het uitgebrachte advies met een reactie van burgemeester en wethouders toegevoegd kan worden aan de Raad voor te leggen stukken.

  • 8.2. De gemeente kan het platform bij wijze van voorinformatie concepten van beleidsnota´s, evaluaties en andere relevante beleidsstukken onder embargo toezenden. Het platform zal dit embargo respecteren.

  • 8.3. Met inachtneming van de bepalingen van de inspraakverordening zal het standpunt van het platform als een aparte paragraaf in definitieve beleidsnota´s, evaluaties en andere relevante beleidsstukken worden opgenomen, vergezeld van een reactie daarop van burgemeester en wethouders.

Artikel 9 Informatievoorziening

De gemeente zal het platform voorzien van de informatie die het nodig heeft om zijn werk goed te kunnen verrichten. De afdeling Sociale Zaken zal het platform waar nodig informeren met betrekking tot diverse specifieke onderwerpen.

Artikel 10 Organisatiewijzigingen

Wanneer zich wijzigingen voordoen in de gemeentelijke organisatie betreffende de uitvoering van de Wet voorzieningen gehandicapten, zal de gemeente het platform daarvan tijdig in kennis stellen.

Artikel 11 Bereik achterban door het platform

  • 11.1. Het platform kan via de gemeente cliënten met een periodieke voorziening maximaal tweemaal per jaar schriftelijk benaderen. Zij kan daarvoor gebruik maken van de middelen die de afdeling Sociale Zaken ten dienste staan.

  • 11.2. Het platform verleent de gemeente inzage in de inhoud van de te verzenden informatie.

Artikel 12 Algemene subsidieverordening

Op deze verordening is vanaf 1 januari 2004 de Algemene subsidieverordening Leidschendam-Voorburg van toepassing.

Artikel 13 Overgangsrecht

Op deze verordening is tot 1 januari 2004 de Algemene subsidieverordening Leidschendam en de Algemene subsidieverordening Voorburg van toepassing.

Artikel 14 Inwerkingtreding en citeertitel

  • 14.1. Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking en kent een terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2003.

  • 14.2. Na afloop van de periode van twee jaar zal de werking van deze verordening worden geëvalueerd. Wanneer het platform of de gemeente in een eerder stadium daartoe aanleiding zien, kunnen zij voorstellen tot aanpassing van de werkwijze voorleggen.

  • 14.3. Deze verordening kan worden aangehaald als: Verordening inspraak gehandicaptenbeleid gemeente Leidschendam-Voorburg 2003.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg van 25 november 2003

De griffier
De voorzitter