Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Nieuwkoop 2020

Geldend van 24-12-2020 t/m heden

Intitulé

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Nieuwkoop 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

overwegende dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk is nadere regels te stellen omtrent de dagen, tijden, plaatsen en wijze waarop afvalstoffen kunnen worden overgedragen of ter inzameling aangeboden aan de bij dit besluit aan te wijzen inzameldienst en andere inzamelaars, als bedoeld in de Afvalstoffenverordening gemeente Nieuwkoop 2020;

gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening gemeente Nieuwkoop 2020;

B E S L U I T:

1. Vast te stellen het volgende Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Nieuwkoop 2020.

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In dit uitvoeringsbesluit wordt verstaan dan wel mede verstaan onder:

  • .

    verordening: Afvalstoffenverordening gemeente Nieuwkoop 2020.

  • .

    inzamelmiddel: Een voor één huishouden, voor de inzameling van afvalstoffen bestemd middel, zoals een minicontainer voor restafval, groente- fruit- en tuinafval (GFT-afval) of papier en karton, of een minicontainer of een zak voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen of drankenkartons (PMD).

  • .

    inzamelvoorziening: Een voor meerdere huishoudens, voor de inzameling van afvalstoffen bestemd bewaarmiddel of -plaats, bijvoorbeeld een (ondergrondse) verzamelcontainer voor restafval, groente-, fruit en tuinafval (GFT-afval), glas, papier en karton en textiel, een zeecontainer voor papier en karton of de Milieustraat voor de verschillende fracties uit het (grof) huishoudelijk afval.

  • .

    afvalbakken: Voor afvalstoffen als bedoeld in artikel 13, van de Verordening.

Artikel 2. Aanwijzing inzamelende instanties

  • 1.

    Als inzameldienst op grond van artikel 3, eerste lid, van de Verordening wordt aangewezen Cyclus NV, gevestigd te Moordrecht voor huishoudelijk restafval, groente-, fruit- en tuinafval, plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons, glas, papier en karton, grof huishoudelijk afval en grof tuinafval.

  • 2.

    Als inzamelaar op grond van artikel 4, eerste lid, onder a van de Verordening wordt aangewezen Sympany voor de inzameling van textiel met bovengrondse verzamelcontainers en twee keer per jaar een huis-aan-huis inzameling met door Sympany verstrekte zakken in de hele gemeente, onder de door de gemeente gestelde voorwaarden.

  • 3.

    Als inzamelaars op grond van artikel 4, eerste lid onder b van de Verordening zijn vrijgesteld organisaties als scholen, verenigingen en kerken voor papier en karton dat afkomstig is uit huishoudens, onder de door de gemeente gestelde voorwaarden. Bijlage bevat de organisaties die per 1 januari 2020 zijn vrijgesteld.

  • 4.

    Als inzamelaars op grond van artikel 4, eerste lid onder b van de Verordening zijn vrijgesteld kringlooporganisaties in Nieuwkoop en omgeving voor herbruikbare kringloopgoederen, onder de door de gemeente gestelde voorwaarden.

Artikel 3. Aanwijzing van inzamelplaats (Milieustraat)

  • 1.

    Als inzamelplaats op grond van artikel 5 van de Verordening, waar huishoudelijke afvalstoffen, met inbegrip van grof huishoudelijk afval, kunnen worden achter gelaten wordt aangewezen de Milieustraat, gevestigd aan de Ampèrestraat 4, 2441 EW in Nieuwveen.

  • 2.

    Voor het gebruik van de Milieustraat gelden de (acceptatie-)voorwaarden van bijlage 2.

  • 3.

    Huishoudens met postcodes 2421 NB en 2421 HD uit De Meije kunnen ook gebruikmaken van het afvalbrengstation aan de Portugalweg 6 in Bodegraven.

Artikel 4. Afzonderlijke inzameling

Op grond van artikel 7, tweede lid, van de Verordening wordt de volgende beschrijving van de afzonderlijke afvalstoffen vastgesteld. Bij twijfel is de afvalscheidingswijzer van Cyclus leidend: https://cyclusnv.nl/afvalscheidingswijzer.

  • 1.

    Afgedankte elektrische of elektronische apparatuur: Alle apparaten met een stekker of een batterij. Naast particulieren mogen ook niet-particuliere ontdoeners en distributeurs kleine hoeveelheden afgedankte apparaten inleveren. Het moet hier dan wel gaan om apparatuur afkomstig van particuliere huishoudens dan wel om hiermee naar aard en hoeveelheid vergelijkbare apparatuur. In de praktijk wordt een aantal van ten hoogste 7 grote apparaten gehanteerd. De apparaten mogen geen etensresten en frituurvet bevatten.

  • 2.

    Asbest: Afval dat ontstaat bij het bouwen, slopen of renoveren van bouwwerken bestaande uit asbest of asbestbestanddelen wat ongemengd of vermengd met bouw- en sloopafval vrijkomt. Particulieren mogen per kadastraal perceel maximaal 35 m2 asbesthoudende platen, vloertegels en/of niet-gelijmde vloerbedekking inleveren. Particulieren doen op de website www.omgevingsloket.nl een sloopmelding. Met de bevestigingsbrief van de gemeente Nieuwkoop kan men verpakkingsmateriaal verkrijgen op de Milieustraat. Het verpakken dient thuis te gebeuren, dus niet op de Milieustraat.

  • 3.

    Banden van personenvoertuigen: Personenbanden met of zonder velg, geen (brom-) fietsbanden.

  • 4.

    Batterijen: Zie klein chemisch afval.

  • 5.

    Dakafval: Bitumineuze- en mastieken bestanddelen, geen asfalt.

  • 6.

    Frituurvet: Gebruikte frituurvetten en oliën in een afgesloten en transparante verpakking.

  • 7.

    Gasflessen, brandblussers en overige drukhouders: Campinggasflesjes, heliumtankjes, propaan- en butaangasflessen.

  • 8.

    Geëxpandeerd polystyreenschuim: Grote stukken piepschuim verpakkingen van apparaten en schoon piepschuim isolatiemateriaal, geen vervuilde piepschuim en verpakkingen als vleesschaaltjes.

  • 9.

    Gemengd steenachtig materiaal, niet zijnde asfalt en niet zijnde gips: Metsel- en/of betonpuin, betonresten en straatwerk, gasbeton, dakpannen en servies. Geen zand en asbesthoudend afval, gips, gipsbetonblokken (giboblokken) en asfalt.

  • 10.

    Gips: Gips, gipsplaten en gipsbetonblokken (giboblokken), geen gas- of cellenbeton.

  • 11

    Glas: Op kleur gescheiden eenmalige glas dat gebruikt is als verpakking voor drank, voedsel of cosmetica. Voorbeelden van verpakkingsglas zijn sapflessen, jampotjes en wijnflessen, maar ook deodorantrollers, kruidenpotjes en parfumflesjes. Wat níet in de glasbak mag is glas dat geen verpakkingsafval is, zoals drinkglazen, servies, ovenschalen, spiegels of vlakglas uit ramen, deuren en kozijnen.

  • 12

    Groente-, fruit- en tuinafval: Dat deel van de huishoudelijke afvalstoffen dat van organische oorsprong is, beperkt van omvang en apart wordt ingezameld.

  • 13

    Grof tuinafval: Plantaardig afval dat vrijkomt bij de aanleg en onderhoud van tuinen. Het bestaat voornamelijk uit blad, grasachtig materiaal, loof en snoeihout. Geen keukenafval, bouw- en sloophout en dierlijke mest.

  • 14

    Grond: Visueel schone grond (en zand) ingenomen van onverdachte locaties (tuinen van inwoners).

  • 15

    Harde kunststoffen: Een mix van schone emmers en deksels, schone jerrycans (zonder gevarenetiket), kratten, plastic speelgoed (zonder metaal), tuinstoelen, PVC-buizen en pijpen (niet langer dan 2 meter), PVC-plafondschrootjes (badkamer), HDPE-buizen en pijpen (niet langer dan 2 meter), bloempotjes en -trays en kunststof pallets.

  • 16

    (Verduurzaamd) hout:

  • .
    • a.

      Verduurzaamd hout: Geïmpregneerd of verduurzaamd tuinhout en bielzen. Hout dat een behandeling heeft ondergaan, om houtrot te voorkomen, met verduurzamingsmiddelen op basis van metaalzouten, fluor, borium en organische verbindingen.

    • b.

      Overig hout: Een mix van onbehandeld en behandeld hout (geen verduurzaamd hout): Hard- en zachtboard, geplastificeerde houtsoorten, spaanplaat, vezelplaat, geperst hout, houten meubels (geen rotan en vrij van bekleding en vervuiling), geschilderd hout, deuren en kozijnen.

  • 17.

    Klein chemisch afval: Een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval zoals accu's en batterijen, benzine, bestrijdingsmiddelen en insecticiden, etsvloeistoffen als salpeterzuur en zwavelzuur, gootsteenontstopper (natriumhydroxide, zwavelzuur), injectienaalden, kwikschakelaars (bijvoorbeeld niet-digitale verwarmings-thermostaten), kwikthermometers (vanwege het giftige kwik), lampenolie, medicijnen, motorolie, afgewerkte olie en remolie, oliefilters, ontwikkelaar en fixeer voor foto's, petroleum, spaarlampen en energiezuinige lampen, tl-buizen, verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen, verfproducten als terpentine, thinner, afbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine en zoutzuur.

  • 18.

    Matrassen: Alle droge matrassen, geen vochtige of natte matrassen, tuinstoelkussen, tapijten, dekbedden, kussen, dekens, textiel en slaapzakken.

  • 19.

    Metalen: IJzer en andere metalen, geen brandstofmotoren van grasmaaiers en bromfietsen, elektrische fietsen met accu, elektrische apparaten (dus ook geen wasmachines), personenbanden met velg, accu’s en batterijen, gastanks (LPG), brandkasten, vaten en verfblikken.

  • 20.

    Papier en karton: Huishoudelijk papier en karton dat droog en schoon is, geen dozen met voedselresten, zakdoekjes, tissues, keukenpapier, luiers, wc-papier, sanitair papier, behang, plastic hoesjes om (reclame-) folders en tijdschriften, melk-, yoghurt- en sappakken, drankenkartons, vloeibaar wasmiddel verpakkingen, vloeistofdicht karton, treinkaartjes met eenmalige chipkaart, diepvriesverpakking met plastic binnenkant, papieren broodzakken met plastic, plastic zakken en tassen, enveloppen met plastic bubbeltjes, ordners en ringbanden.

  • 21.

    Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD): Alle verpakkingen van plastic en metaal en tevens drankenkartons. De verpakking moet goed leeg zijn maar omspoelen is niet nodig. Verschillende materialen van een verpakking los van elkaar aanbieden en ook niet in elkaar proppen. Geen verpakkingen van chemisch afval zoals make-up, terpentineflessen, kitkokers, medisch afval zoals stoma- of infuuszakken en injectienaalden en andere plastic producten en gebruiksvoorwerpen, zoals tuinstoelen, dekzeilen en touwen.

  • 22.

    Textiel: Schone kleding (ook versleten), schoenen, lakens en dekens (geen dekbedden en kussens), lappen, tassen en accessoires, gordijnen, petten en hoeden, huishoudtextiel en knuffels.

  • 23.

    Vlakglas: Enkel blank of gekleurd vlakglas, dubbelglas met aluminium strip tussen de glazen panelen, draadglas, gelaagd glas (glas met folie tussen de glazen panelen), tuinders- of kassenglas, spiegelglas, gehard glas, glazen bouwstenen (zonder cementresten), aquarium (zonder inhoud), glazen douchewanden, glazen snijplanken, glas van foto- en posterlijsten. Geen hittebestendig glas, waaronder kookplaten, ovenschalen, kachelruitjes, koffie- en theekannen, magnetronschalen, pannendeksels, glazen bekers. Ook geen verpakkingsglas, lampenglas en TL-buizen, keramiek, steen en porselein.

 

Artikel 5. Tijdstip van aanbieden

Op grond van artikel 9 van de Verordening worden de volgende dagen en tijden voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen vastgesteld.

  • 1.

    De inzameldagen van de verschillende afzonderlijk ingezamelde afvalstromen worden jaarlijks vastgesteld door het college en opgenomen in de digitale afvalkalender: https://afvalkalender.cyclusnv.nl/.

  • 2.

    Inzamelmiddelen als bedoeld in artikel 1, tweede lid van dit Uitvoeringsbesluit, moeten op de vastgestelde inzameldag uiterlijk voor 7.30 uur worden aangeboden.

  • 3.

    Inzamelmiddelen mogen, mits goed gesloten, de avond voor de vastgestelde inzameldag, vanaf 20.00 uur op de juiste wijze worden aangeboden.

  • 4.

    De inzamelmiddelen moeten zo spoedig mogelijk na lediging door de inzameldienst, doch uiterlijk voor 20.00 uur op de vastgestelde inzameldag, van de openbare weg zijn verwijderd.

Artikel 6. Wijze van aanbieden

Op grond van artikel 10 van de Verordening worden de volgende regels voor het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen vastgesteld.

  • 1.

    Uit de inzamelmiddelen mag geen huishoudelijk afval steken. Afval mag niet in de minicontainer worden aangestampt. Het is verboden afvalstoffen naast de minicontainer te plaatsen, deze worden niet ingezameld.

  • 2.

    Afvalstoffen welke ten onrechte of op een onjuiste wijze zijn aangeboden dienen door de aanbieder te worden verwijderd.

  • 3.

    Het gewicht van de hoeveelheid afvalstoffen en het eigen gewicht van de ter lediging aangeboden minicontainer mag niet zwaarder zijn dan 75 kilogram.

  • 4.

    Het ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen in minicontainers dient ordelijk te geschieden door plaatsing van de container op de aanbiedplekken op het voetpad, zo dicht mogelijk bij de rijweg, of, bij het ontbreken van een voetpad, aan de kant van de openbare weg, dan wel op een inzamel- of clusterplaats, zodanig dat het voetgangers- en overige verkeer niet wordt gehinderd of in de doorgang wordt belemmerd en gevaar of schade wordt voorkomen en waarbij aanwijzingen van de inzameldienst dienen te worden opgevolgd. Bij inzameling met zijladers moeten de containers twee aan twee, met een ruimte van 35 centimeter tussen de sets containers, worden aangeboden.  

  • 5.

    De inzamelvoorzieningen als bedoel in artikel 1, derde lid van dit Uitvoeringsbesluit, mogen uitsluitend worden gebruikt tussen 07.00 uur en 22.00 uur. De inzamelvoorzieningen dienen na gebruik goed gesloten te worden. Het is verboden afvalstoffen naast of bij de inzamelvoorzieningen te plaatsen.

  • 6.

    Inzameling van grof huishoudelijk afval, grof tuinafval en grote elektrische en elektronische apparaten kan tegen betaling op afroep plaatsvinden. De aanbieder dient voor deze inzameling een afspraak te maken met de inzameldienst. Per aanbieding mag maximaal 2 m3 worden aangeboden.

  • 7.

    Het grof afval dient op de afgesproken dag en tijd op een voor het inzamelvoertuig goed bereikbare plaats bij de woning (op de openbare weg) klaar te staan.

  • 8.

    Kleinere stukken grof huishoudelijk afval of grof tuinafval moeten zoveel mogelijk in één of meer bundels samengebonden worden aangeboden waarbij een bundel niet langer mag zijn dan 1,5 meter, niet breder dan 0,5 meter en niet zwaarder dan 25 kilogram.

  • 9.

    Als het voor de inzameldienst door werkzaamheden niet mogelijk is om de normale inzamelplaatsen te bereiken, kunnen door het college voor de duur van de werkzaamheden tijdelijke inzamelplaatsen worden aangewezen, welke schriftelijk bij de betreffende percelen bekend worden gemaakt.

Artikel 7. Aanwijzing inzamelmiddelen

Op grond van artikel 10 van de Verordening worden de volgende inzamelmiddelen aangewezen:

  • 1.

    Voor laagbouwwoningen een minicontainer van 140 of 240 liter voor restafval, GFT-afval, PMD en papier en karton. De minicontainer voor papier en karton is facultatief. Als men geen minicontainer heeft of deze is vol, mag, in afwijking van artikel 6 eerste lid, het papier en karton ook gebundeld of in een doos worden aangeboden.

  • 2.

    Voor appartementen en bovenwoningen verzamelcontainers voor restafval en GFT-afval. Voor PMD ontvangt men PMD-zakken. Papier en karton kan gebundeld of in een doos worden aangeboden. Op enkele plekken binnen de gemeente staan verzamelcontainers voor papier en karton.

  • 3.

    Op verschillende plekken binnen de gemeente staan verzamelcontainers voor glas, papier en karton en textiel. Voor textiel ontvangt men ook twee keer per jaar de speciaal daarvoor bestemde inzamelzak.

  • 4.

    Grof huishoudelijk afval, grof tuin afval, grote elektrische en elektronische apparaten en papier en karton mogen zonder inzamelmiddel maar wel gescheiden worden aangeboden.

Artikel 8. Gebruik inzamelmiddelen

  • 1.
    • a.

      Het beheer van de inzamelmiddelen die in bruikleen zijn verstrekt namens de gemeente, berust bij Cyclus NV.

    • b.

      De inzameldienst is bevoegd om de containers te voorzien van een chip of een sticker die de volgende gegevens kan bevatten: Een chipcode, een barcode, de afvalstroom waarvoor de container is bestemd, het volume van de container, een postcode, een plaatsnaam, een straatnaam of een huisnummer. De chip of sticker mag door de gebruiker of een derde niet worden verwijderd, afgeplakt of anderszins onzichtbaar of onbruikbaar worden gemaakt.

    • c.

      De namens de gemeente verstrekte inzamelmiddelen behoren bij de woning.

    • d.

      De gebruiker van een perceel dient zich tot Cyclus NV te wenden indien bij een verhuizing naar een perceel geen of een kapot namens de gemeente te verstrekken inzamelmiddel wordt aangetroffen, bij vermissing of beschadiging van een namens de gemeente te verstrekken inzamelmiddel.

    • e.

      De inzamelmiddelen blijven eigendom van Cyclus NV en worden bij normale slijtage voor haar rekening technisch onderhouden.

    • f.

      De gebruiker is verantwoordelijk voor het gebruik en het onderhoud van de in bruikleen ontvangen inzamelmiddelen als ware deze zijn eigendom.

    • g.

      De gebruiker is verplicht de inzamelmiddelen en inzamelvoorzieningen zodanig te gebruiken dat deze geen overlast voor derden veroorzaakt.

    • h.

      De verstrekte inzamelmiddelen mogen alleen worden gereinigd met water en groene zeep.

    • i.

      Per huishouden wordt maximaal één minicontainer voor restafval en twee minicontainers voor GFT-afval, papier en karton en PMD verstrekt.

    • j.

      Voor de toegang tot een (ondergrondse) verzamelcontainer voor restafval, en in enkele gevallen GFT-afval, ontvangt de gebruiker van Cyclus NV een afvalpas. Deze afvalpas behoort bij de woning en dient bij verhuizing te worden achtergelaten. Bij vermissing of beschadiging dient men zich tot Cyclus NV te wenden.

    • k.

      De inzamelvoorzieningen voor restafval en groente-, fruit- en tuinafval zijn alleen bestemd voor huishoudens die daarvoor een afvalpas hebben ontvangen.

    Op grond van artikel 10, eerste lid van de Verordening gelden de volgende regels voor het gebruik van de van gemeentewege verstrekte inzamelmiddelen:

  • 2

    De inzamelmiddelen en -voorzieningen zijn uitsluitend bedoeld voor de genoemde afvalstromen. Het is verboden andere afvalstromen in deze inzamelmiddelen en -voorzieningen aan te bieden, of de inzamelmiddelen en -voorzieningen voor andere doeleinden te gebruiken.

Artikel 9. Toezicht en handhaving

Op grond van artikel 18 van de Verordening kunnen de volgende maatregelen worden genomen.

  • 1.

    De toezichthouders van de gemeente, als bedoeld in artikel 19 van de verordening, treden handhavend op tegen strafbare feiten.

  • 2.

    Naast, of in plaats van de handhaving bij overtredingen als bedoeld in het eerste lid, kunnen de gemeente en de inzameldienst ook gebruik maken van verschillende soorten correctiekaarten. Deze kaarten worden gebruikt bij de minicontainers voor restafval, GFT-afval, PMD en papier en karton. De kaarten worden, met een korte toelichting van de overtreding, op de dag van lediging aan de minicontainer gehangen.

  • 3.

    Bij een lichte overtreding, bijvoorbeeld een kleine verontreiniging, wordt er een waarschuwingskaart aan de minicontainer gehangen maar wordt de container wel geleegd. Bij herhaaldelijke of ernstige overtredingen wordt de minicontainer niet geleegd.

Artikel 10. Inwerkingtreding

Dit uitvoeringsbesluit treedt in werking op de eerste dag na die waarop zij is bekendgemaakt.

Artikel 11. Citeertitel

Dit uitvoeringsbesluit wordt aangehaald als: Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Nieuwkoop 2020.

Ondertekening

Aldus vastgesteld door burgemeester en Wethouders van de gemeente Nieuwkoop op 8 december 2020.

de secretaris, G.G.G. Slooters

de burgemeester, R. van Duijn

Bijlage 1 Inzamelaars oud papier en karton

Naam organisatie

Plaats

Gereformeerde Kerk Ter Aar

Ter Aar

TAVV

Ter Aar

Paardesportvereniging de Viergangruiters

Ter Aar

KBS Aeresteijn

Langeraar

Drum- en Showband Dice Musica ‘83

Langeraar

Daltonschool de Diamant

Zevenhoven

Protestantse Gemeente Zevenhoven

Zevenhoven

Protestantse Gemeente Nieuwveen

Nieuwveen

Basisschool de Veenvogel

Nieuwveen

Muziekvereniging Aer en Amstel

Nieuwveen

Volleybalvereniging de Waterlanders

Nieuwkoop

Nederlands Hervormde Gemeente Nieuwkoop

Nieuwkoop

N.S.V. ‘46

Noorden

Nederlands Hervormde Gemeente Noorden

Woerdense Verlaat

Noorden

G.J.O. Clubs

Woerdense Verlaat

Bijlage 2 (Acceptatie-)voorwaarden Milieustraat

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur

Zaterdag van 9.00 – 16.00 uur

Op zon- en feestdagen is de Milieustraat gesloten.

Goed om te weten

U mag maximaal 2 m3 (grof) huishoudelijk afval per huishouden per dag brengen. Sorteer uw afval van tevoren. Dan levert u het makkelijk in bij de Milieustraat. Gemengd afval accepteren we niet.

Vergeet uw legitimatiebewijs of een bewijs van uw huidige adres niet. Bijvoorbeeld een envelop met uw naam en adres.

U kunt geen bedrijfsafval inleveren.

U kunt alleen betalen met uw pinpas.

Levert u asbest in? U heeft hiervoor een sloopmelding nodig. Dit regelt u via www.omgevingsloket.nl. Met uw sloopmelding haalt u verpakkingsmateriaal op bij de Milieustraat. U verpakt het asbest thuis en levert het in bij de Milieustraat.

Voor tilwerk kunt u geen beroep doen op medewerkers van de Milieustraat.

Huishoudens met postcodes 2421 NB en 2421 HD uit De Meije kunnen ook gebruikmaken van het afvalbrengstation aan de Portugalweg 6 in Bodegraven, telefoon: 0182-547500.

Veiligheid bij storm en gladheid

Op het bordes van de Milieustraat wordt veel groot grofvuil uitgeladen en in de containers gestort. Bij stormachtig weer met flinke windstoten kan dit grofvuil de lucht in vliegen en gevaar opleveren voor bezoekers, medewerkers en voertuigen op en onder het bordes. Daarom sluiten we de Milieustraat bij harde wind. Bij windstoten van windkracht 6 en hoger beoordelen we of de veiligheidssituatie stabiel genoeg is om de poorten open te houden. Bij gladheid op de op- en afritten van het bordes kan de Milieustraat ook (tijdelijk) sluiten. In deze situaties is er altijd iemand aanwezig tijdens openingstijden om eventuele bezoekers uitleg te geven. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, wordt de Milieustraat weer opengesteld voor bezoekers.

Tarieven

Voor een klein aantal afvalsoorten betaalt u geld. Hieronder vindt u de tarieven. U kunt alleen betalen met uw pinpas.

GRATIS

Accu’s

Asbest (tot 35 m2, sloopmelding nodig)

Autobanden zonder velg (max. 4 stuks)

Bielzen en tuinhout (tot 1 m3)

Brandblussers (tot 2 kg)

Dakleer (bitumen, tot 1 m3)

Elektrische apparaten

Flessenglas

Frituurolie en -vet

Gips (tot 1 m3)

Groen afval

Grof huishoudelijk restafval

Grond (max. 0,25 m3)

Harde kunststoffen

Klein Chemisch Afval

Matrassen

Metalen

Papier en karton

Piepschuim verpakkingen

PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons)

Samengesteld en geschilderd hout (tot 1 m3)

Schoon puin (tot 1 m3)

Textiel

Vlakglas

 

BETAALD (1 januari 2020)1)

Autobanden met velg (max. 4 stuks)

Bielzen en tuinhout (meer dan 1 m3)

Bilgewater (max. 20 liter)

Dakleer (bitumen, meer dan 1 m3)

Fijn restafval 2)

Gips (meer dan 1 m3)

Grote gasflessen

Kleine gasflessen

Samengesteld en geschilderd hout (meer dan 1 m3)

Schoon puin (tot 1 m3)

Tractorbanden

€ 6 per stuk

€ 10 per 0,25 m3

€ 2 per liter

€ 10 per 0,25 m3

€ 1,5 per zak van 60 liter

€ 10 per 0,25 m3

€ 20 per stuk

€ 10 per stuk

€ 10 per 0,25 m3

€ 10 per 0,25 m3

€ 85 per stuk

1) Wordt jaarlijks vastgesteld in de Verordening Afvalstoffenheffing.

2)Fijn restafval is al het afval dat in een minicontainer of ondergrondse container past.

Voorbeeld: U brengt 2 m3 gips. De eerste 1m3 is gratis. Voor de tweede 1 m3 betaalt u € 10 per 0,25 m3. U betaalt dus € 40 voor 2 m3 gips.

Andere afvalsoorten zoals bedrijfsafval, LPG-autogastanks, (nood-)vuurwerk, meer dan 0,25 m3 grond, brandblussers boven 2 kg en loodaccu’s uit bedrijfsvoertuigen kunnen niet ingeleverd worden op de Milieustraat.