Regeling vervallen per 09-01-2013

Beleidsregel kapvergunningen erfsingels

Geldend van 06-10-2005 t/m 08-01-2013

Intitulé

Beleidsregel kapvergunning.

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder, gelet op de artikelen onder titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht;

B E S L U I T:

Vast te stellen de beleidsregel Kapvergunningen erfsingels.

Artikel 1

Vergunningen, zoals bedoeld in art. 2, lid 1, van de Bomenverordening (kapvergunningen) worden, voorzover zij betrekking hebben op het vellen van een erfsingel of deel daarvan, uitsluitend verleend indien de aanvraag betrekking heeft op een singel die gekapt moet worden omdat er een bouwwerk, uitrit, kavelpad of ander werk gepland is waarvoor de bouw- of aanlegvergunning verleend is of omdat het kappen van de singel wegens ziekte of veroudering noodzakelijk is.

Artikel 2

Aan iedere kapvergunning voor een erfsingel worden ten minste voorschriften verbonden die de navolgende elementen bevatten:

  • 1.

    de verplichting tot het realiseren van een nieuwe, aaneengesloten, erfsingel;

  • 2.

    de termijn waarbinnen de nieuwe singel gerealiseerd moet zijn;

  • 3.

    minimale beplantingseisen, zoals lengte en breedte van de singel, de verhouding hoog- en laagbeplanting, inheemse soorten e.d.;

  • 4.

    bepalingen over het moment waarop de kapwerkzaamheden mogen worden uitgevoerd.

Artikel 3

Bij erfuitbreiding of -wijziging in situaties waarin geen vergunning zoals bedoeld in art. 2, lid 1 van de Bomenverordening (kapvergunning) vereist is, worden de onder b) genoemde voorschriften (m.u.v. de bepalingen over het uitvoeren van de kapwerkzaamheden) aan de vergunning op grond van art. 25, lid 1, sub a, van het bestemmingsplan 'Landelijk gebied 2004' aanlegvergunning) verbonden.

Artikel 4

Bij het opleggen van een herplantplicht, zoals bedoeld in art. 5 van de Bomenverordening, worden de onder b) genoemde voorschriften (m.u.v. de bepalingen over het uitvoeren van de kapwerkzaamheden) aan de beschikking met de herplantplicht verbonden.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 4 oktober 2005.
De burgemeester,                  de secretaris,