Regeling vervallen per 01-01-2014

Bezoldigingsregeling gemeente Noordoostpolder 2010

Geldend van 01-01-2014 t/m 31-12-2013

Intitulé

Bezoldigingsregeling gemeente Noordoostpolder 2010

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordoostpolder;

gelet op het bepaalde in artikel 3:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder,

gehoord de Commissie voor Georganiseerd Overleg;

B E S L U I T E N :

vast te stellen de navolgende

BEZOLDIGINGSREGELING GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER 2010

I. Begripsbepalingen

Artikel 1. Begripsbepalingen

Voor de toepassing van deze bezoldigingsregeling wordt verstaan onder:

  • 1.

    ambtenaar: de ambtenaar in de zin van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder;

  • 2.

    leidinggevende: degene onder wiens (gedelegeerde) verantwoordelijkheid de ambtenaar zijn werkzaamheden verricht, te weten: de gemeentesecretaris, de eenheidsmanager of de clustermanager. Alleen in verband met het opstellen van beoordelingen in het kader van de HR-cyclus wordt in kader van deze regeling de opzichter als leidinggevende beschouwd;

  • 3.

    bezoldiging: het salaris vermeerderd met het bedrag van de aan de ambtenaar toegekende toelagen waarop als gevolg van deze regeling aanspraak bestaat (artikelen 15, 16, 17, 18, 20, 21 en 23 van deze regeling);

  • 4.

    salaris: het salaris, als bedoeld in artikel 3:1, tweede lid onder b, van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder;

  • 5.

    salaris per uur: 1/156 deel van het salaris bij een werkweek van gemiddeld 36 uur;

  • 6.

    salarisschaal: de schaal als bedoeld in artikel 3:1, tweede lid onder a, van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder, opgenomen in bijlage IIa van die regeling;

  • 7.

    aanloopschaal: de naast-lagere schaal van de functieschaal;

  • 8.

    functieschaal: de voor de functie, waarin de ambtenaar is geplaatst, op basis van organieke functiewaardering geldende schaal;

  • 9.

    beoordeling: het oordeel dat de leidinggevende opstelt over het functioneren van de ambtenaar, met betrekking tot de vastgestelde beoordelingsperiode.

  • 10.

    salarisnummer: een aanduiding, bestaande uit een getal, dat in een salarisschaal voor een salaris vermeld is;

  • 11.

    periodieke verhoging: het verschil tussen twee opeenvolgende bedragen in een salarisschaal;

  • 12.

    maximumsalaris: het hoogste bedrag van een salarisschaal;

  • 13.

    consignatiedienst: een beschikbaarheidsdienst waarbij een ambtenaar zich buiten de voor zijn betrekking vastgestelde werktijden ter beschikking houdt.

II. Salaris

Artikel 2. Recht op salaris

Het recht op salaris vangt aan met de dag waarop de aanstelling van de ambtenaar ingaat. Indien in het aanstellingsbesluit geen datum van ingang is vermeld, vangt het recht op salaris aan met de dag waarop de ambtenaar feitelijk in dienst is getreden.

Het recht op salaris eindigt, in geval van ontslag, met ingang van de dag waarop het ontslag ingaat.

Artikel 3. Gebroken tijdvakken

Wanneer het salaris of een toelage moet worden berekend over een gedeelte van een maand, wordt het bedrag per dag vastgesteld door het maandbedrag te delen door het aantal kalenderdagen van die maand.

Artikel 4. Niet-volledige werktijd (parttime dienstverband)

Het salaris van de ambtenaar met een niet volledige werktijd wordt vastgesteld op een evenredig deel van het salaris dat voor hem zou gelden bij een volledige werktijd.

Artikel 5. Salarisbedragen

De salarissen van de ambtenaren van wie het salaris niet bij of krachtens de wet is geregeld, worden vastgesteld op de bedragen volgens de salarisschalen zoals opgenomen in bijlage IIa van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder.

Artikel 6. Functiewaardering

  • 1. Burgemeester en wethouders bepalen met inachtneming van de resultaten van een functiewaarderingsonderzoek en aan de hand van de vastgestelde conversie de voor de ambtenaar geldende functieschaal.

  • 2. Burgemeester en wethouders kunnen nadere regels stellen met betrekking tot de uitvoering van een functiewaarderingsonderzoek en de daarbij te hanteren methode.

  • 3. Anders dan bij het aanvaarden van passende arbeid vanwege arbeidsongeschiktheid, dan wel bij wijze van disciplinaire straf (beiden als bedoeld in de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder), kan zonder voorafgaand ontslag voor een ambtenaar geen salarisschaal gaan gelden met een lager maximumsalaris dan dat van de reeds voor hem geldende salarisschaal.

Artikel 7. Salaris bij aanstelling

Afhankelijk van leeftijd, opleiding en (werk)ervaring wordt de ambtenaar bij aanstelling het salaris toegekend in de voor hem geldende aanloop- of functieschaal.

Artikel 8. Inpassing in aanloop-/functieschaal

  • 1. De ambtenaar wordt in de aanloopschaal ingepast als inpassing in de functieschaal niet mogelijk is vanwege:

    • a.

      het niet of niet geheel beschikken over de vereiste vakkennis en/of

    • b.

      het nog niet of niet geheel voldoen aan de gestelde ervaringseisen.

  • 2. De ambtenaar die bezoldigd wordt overeenkomstig de aanloopschaal, wordt ingepast in de functieschaal indien:

    • a.

      de functie naar behoren en volledig wordt vervuld; en

    • b.

      de ambtenaar voldoet aan de eisen, die aan de functievervulling worden gesteld.

  • 3. De direct leidinggevende, die op basis van een beoordeling heeft vastgesteld dat de ambtenaar voldoet aan de in lid 2 gestelde eisen, informeert uiterlijk één maand voor het tijdstip waarop de inpassing in de functieschaal zou moeten ingaan, de eenheidsmanager.

  • 4. De direct leidinggevende, die van mening is dat een ambtenaar na maximaal twee jaar bezoldigd te zijn geweest in de aanloopschaal niet of niet geheel voldaan heeft aan de op basis van lid 2 gestelde eisen, informeert uiterlijk één maand voor de datum waarop de inpassing in de functieschaal zou moeten ingaan, de eenheidsmanager.

  • 5. Het voorstel als bedoeld in het vierde lid, dient vergezeld te zijn van een beoordeling van de ambtenaar over een langere periode en een motivering de ambtenaar al dan niet in de functieschaal in te passen. Tevens zal (indien van toepassing) in dit voorstel een nieuwe beoordelingsperiode worden vastgesteld.

  • 6. Indien de waardering van een functie nog niet is vastgesteld, stelt de eenheidsmanager (op basis van een door de direct leidinggevende opgestelde functiebeschrijving) een voorlopige waardering vast als uitgangspunt voor de indeling van een ambtenaar in de functie- dan wel aanloopschaal als bedoeld in de leden 1 en 2.

Artikel 9. Periodieke verhoging van het salaris

  • 1. Het salaris van de ambtenaar die voldoende functioneert (wat blijkt uit de opgemaakte beoordeling), wordt jaarlijks binnen de voor hem geldende salarisschaal periodiek verhoogd tot het naasthogere bedrag.

  • 2. De periodieke verhogingen worden toegekend op 1 januari.

Artikel 10. Geen periodieke verhoging van het salaris

  • 1. Indien een ambtenaar onvoldoende functioneert (wat blijkt uit de opgemaakte beoordeling), kan worden bepaald dat voor hem de in artikel 9 bedoelde salarisverhoging achterwege wordt gelaten.

  • 2. De direct leidinggevende, die van mening is dat aan een ambtenaar geen periodieke verhoging moet worden toegekend, informeert uiterlijk één maand voor de datum waarop de salarisverhoging zou moeten ingaan, de eenheidsmanager.

  • 3. Het voorstel zoals bedoeld in het tweede lid, dient voorzien te zijn van feitelijke argumenten over het functioneren van de ambtenaar en een motivering waarom geen periodiek toe te kennen.

  • 4. Van een beslissing tot toepassing van het eerste lid wordt de ambtenaar zo spoedig mogelijk, nadat de eenheidsmanager is geïnformeerd, op de hoogte gesteld. Deze mededeling is schriftelijk, onder vermelding van de redenen welke tot de beslissing hebben geleid.

Artikel 11. Salaris bij bevordering naar hogere schaal

  • 1. Wanneer voor de ambtenaar een salarisschaal gaat gelden met een hoger maximumsalaris wordt het salaris vastgesteld op het naasthogere bedrag in de nieuwe schaal.

  • 2. Echter, in het geval dat het salarisverschil tussen dit naasthogere bedrag en het oude salaris minder bedraagt dan 75% van het salarisverschil tussen het bedrag dat de ambtenaar aan salaris zou hebben ontvangen indien hij niet zou zijn overgegaan naar de nieuwe schaal, maar in zijn oude schaal een periodieke verhoging zou hebben gekregen, en het oude salaris, wordt de ambtenaar in de nieuwe schaal ingeschaald op het bedrag dat direct volgt op het naasthogere bedrag.

  • 3. Bij de toepassing van dit artikel blijft het tijdstip waarop als gevolg van artikel 9 een salarisverhoging wordt toegekend, onverlet, tenzij anders wordt bepaald. Als de bevordering plaatsvindt per 1 januari, volgt eerst de eventuele periodieke verhoging binnen de oude schaal en daarna de bevordering naar de hogere schaal.

III. Instrumenten van (flexibele) beloning

Artikel 12. Extra periodieke verhoging van het salaris

  • 1. Aan de ambtenaar die het maximumsalaris van de voor hem geldende salarisschaal nog niet heeft bereikt, kan een extra salarisverhoging tot een in de salarisschaal genoemd bedrag, niet uitgaande boven het maximumsalaris, worden toegekend op grond van zeer goede of uitmuntende vervulling van de betrekking (wat blijkt uit de opgemaakte beoordeling).

  • 2. Er worden niet meer dan één of twee extra salarisregels toegekend.

  • 3. Bij de toepassing van dit artikel blijft het tijdstip waarop als gevolg van artikel 9 een salarisverhoging wordt toegekend onverlet, tenzij anders wordt bepaald.

  • 4. Extra periodieke verhogingen kunnen worden toegekend door de gemeentesecretaris of de eenheidsmanager, nadat door de direct leidinggevende in een gemotiveerd voorstel is aangegeven, dat de ambtenaar bij de uitoefening van zijn functie in opvallende mate is uitgegaan boven de daaraan gestelde eisen.

Artikel 13. Gratificatie en bijzondere beloning

  • 1. Indien een ambtenaar (of een groep ambtenaren) buitengewone toewijding of een bijzondere niet structurele prestatie heeft geleverd, kan aan hem (of aan een groep) een gratificatie dan wel een bijzondere beloning als bedoeld in artikel 15:1:28 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder worden toegekend.

  • 2. Van buitengewone toewijding of het verrichten van een bijzondere niet structurele prestatie kan worden gesproken als een ambtenaar zich incidenteel duidelijk meer heeft ingezet voor de dienst dan voor zijn functie of leeftijd normaal is, bijvoorbeeld door:

    • a.

      het attent zijn op niet tot zijn verantwoordelijkheid behorende aspecten van het werk;

    • b.

      het actief bevorderen van een goede samenwerking of verstandhouding met anderen;

    • c.

      het inspelen op bijzondere omstandigheden door het leveren van een opvallende extra inspanning;

    • d.

      een meer dan vereiste bereidheid tot het verrichten van minder aangename taken of het werken onder bezwarende omstandigheden.

  • 3. Voor een groep ambtenaren kan van buitengewone toewijding of het verrichten van een bijzondere prestatie gesproken worden als een groep zich incidenteel duidelijk meer heeft ingezet voor de dienst dan normaal is, bijvoorbeeld door:

    • a.

      een eenmalige prestatie waarvoor een groep (meer dan een ambtenaar) verantwoordelijk is;

    • b.

      eenmalig “zware” werkomstandigheden voor een groep, niet zijnde fysieke omstandigheden waarvoor functioneel al een extra tegemoetkoming wordt verleend;

    • c.

      het als groep ondergaan van een bepaald ontwikkelingsproces waardoor het werk of de werkwijze van de groep aantoonbaar is gewijzigd.

  • 4. De gratificatie wordt toegekend door de gemeentesecretaris of de eenheidsmanager na een gemotiveerd voorstel van de direct leidinggevende.

  • 5. De gratificatie wordt netto uitgekeerd en bedraagt minimaal € 250 en maximaal €1.000.

  • 6. De bijzondere beloning wordt toegekend voor kleinere bijzondere prestaties in de vorm van een geschenkenbon van € 25 tot € 100, afhankelijk van de geleverde prestatie.

  • 7. Ook is toekenning van de bijzondere beloning mogelijk in een materiële vorm tot een maximale waarde van €100.

  • 8. De bijzondere beloning wordt toegekend door de gemeentesecretaris of de eenheidsmanager.

  • 9. De toekenning van gratificaties en bijzondere beloningen vindt zo spoedig mogelijk na de geleverde prestatie plaats.

Artikel 14. Toeslag ineens

  • 1. De ambtenaar die bijzondere prestaties van (nog) incidenteel karakter heeft geleverd gedurende een langere periode bij de uitoefening van zijn functie, kan in aanmerking komen voor een bruto toeslag ineens.

  • 2. De in het vorige lid bedoelde toeslag wordt ineens en ten hoogste eenmaal binnen een tijdvak van een jaar uitgekeerd. Een ambtenaar kan ten hoogste twee achtereenvolgende jaren voor een toeslag ineens in aanmerking komen.

  • 3. De bruto toeslag ineens bedraagt maximaal het voor de ambtenaar geldende bruto schaalbedrag per maand, rekeninghoudend met zijn deeltijdfactor.

  • 4. De toeslag ineens kan worden toegekend door de gemeentesecretaris of de eenheidsmanager, nadat door de direct leidinggevende in een gemotiveerd voorstel is aangegeven, dat de ambtenaar bij de uitoefening van zijn functie in opvallende mate is uitgegaan boven de daaraan gestelde eisen.

Artikel 15 Tijdelijke persoonlijke toelage na bereiken maximum functionele schaal

  • 1. Aan een ambtenaar die het maximumsalaris van de voor hem geldende functieschaal heeft bereikt, kan naar het oordeel van de eenheidsmanager een tijdelijke persoonlijke toelage worden toegekend.

  • 2. Een tijdelijke persoonlijke toelage, als bedoeld in het eerste lid, kan worden toegekend vanwege:

    • a.

      langdurige excellente uitoefening van de functie;

    • b.

      werving of behoud van ambtenaren.

  • 3. De in het eerste lid bedoelde toelage wordt toegekend in de vorm van een bedrag overeenkomend met het verschil tussen het maximum salarisbedrag van de ambtenaar in de functieschaal en een hoger salarisbedrag uit de naasthogere schaal. Het maximum salarisbedrag van de ambtenaar in de functieschaal en de persoonlijke toelage mogen samen nooit hoger zijn dan het maximum salaris van de naasthogere schaal.

  • 4. De toelage kan worden toegekend door de eenheidsmanager, nadat door de direct leidinggevende een gemotiveerd voorstel is gegeven.

  • 5. De tijdelijke persoonlijke toelage wordt (onder vermelding van de aanleiding) toegekend voor een tijdvak dat tevoren is vastgesteld, met inachtneming van een maximum van drie jaar.

  • 6. Bij inpassing in een hogere schaal vervalt de toelage. Wel wordt de toelage meegenomen bij de vaststelling van het salarisbedrag in deze hogere schaal.

Artikel 16. Persoonlijke toelage na bereiken maximum functionele schaal

  • 1. Aan een ambtenaar die het maximumsalaris van de voor hem geldende functieschaal heeft bereikt, kan naar het oordeel van de eenheidsmanager een persoonlijke toelage worden toegekend.

  • 2. Een persoonlijke toelage als bedoeld in het eerste lid, kan worden toegekend vanwege:

    • a.

      een uitstekende wijze van functioneren, blijkend uit beoordelingen over een periode van meerdere jaren, waarmee is vastgesteld dat de ambtenaar bij de uitoefening van zijn functie nadrukkelijk is uitgegaan boven de eisen aan de functie gesteld en een redelijke verwachting dat de ambtenaar ook in de toekomst op uitstekende wijze zal blijven functioneren;

    • b.

      werving of behoud van ambtenaren.

  • 3. De in het eerste lid bedoelde toelage wordt toegekend in de vorm van een bedrag overeenkomend met het verschil tussen het maximum salarisbedrag van de ambtenaar in de functieschaal en een hoger salarisbedrag uit de naasthogere schaal. Het maximum salarisbedrag van de ambtenaar in de functieschaal en de persoonlijke toelage mogen samen nooit hoger zijn dan het maximum salaris van de naasthogere schaal.

  • 4. De toelage kan worden toegekend door de eenheidsmanager, nadat door de direct leidinggevende een gemotiveerd voorstel is gegeven.

  • 5. Bij inpassing in een hogere schaal vervalt de toelage. Wel wordt de toelage meegenomen bij de vaststelling van het salarisbedrag in deze hogere schaal.

Artikel 17. Uitlooptoeslag

  • Dit artikel is alleen van toepassing op ambtenaren die reeds in dienst zijn van de Gemeente Noordoostpolder. Ambtenaren die indiensttreden op of na 1 januari 2010 kunnen geen aanspraak maken op de uitlooptoeslag zoals beschreven in dit artikel.

  • 1. De ambtenaar wordt maandelijks een uitlooptoeslag op zijn salaris van € 61,67 (peildatum 01-06-2008) bruto toegekend als voldaan is aan de volgende voorwaarden:

    a. de leeftijd van 50 jaar is bereikt en de ambtenaar gedurende minimaal 5 jaar naar het maximum van de aan hem/haar toegekende salarisschaal is bezoldigd;of, als aan de onder a. genoemde voorwaarde niet is voldaan:

    • b.

      vanaf de leeftijd van 55 jaar als de ambtenaar naar het maximum van de aan hem/haar toegekende salarisschaal wordt bezoldigd.

  • 2. De uitlooptoeslag gaat in op de eerste dag van de maand waarin de ambtenaar aan een van de in lid 1 genoemde voorwaarden voldoet en wordt aangepast aan de op basis van het arbeidsvoorwaardenoverleg in het LOGA overeen te komen algemene aanpassing van de salarisbedragen. Het in lid 1 genoemd bedrag geldt voor fulltimers, deeltijders ontvangen de toeslag naar rato.

  • 3. De uitlooptoeslag wordt aan de ambtenaar toegekend bij normaal goed functioneren, tenzij de direct leidinggevende verklaart dat de ambtenaar bij de uitoefening van zijn functie niet voldoende heeft voldaan aan de daaraan gestelde eisen

  • 4. De direct leidinggevende, die van mening is dat aan een ambtenaar geen uitlooptoeslag moet worden toegekend, informeert uiterlijk één maand vóór het tijdstip waarop de toeslag zou ingaan, de eenheidsmanager.

  • 5. Het voorstel als bedoeld in het vierde lid, dient vergezeld te zijn van een beoordeling van de ambtenaar over een periode van minimaal een jaar en een motivering geen uitlooptoeslag toe te kennen.

  • 6. Bij inpassing in een hogere schaal vervalt de toelage. Wel wordt de toelage meegenomen bij de vaststelling van het salarisbedrag in deze hogere schaal.

IV. Overige toelagen en vergoedingen

Artikel 18. Waarnemingstoelage

Een waarnemingstoelage wordt toegekend conform wat is geregeld in artikel 3:1:2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder. De in het tweede lid van artikel 3:1:2 bedoelde ambtenaar is de ambtenaar voor wie een hoger salaris geldt dan het maximum van schaal 10A.

Artikel 19. Overwerkvergoeding

Aan de ambtenaar voor wie een functieschaal en salarisschaal gelden met een lager maximumsalaris dan dat van schaal 11, wordt ingeval van overwerk (voor zover zijn direct leidinggevende hem hiertoe opdracht heeft gegeven) een overwerkvergoeding toegekend conform wat is geregeld in artikel 3:2 en artikel 3:2:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder.

Artikel 20. Toelage onregelmatige dienst

  • 1. De toelage onregelmatige dienst is geregeld in artikel 3:3 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder. Eerst wordt op grond van genoemd artikel vastgesteld of de ambtenaar wel of geen recht heeft op de toelage onregelmatige dienst. De verdere voorwaarden voor toekenning van de toelage worden in de navolgende leden bepaald.

  • 2. Voorwaarden voor toekenning van de toelage als bedoeld in het eerste lid zijn verder dat voor de ambtenaar een functieschaal en salarisschaal gelden met een lager maximumsalaris dan dat van schaal 11 en dat de ambtenaar, anders dan bij wijze van overwerk, regelmatig of vrij regelmatig arbeid verricht op andere tijden dan op de dagen maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 18 uur.

  • 3. Geen toelage onregelmatige dienst wordt toegekend, indien is bepaald dat bij de vaststelling van de bezoldiging met onregelmatige diensten is rekening gehouden.

  • 4. De toelage bedraagt per gewerkt uur een percentage van het voor de ambtenaar geldende salaris per uur en wel:

    • a.

      20% voor de uren op maandag tot en met vrijdag tussen 6.00 en 8.00 uur en tussen 18.00 en 22.00 uur;

    • b.

      40% voor de uren op zaterdag tussen 6.00 en 22.00 uur;

    • c.

      40% voor de uren op maandag tot en met zaterdag tussen 0.00 en 6.00 uur en tussen 22.00 en 24.00 uur;

    • d.

      65% voor de uren op zondag en op de feestdagen genoemd in artikel 4:2:1, derde lid, van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder,

    met dien verstande dat genoemde percentages worden berekend over ten hoogste het salaris per uur, dat isafgeleid van het maximumsalaris van salarisschaal 6 van bijlage IIa van de Arbeidsvoorwaardenregeling Noordoostpolder.

  • 5. Voor de in het vorige lid onder a genoemde morgen- en avonduren wordt de toelage slechts toegekend, indien de arbeid is begonnen vóór 7 uur, respectievelijk is beëindigd na 19 uur.

  • 6. In bijzondere gevallen kan een regeling worden getroffen die het bepaalde in de vorige leden aanvult of daarvan afwijkt.

Artikel 21. Aflopende toelage onregelmatige dienst

  • 1. Aan de ambtenaar wiens bezoldiging als gevolg van het buiten zijn toedoen beëindigen of verminderen van de toelage onregelmatige dienst, als bedoeld in artikel 20, een blijvende verlaging ondergaat van ten minste 3% van zijn bezoldiging van deze regeling, wordt een aflopende toelage toegekend, mits hij eerst genoemde toelage, direct voorafgaande aan het tijdstip van vorenbedoelde beëindiging of vermindering ervan, gedurende ten minste vijf jaren zonder wezenlijke onderbreking heeft genoten.

  • 2. Voor de toepassing van het eerste lid wordt onder wezenlijke onderbreking verstaan een onderbreking van gemiddeld langer dan twee maanden per jaar.

  • 3. Burgemeester en wethouders kunnen voor de uitvoering van dit artikel nadere regels vaststellen.

Artikel 22. Consignatiedienstvergoeding

  • 1. De gemeente Noordoostpolder kent onder meer consignatiediensten bij calamiteiten, bij gladheidbestrijding en bij rampenbestrijding. In de functiebeschrijving kan opgenomen zijn dat het verrichten van deze diensten onderdeel uitmaakt van de functie van de ambtenaar.

  • 2. De ambtenaar, die door de direct leidinggevende is aangewezen voor het verrichten van consignatiedienst ontvangt daarvoor een vergoeding.

  • 3. Voor de toekenning van deze vergoeding wordt verstaan onder:

    • a.

      weekdienst: het verrichten van consignatiedienst gedurende het tijdvak beginnende op maandag bij het begin van de normale werktijd en eindigende op de maandag daaropvolgende bij het begin van de normale werktijd;

    • b.

      weekenddienst: het verrichten van consignatiedienst gedurende het tijdvak beginnende op vrijdag aan het einde van de normale werktijd en eindigende op de maandag daaropvolgend bij het begin van de normale dienst.

  • 4. De vergoeding bedraagt:

    • a.

      voor een weekdienst: negenmaal het uurloon van het maximum salaris behorende bij salarisschaal 4;

    • b.

      voor een weekenddienst: vijfmaal het uurloon als bedoeld onder a.

      Indien in een weekdienst dagen vallen als genoemd in artikel 4:2:1 lid 3 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder, niet vallende op een zaterdag of zondag, wordt de vergoeding vermeerderd met per dag eenmaal het uurloon van het hiervoor onder a. genoemde salaris.

  • 5. Indien de werkzaamheden het toelaten kan de vergoeding worden vervangen door verlofuren, gelijk aan het aantal vergoedingsuren als bedoeld in het vorige lid.

  • 6. Indien niet een volledige week- of weekenddienst wordt verricht, wordt de vergoeding, als bedoeld in de voorgaande leden verminderd met:

    • a.

      eenmaal het uurloon per niet verrichte consignatiedienst op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag;

    • b.

      tweemaal het uurloon per niet verrichte consignatiedienst op zaterdag, zondag of een dag als bedoeld in artikel 4:2:1 lid 3 van de arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder

Artikel 23. Toelage bezwarende werkomstandigheden

  • 1. Voor een toelage wegens bezwarende werkomstandigheden komen diegenen in aanmerking (de uren dat men als zodanig werkzaam was) die de navolgende taken vervullen:

    • a.

      Medewerkers belast met ontstoppen en reinigen van de riolering;

    • b.

      Medewerkers belast met straatreiniging;

    • c.

      Medewerkers belast met afvalverwerking (gemeentelijk afvalscheidingstation);

    • d.

      Medewerkers belast met gladheidbestrijding;

    • e.

      Medewerkers belast met het ophalen en afvoeren van kadavers;

    • f.

      Medewerkers belast met herbegravingen.

  • 2. De toelage bedraagt:

    • a.

      voor de functionarissen genoemd in lid 1 onder a. tot en met d. het bedrag berekend naar het 1/156 deel van de helft van het verschil tussen de maxima van schaal 4 en schaal 5 van bijlage IIa van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder voor elk onder de vermelde bezwarende werkomstandigheden gewerkt uur;

    • b.

      voor de functionaris genoemd in lid 1 onder e. jaarlijks eenmalig het maandbedrag bestaande uit de helft van het verschil tussen de maxima van schaal 4 en schaal 5 van bijlage IIa van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Noordoostpolder over één maand;

    • c.

      voor de functionaris genoemd in lid 1 onder f. het voor hem geldende uurloon.

  • 3. Uitvoeringsregels:

    • a.

      De uitbetaling van de in lid 2, sub a. en c. bedoelde toelage vindt plaats na afloop van elke maand.

    • b.

      De uitbetaling van de in lid 2, sub b. bedoelde toelage vindt jaarlijks in de maand december plaats.

V. Overige bepalingen

Artikel 24. Geen afbouwregeling

Bij het beëindigen van instrumenten van (flexibele) beloning als bedoeld in artikelen 12 tot en met 17 wordt geen afbouwregeling toegepast.

Bij het beëindigen van overige toelagen en vergoedingen als bedoeld in artikelen 18 tot en met 23 wordt geen afbouwregeling toegepast. De enige uitzondering daarop vormt artikel 21.

Artikel 25. Onvoorziene gevallen

Voor gevallen waarin deze bezoldigingsregeling niet of niet in redelijkheid en billijkheid voorziet, kan het college van burgemeester en wethouders anders besluiten.

Artikel 26. Slotbepalingen

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2010 en kan worden aangehaald als de 'Bezoldigingsregeling gemeente Noordoostpolder 2010'.

De ‘Bezoldigingsregeling gemeente Noordoostpolder 1996', zoals vastgesteld op 20 juni 2000 en zoals sindsdien gewijzigd, wordt ingetrokken.

De ‘Beloningsregeling gemeente Noordoostpolder’, zoals vastgesteld op 20 juni 2000 en zoals sindsdien gewijzigd, wordt ingetrokken.

De ‘Vergoedingsregeling consignatiediensten 1997’, zoals vastgesteld op 20 juni 2000 en zoals sindsdien gewijzigd, wordt ingetrokken.

De ‘Regeling bezwarende werkomstandigheden’, zoals vastgesteld op 20 juni 2000 en zoals sindsdien gewijzigd, wordt ingetrokken.

De ‘Tijdelijke beloningsregeling 2008’, zoals vastgesteld op 9 december 2008 en zoals sindsdien gewijzigd, wordt ingetrokken.

Ondertekening

Emmeloord, 1 december 2009
Burgemeester en wethouders voornoemd,  
de secretaris,          de burgemeester,