Regeling vervallen per 18-03-2014

Regeling beloningstoelage voor het uitoefenen van specialismen bij de beroepsbrandweer

Geldend van 17-04-2009 t/m 17-03-2014

Intitulé

Regeling beloningstoelage voor het uitoefenen van specialismen bij de beroepsbrandweer

Burgemeester en wethouders van Purmerend;

Overwegende dat een aantal specialismen bij de brandweer niet binnen de huidige systematiek van functiewaardering tot uitdrukking kunnen worden gebracht, daarbij onderkennend dat dit specialisme een substantiële verzwaring betekenen ten opzichte van de repressieve basistaken;

Gehoord het advies van de Ondernemingsraad

B e s l u i t e n:

Vast te stellen de "Regeling beloningstoelage voor het uitoefenen van specialismen bij de beroepsbrandweer".

Regeling beloningstoelage voor het uitoefenen van specialismen bij de beroepsbrandweer

Artikel 1 Begripsomschrijving

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

a . ambtenaar:

-de ambtenaar in de zin van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en de Uitwerkingsovereenkomst (UWO), die is aangesteld om bij wijze van beroep werkzaam te zijn bij de gemeentelijke brandweer;

b. specialismen:

-taakbestanddelen, die ten opzichte van basistaken van de functie, aan de hand van in de bijlage bij deze regeling opgenomen criteria, als substantieel verzwarend voor de functie worden beschouwd;

c. wegingsfactor:

-de zwaarte van de weging, die op voorstel van de commandant brandweer door het college van B&W aan een specialisme aan de hand van de in de bijlage bij deze regeling opgenomen criteria is toegekend.

Artikel 2 Hoogte toelage

  • 1. De ambtenaar die een specialisme verricht, als genoemd in de bijlage bij deze regeling, maakt aanspraak op een toelage.

  • 2. De hoogte van de toelage is afhankelijk van de wegingsfactor. Voor het verrichten van een specialisme met wegingsfactor I komt de toelage overeen met het gemiddelde van één periodieke verhoging in salarisschalen 5 en 6 van de Salarisregeling; Voor het verrichten van een specialisme met wegingsfactor II komt de toelage overeen met het gemiddelde van twee periodieke verhogingen in salarisschalen 5 en 6 van de Salarisregeling.

  • 3. Bij het verrichten van meerdere specialismen wordt de hoogte van de toelage, als bedoeld in het tweede lid van dit artikel, begrensd op maximaal 3 periodieken.

  • 4. De toelage wordt geïndexeerd aan de hand van de algemene salarismaatregelen van gemeenteambtenaren.

Artikel 3 Aanspraak toelage

De ambtenaar heeft recht op uitbetaling van de toelage, indien en voorzover hij het in het 1e lid van artikel 2 genoemde specialisme in het afgelopen jaar daadwerkelijk heeft uitgeoefend. Dit ter bepaling van de commandant Brandweer.

Artikel 4 Garantieregeling

  • 1. De ambtenaar die buiten eigen schuld of toedoen het specialisme moet beëindigen heeft recht op een garantietoelage, te weten:

    • a.

      degene, die15 jaren of langer regelmatig en in belangrijke mate het specialisme heeft verricht ontvangt voor elk vol jaar waarin het specialisme is verricht 4% van de laatstgenoten toelage met een maximum van 100%.

    • b.

      degenen, die minder dan 15 jaren regelmatig en in belangrijke mate het specialisme heeft verricht ontvangt een garantietoelage van 50% van de laatstgenoten toelage gedurende een periode gelijk aan het aantal volle maanden waarover het specialisme is verricht.

Artikel 5. Garantieregeling specialisme duiken

De ambtenaar, die het specialisme duiker 15 jaar of langer regelmatig en in belangrijke mate heeft verricht en daarna op eigen verzoek niet langer voor het specialisme inzetbaar is, heeft recht op een garantieregeling als bedoeld onder punt 4, onder a van deze regeling.

Artikel 6. Slotbepalingen

Deze regeling, die kan worden aangehaald als "Regeling beloningstoelage specialismen beroepsbrandweer" treedt in werking met ingang van de dag na interne bekendmaking en werkt terug tot 1 januari 2008.

Ondertekening

Purmerend, 15 januari 2008
Het college van Burgemeester en wethouders,
de loco secretaris,
D. Emmer
de loco burgemeester,
J.Th. Engels

Bijlage