Regeling vervallen per 12-07-2019

Besluit uitzondering op de vrijstelling exploitatievergunningplicht 2017

Geldend van 16-09-2017 t/m 11-07-2019

Intitulé

Besluit uitzondering op de vrijstelling exploitatievergunningplicht 2017

De burgemeester van de gemeente Rotterdam,

overwegende dat:

gelet op artikel 2:28a Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam 2012 en artikel 1 Besluit openbare inrichtingen 2017;

besluit vast te stellen:

Besluit uitzondering op de vrijstelling exploitatievergunningplicht 2017

Artikel 1 Algemene bepalingen

  • 1. In dit besluit wordt verstaan onder Centraal aangestuurd gebied: grondgebied van de gemeente dat niet gelegen is in één van de gebieden als bedoeld artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014.

  • 2. Daar waar in dit besluit wijken, gebieden of andere locaties worden genoemd, wordt bedoeld de wijken, gebieden of locaties omschreven in de door het college van burgemeester en wethouders voor het gebied vastgestelde horecagebiedsplan 2017-2019 of, voor zover het de gebieden Charlois en Pernis betreft, het horecagebiedsplan 2017-2022.

  • 3. Daar waar in dit besluit wordt gesproken over vrijstelling van de exploitatievergunningplicht wordt bedoeld de vrijstelling, bedoeld in artikel 1, eerste lid, van het Beluit openbare inrichtingen 2017.

Artikel 2 Centraal aangestuurde gebieden

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in de centraal aangestuurde gebieden zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van de openbare inrichtingen die zijn gelegen in de volgende gebieden:

    • a.

      Botlek;

    • b.

      Europoort;

    • c.

      Maasvlakte I en II;

    • d.

      RDM Terrein.

Artikel 3 Gebied Centrum

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in de volgende straten of gebieden in het gebied Centrum, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht:

    • a.

      Witte de Withkwartier voor openbare inrichtingen in categorie II;

    • b.

      ’s-Gravendijkwal, Henegouwerlaan en Westersingel voor openbare inrichtingen in de categorieën I en II;

    • c.

      West-Kruiskade, Meent en Markthal voor openbare inrichtingen in de categorieën II en III;

    • d.

      Nieuwe Binnenweg, Van Speykstraat en Willemskade.

Artikel 4 Gebied Charlois

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Charlois, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014 zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden:

    • a.

      Slinge aan de zijde van Plein 1953 tussen de huisnummer 548 tot en met 582, voor openbare inrichtingen in categorie I;

    • b.

      Charloisse Hoofd, Noordzijde Slinge (vanaf de Asterlo tot aan Menenkamp), Asterlo, Harkulo, Schere (tot en met nummer 198), Meijenhage (tussen Schere en Slinge), Schere (tussen Schammenkamp en Langenhorst) en Langenhorst, de wijk Heijplaat, de wijk Wielewaal, het Zuidpleingebied, Zuiderpark Oldegaarde 345, het zuidoostelijke deelvak van het parkeerterrein Ahoy en de wijk Zuidrand.

  • 2. In afwijking van het bepaalde in het eerste lid, onderdeel b, geldt de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht niet voor Ahoy.

Artikel 5 Gebied Delfshaven

Openbare inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten in het gebied Delfshaven, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht: Franselaan, Mathenesserweg, Schiedamseweg, Hudsonplein, Grote Visserijstraat, ’s-Gravendijkwal, Nieuwe Binnenweg, 1e Middellandstraat, 2e Middellandstraat, Middellandplein, Vierambachtsstraat, Schiemond 20-22 (Croonlocatie) en Laanslootseweg 20 (Sporthal Vreelust – Spang!).

Artikel 6 Gebied Feijenoord

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Feijenoord, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op volgende locaties of in de volgende straten of gebieden:

    • a.

      het Noordereiland en de Afrikaanderwijk voor openbare inrichtingen in categorie II;

    • b.

      de wijk Katendrecht voor openbare inrichtingen in de categorieën I en III;

    • c.

      de Wilhelminapier, Entrepot/Stieltjesplein, de wijk Feijenoord, Deliplein e.o., Katendrecht Zuid, Parkstad, de wijk Hillesluis en Vreewijk.

  • 2. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onder a, geldt de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht voor categorie II niet voor inrichtingen die zijn gelegen aan de volgende straten of gebieden: Parkstad (vrijstelling van de exploitatievergunningsplicht voor alle varianten is toegestaan op grond van lid 1 aanhef en onder c), Pretorialaan, Paul Krugerstraat, Maashaven O.z. en Hillelaan.

  • 3. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onder b, geldt de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht voor de categorieën I en III niet voor inrichtingen die zijn gelegen in de gebieden Deliplein e.o. en Katendrecht Zuid (vrijstelling van de exploitatie-vergunningsplicht voor alle varianten is toegestaan op grond van lid 1 aanhef en onder c) en Pols Katendrecht.

  • 4. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onder c geldt de vrijstelling voor de exploitatievergunningplicht niet voor inrichtingen die zijn gelegen in de volgende straten en gebieden: Oranjeboomstraat, Piekstraat, Nijverheidsstraat, Winkelboulevard Zuid, Polderlaan, Putselaan en Strevelsweg.

Artikel 7 Gebied Hillegersberg-Schiebroek

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Hillegersberg-Schiebroek, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden:

    • a.

      Peppelweg en Rododendronplein, de wijk Hillegersberg-Noord, de wijk Hillegersberg-Zuid, de wijk Molenlaankwartier en de wijk Terbregge voor openbare inrichtingen in categorie III;

    • b.

      Asserweg, Kerstroosstraat, Ganzerikplein voor openbare inrichtingen in de categorieën I en III.

Artikel 8 Gebied Hoek van Holland

Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Hoek van Holland, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden: Slag Stuifkenszand, Slag Rechtestraat, Waterwegpark, Berghaven, Badweg, Recreatieoord en Camping, Dorpskern Centrum, Dorpskern Randen (ten westen van de Schoolstraat), overige woongebieden in Dorp, de Rondgang, Bedrijventerrein en Industrieterrein en Buitengebied.

Artikel 9 Gebied Hoogvliet

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Hoogvliet, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden:

    • a.

      Lengweg voor openbare inrichtingen in de categorie I;

    • b.

      Wilhelm Tellplaats 9 en Centrum.

  • 2. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onder b, geldt de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht niet voor het Middengebied en Nederhage.

Artikel 10 Gebied IJsselmonde

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied IJsselmonde, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden:

    • a.

      het Eiland van Brienenoord voor openbare inrichtingen in categorie I;

    • b.

      de wijk Lombardijen voor openbare inrichtingen in categorie II;

    • c.

      de wijk Beverwaard en de wijk Oud IJsselmonde.

  • 2. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onder b, geldt de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht niet voor de Homerusbuurt.

  • 3. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onder c, geldt de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht niet voor het Eiland van Brienenoord (voor de categorieën II en III), het bedrijventerrein Stadionweg en de omgeving van het Stadion Feyenoord.

Artikel 11 Gebied Kralingen-Crooswijk

Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Kralingen-Crooswijk, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden:

  • a.

    de Vlietlaan, Frits Ruysstraat en Kortekade voor openbare inrichtingen in categorie III;

  • b.

    de Crooswijkseweg, de voormalige Heinekenlocatie aan de Crooswijksesingel en de Jonker Fransstraat (tussen Goudsesingel en de Admiraal de Ruyterweg) voor openbare inrichtingen in de categorieën I en III;

  • c.

    de Boezemweg en Boezemstraat, Huis van de Wijk De Nieuwe Branding (Isaac Huberstraat Isaäc Hubertstraat 153), Schutterskwartier nabij de Rotte, Rusthoflaan, Nieuwe Crooswijkseweg, Tamboerstraat, Vaandrigstraat, Goudsesingel (tussen de Jonker Fransstraat en het Oostplein- zijde Rubroek), Admiraal de Ruyterweg, Lusthofstraat (tussen de Willem Ruyslaan en de Lambertusstraat), Vredehofstraat, Oudedijk (tussen Taborstraat en Kortekade), IJsclubstraat, Brainpark/Kralingse Zoom (gebied ten oosten van de Kralingse Zoom, ten noorden van de Abraham van Rijckevorselweg, tussen de A16 en ten zuiden van de Jacques Dutilhweg), Oostplein, Oostzeedijk, Admiraliteitskade, Honingerdijk en Oostzeedijk beneden (tussen Oostplein en Doctor Zamenhofstraat), Watertorenweg-Rijnwaterstraat en Plantagelaan.

Artikel 12 Gebied Noord

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Noord, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van de inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten en gebieden: Zwaanshals (tussen Noordplein – Zaagmolenstraat), Zaagmolenkade, Vijverhofstraat (in de Hofbogen), Station Hofplein en Hofbogen (tussen Bergweg – Veurstraat) voor openbare inrichtingen in de categorieën I en II.

  • 2. In aanvulling op het eerste lid geldt dat in de Hofbogen tussen de Bergweg en de Veurstraat slechts één inrichting vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht mag exploiteren.

Artikel 13 Gebied Overschie

Openbare inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden in het gebied Overschie, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht: de Abtsweg en de wijk Landzicht.

Artikel 14 Gebied Pernis

Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Pernis, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen in de volgende de straten of gebieden: Pernisserplein dat is gelegen tussen Nieuwedijk, Pastoriedijk en Uiterdijk, Pernisser Waterkant vanaf Madroelpark tot aan de Eemhaven (inclusief de groene stroken), G.A. Soetemanweg tussen Van Beymondsingel en Overhandstraat, Boonstraat tussen Willem Weysingel en Vroomstraat, Pastoriedijk, Ring en Pastoriestraat.

Artikel 15 Gebied Prins Alexander

  • 1. Openbare inrichtingen die zijn gelegen in het gebied Prins Alexander, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014, zijn niet vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht, met uitzondering van inrichtingen die zijn gelegen op de volgende locaties of in de volgende straten of gebieden: de wijk Ommoord, de wijk Zevenkamp, de wijk Nesselande, de wijk Het Lage Land, de wijk Oosterflank, de wijk Prinsenland (inclusief ’s-Gravenland) en de wijk Kralingseveer voor openbare inrichtingen in de categorieën I en III.

  • 2. In afwijking van het eerste lid geldt de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht niet voor inrichtingen in winkelcentrum Zevenkamp-Ambachtsplein.

Artikel 16 Overgangsbepalingen

Een inrichting die op het moment van de inwerkingtreding van dit besluit op grond van het Besluit uitzondering op de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht 2016 vergunningvrij mag exploiteren maar op grond van dit besluit niet, is vrijgesteld van de exploitatievergunningplicht zolang de inrichting in aard en omvang van de exploitatie ongewijzigd en op dezelfde locatie wordt geëxploiteerd.

Artikel 17 Intrekking besluit

Het Besluit uitzondering op de vrijstelling van de exploitatievergunningsplicht 2016 wordt ingetrokken.

Artikel 18 Inwerkingtreding en publicatie

Dit besluit treedt in werking op de dag na de publicatie ervan in het Gemeenteblad.

Artikel 19 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit uitzondering op de vrijstelling van de exploitatievergunningplicht 2017.

Ondertekening

burgemeester

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van verzending ervan een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.

Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • -

    naam en adres van de indiener

  • -

    telefoonnummer van de indiener, zodat contact opgenomen kan worden om samen te bespreken wat de beste aanpak van het bezwaarschrift is

  • -

    datum bezwaarschrift

  • -

    de gronden van het bezwaar

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt.

U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit mee te zenden.

Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar:

De burgemeester van Rotterdam, t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, postbus 1011, 3000 BA te ROTTERDAM.

Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: (010) 267 6300.

U kunt uw bezwaarschrift ook via internet indienen via het webformulier. Dit is te vinden onder het kopje 'Formulier' op de website www.rotterdam.nl/pdc:bezwaar_indienen. U heeft daarvoor wel een DigiD-code, of als bedrijf een E-herkenning, nodig. Deze kunt u aanvragen via www.digid.nl, respectievelijk www.eherkenning.nl.

U kunt, indien u een bezwaarschrift bij de burgemeester heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij:

Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951,3007 BM te ROTTERDAM.

Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Dit gemeenteblad 2017, nummer 127, is uitgegeven op 12 september 2017 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halve Maanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)