MINISTERIËLE REGELING, ter uitvoering van artikel 15 van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

MINISTERIËLE REGELING, ter uitvoering van artikel 15 van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen

  • 1. Het formulier, bedoeld in artikel 15, eerste lid, van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen wordt ingericht overeenkomstig bijlage A van deze regeling.

  • 2. Het register, bedoeld in artikel 15, tweede lid, van het Landsbesluit verpakte geneesmiddelen wordt gehouden in de vorm van kaarten, waarvan de inrichting geschiedt overeenkomstig bijlage B van deze beschikking en die worden bijeengehouden naar de volgorde van de op de kaarten vermelde registratienummeringen.

  • 3. De bewaring van het register geschiedt bij de Inspectiedienst Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid in gesloten kasten, waarvan de sleutels berusten bij de Inspecteur-Generaal.

  • 4. Inschrijving vindt plaats door aantekening op de in het tweede lid bedoelde kaarten van de registratienummers, de namen van de geneesmiddelen, de fabrikanten en de importeurs, de chemische samenstellingen, de farmacologische classificaties en de data van de verzoeker en inschrijvingen, alsmede door parafering van de inschrijving door de commissie, bedoeld in artikel 5, tweede lid, van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening.

  • 5. Doorhaling geschiedt door aantekening op de betreffende kaarten van de data van de doorhalingen en door parafering van de doorhaling door de in het vierde lid genoemde commissie.

  • 6. Slechts rechterlijke ambtenaren, de leden en de secretaris van de in het vierde lid genoemde commissie en degenen, op wier verzoek een geneesmiddel is ingeschreven, mogen inzage hebben van het register. De Inspecteur-Generaal verstrekt hen desverlangd bovendien afschriften van en uittreksels uit het register. Verzoekers van laatstgenoemde categorie personen dienen voor ieder afschrift of uittreksel betreffende een geneesmiddel een bedrag van 20 cent te betalen, dat wordt gestort in de Landskas.

  • 7. De Inspecteur-Generaal verstrekt de in artikel 50, eerste lid, van de Landsverordening op de geneesmiddelenvoorziening genoemde personen en ambtenaren desverlangd of uit eigen beweging zodanige uittreksels uit het register als van belang kan zijn voor hun opsporingswerkzaamheden.

  • 8. [regelt de inwerkingtreding]