LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 10, onder c, van de Politieregeling

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 10, onder c, van de Politieregeling

Artikel 1

In dit landsbesluit wordt verstaan onder:

de minister: de Minister van Justitie.

Artikel 2

  • 1. Bij landsbesluit wordt op aanbeveling van de korpschef een commissie benoemd die zal onderzoeken en beoordelen of sollicitanten voor de betrekking van aspirant-agent voldoen aan de eisen gesteld in artikel 2, onder a, b, c, d, f, g en h, van het Landsbesluit aanstellings- en bevorderingseisen politie. De commissie bestaat uit subcommissies, die elk voor zich met een deel van de taak worden belast.

  • 2. Voor het onderzoek naar en de beoordeling van de geschiktheid van sollicitanten voor opleiding tot politieofficier wordt bij landsbesluit eveneens op aanbeveling van de korpschef een commissie benoemd die - wat de opdracht betreft - afwijkt van die bedoeld in het eerste lid.

  • 3. Voor wat betreft sollicitanten woonachtig buiten Sint Maarten kan de minister het onderzoek op andere wijze doen plaats vinden.

  • 4. De korpschef is ambtshalve voorzitter van de in het eerste en tweede lid bedoelde commissies. Hij doet aan de hand van de door de commissies uitgebrachte adviezen, die worden genomen met meerderheid van stemmen, aan de minister de nodige voorstellen.

Artikel 3

Bij ministeriële regeling kunnen ter uitvoering van de bepalingen van dit landsbesluit nadere voorschriften worden gegeven.

Artikel 4

  • 1. Dit landsbesluit kan worden aangehaald als: Landsbesluit werving politieambtenaren, en treedt in werking 30 dagen na die van zijn afkondiging.

  • 2. [vervallen]