MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 8 van het Dienstplichtbesluit I

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 8 van het Dienstplichtbesluit I

Artikel 1

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    commissie: de lotingscommissie als bedoeld in artikel 7 van het Dienstplichtbesluit I;

  • b.

    loting, bedoeld in artikel 6, tweede lid, van het Dienstplichtbesluit I.

Artikel 2

De commissie draagt zorg, dat voor de loting een zaal beschikbaar is, waarin ruimte is om belangstellenden toe te laten.

Artikel 3

De commissie bepaalt de tijd waarop en de plaats waar de loting zal plaats hebben en geeft hieraan openbare bekendheid door middel van de lokale pers, met inachtneming van een termijn van ten minste drie dagen.

Artikel 4

De commissie zorgt dat op het voor de loting vastgestelde uur in het lotingslokaal aanwezig zijn:

  • a.

    voor elk dienstplichtregister, waarvoor wordt geloot, een lijst, ten minste in tweevoud, waarop onder elkaar zijn vermeld de nummers 1, 2, en zo vervolgens tot en met het hoogste nummer van dat register;

  • b.

    een hoeveelheid balletjes, gelijk van kleur en grootte, genummerd 1, 2, en zo vervolgens tot en met het hoogste nummer van dat register;

  • c.

    een korf, waarin de balletjes, bedoeld onder b kunnen worden gemengd.

Artikel 5

De commissie loot voor elk dienstplichtregister afzonderlijk en na elkaar, te beginnen met het dienstplichtregister met de minste ingeschrevenen en zo vervolgens.

Artikel 6

De commissie stort in de korf als bedoeld in artikel 4, onder c, even zoveel balletjes als er nummers zijn in het dienstplichtregister, waarvoor wordt geloot. Zij draagt zorg, dat deze balletjes genummerd zijn van 1 tot en met het hoogste nummer van dat register.

Artikel 7

De korf wordt onder toezicht van de commissie enige malen gedraaid en wel zodanig, dat geacht kan worden, dat alle balletjes volledig door elkaar gemengd zijn. Dit ronddraaien wordt tijdens de trekking nog enige malen herhaald.

Artikel 8

De loting geschiedt door het uitnemen van een balletje uit de korf door één van de leden van de commissie.

Het hiervoor bedoelde commissielid roept het nummer van het balletje met luide stem af.

Artikel 9

De twee andere leden vermelden het afgeroepen nummer op de voor het dienstplichtregister, waarvoor geloot wordt, bestemde lijst, als bedoeld in artikel 4, onder a, en wel zodanig, dat het eerst afgeroepen nummer achter het cijfer 1 op de lijst wordt geplaatst, het tweede afgeroepen nummer achter het cijfer 2 en zo vervolgens totdat alle balletjes zijn getrokken en de nummers zijn afgeroepen.

Artikel 10

  • 1. De commissie controleert bij het einde van elke loting voor elk dienstplichtregister:

    • a.

      of alle balletjes zijn getrokken;

    • b.

      of elk cijfer of getal op de lijst bedoeld in artikel 4, onder a, wordt gevolgd door een genoteerd afgeroepen nummer;

    • c.

      of de twee aangelegde lijsten identiek zijn.

  • 2. Blijkt bij deze controle enig verschil te zijn, dan wordt opnieuw geloot overeenkomstig het in deze regeling bepaalde en worden de reeds beschreven lijsten ter plaatse vernietigd.

Artikel 11

Het op de lijsten als bedoeld in artikel 4, onder a, te voren reeds vermelde getal is het inschrijvingsnummer als bedoeld in artikel 4, eerste lid, van het Dienstplichtbesluit I. Het daarachter, ingevolge artikel 9 van deze regeling vermelde getal is het rangnummer, bedoeld in artikel 9 van genoemd Dienstplichtbesluit I.

Artikel 12

Van de werkzaamheden hiervoor omschreven maakt de commissie een proces-verbaal op dat wordt aangeboden aan de Minister van Algemene Zaken.

Artikel 13

Ingeval na het plaatsvinden van de in deze regeling bedoelde loting doch vóór het plaatsvinden van de loting voor de volgende jaarklasse, dienstplichtigen zich alsnog in Sint Maarten vestigen, zullen zij in de volgorde van inschrijving in het bevolkingsregister alsnog in het dienstplichtregister worden ingeschreven met een rangnummer volgende op dat van het hoogste bij de loting getrokken rangnummer dan wel bij het laatste ingevolge dit artikel ingeschreven rangnummer.

Artikel 14

Deze regeling kan worden aangehaald als: Lotingsreglement dienstplicht, en wordt in het publicatieblad opgenomen.