LANDSVERORDENING regelende de vervanging van registers van de Burgerlijke Stand, die door slijtage onbruikbaar zijn geworden

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSVERORDENING regelende de vervanging van registers van de Burgerlijke Stand, die door slijtage onbruikbaar zijn geworden

Artikel 1

  • 1. De Minister van Algemene Zaken, hierna te noemen: de minister, is bevoegd te bepalen dat afschrift zal worden vervaardigd van registers van de Burgerlijke Stand ter vervanging van telkens bij besluit van de minister aan te wijzen registers van de Burgerlijke Stand, die door slijtage onbruikbaar zijn geworden.

  • 2. Het afschrift wordt gemaakt door de zorg van de ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Daarbij wordt in acht genomen dat de eerste bladzijde van elk register gekantekend en alle bladen gewaarmerkt moeten zijn.

Artikel 2

Elk afschrift wordt door de in artikel 1, tweede lid, genoemde ambtenaar met het oorspronkelijk register vergeleken. Hij stelt aan het slot van elk afschrift een ondertekende verklaring, dat dit door hem met het oorspronkelijke is vergeleken en eensluidend bevonden.

Artikel 3

De afschriften treden in de plaats van de registers welke op de wijze bedoeld bij artikel 1 ter vervanging zijn aangewezen.

Artikel 4

[regelt de inwerkingtreding]