MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van de artikelen 4, tweede lid, 14, eerste lid en 18, eerste lid, van de Meetbrievenlandsverordening

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van de artikelen 4, tweede lid, 14, eerste lid en 18, eerste lid, van de Meetbrievenlandsverordening

Artikel 1

De begripsomschrijvingen, genoemd in artikel 1 van de Meetbrievenlandsverordening, zijn van overeenkomstige toepassing.

Artikel 2

Voor de in de artikelen 4, tweede lid, 14, eerste lid, en 18 eerste lid, van de Meetbrievenlandsverordening bedoelde kosten worden de tarieven berekend op de wijze, aangegeven in artikel 3 van deze regeling.

Artikel 3

  • 1.

    Bij de berekening van de kosten van meting voor de afgifte van een Internationale meetbrief wordt uitgegaan van de bruto tonnage als vermeld op de af te geven Internationale Meetbrief.

  • 2.

    De tarieven worden onderscheiden in:

    • a.

      tarief a:volledige meting. Hiertoe behoren de eerste meting van een schip, de hermeting van een verlengd of verbreed schip, de hermeting van een schip waarvan het bovendek verhoogd of verlaagd is en voorts de meting van een schip dat in het buitenland is aangekocht en niet voorzien is van een Internationale Meetbrief;

    • b.

      tarief b:gedeeltelijke hermeting, voor zover niet vallend onder a;

    • c.

      tarief c:controlemeting van een schip dat een Sint Maartens zeeschip wordt of is geworden en dat van een buitenlandse Internationale Meetbrief of van een bijzondere meetbrief, gebaseerd op de metingsvoorschriften van het Verdrag is voorzien en waarvan de bruto-tonnage sedert de eerste meting niet veranderd blijkt te zijn.

  • 3.

    Afhankelijk van de tonnage, bedoeld in het eerste lid van dit artikel, bedraagt het tarief:

a

b

c

NAƒ

NAƒ

NAƒ

tot en met GT 25 voor elke toename, van de bruto-tonnage

1.000,-

1.000,-

1.000,-

met één boven 25 t/m 500

3,00

1,50

0,75

met één boven 500 t/m 2.000

1,20

0,60

0,30

met één boven 2.000 t/m 9.000

0,40

0,20

0,10

met één boven 9.000 t/m 30.000

0,28

0,14

0,07

met één boven 30.000

0,20

0,10

0,05

Het maximumtarief bedraagt

20.000,-

10.000,-

5.000,-

  • 4.

    Indien een schip door een daartoe bevoegde buitenlandse autoriteit krachtens het bepaalde in artikel 8 van de Meetbrievenlandsverordening is gemeten, is niettemin ter zake van de door het Hoofd van de Scheepsmetingsdienst, op grondslag van de in het buitenland verrichte meting, af te geven Internationale Meetbrief of bijzondere meetbrief een tarief verschuldigd van NAƒ 1.000,-.

Indien bij de aanvraag van een nieuwe meetbrief geen hermeting behoeft plaats te vinden, doch een eerder ingenomen meetbrief weer geldig kan worden verklaard, wordt een tarief van NAƒ 1.000,- voor administratie en controle in rekening gebracht.

  • 5.

    Indien de belanghebbende een verzoek indient voor de meting van meerdere schepen van hetzelfde type, kan het Hoofd van de Scheepsmetingsdienst afwijken van het standaardtarief. Er kan dan per betrokken ambtenaar van de Scheepsmetingsdienst een uurtarief van NAƒ 95,- binnen de vastgestelde werktijden en een uurtarief van NAƒ 142,50 buiten de vastgestelde werktijden in rekening worden gebracht, vermeerderd met de reiskosten.

  • 6.

    De belanghebbende is een vergoeding verschuldigd van NAƒ 142,50 per uur, per betrokken ambtenaar van de Scheepsmetingsdienst, voor werkzaamheden verricht door die ambtenaar buiten de vastgestelde werktijden.

  • 7.

    De belanghebbende is een vergoeding verschuldigd van NAƒ 95,- per uur per betrokken ambtenaar van de Scheepsmetingsdienst, voor reisuren gemaakt door die ambtenaar buiten Sint Maarten tot een maximum van acht uren per etmaal.

  • 8.

    Indien van vervoermiddelen gebruik wordt gemaakt, worden de werkelijk gemaakte kosten in rekening gebracht.

  • 9.

    Ook indien met de ambtenaar met de scheepsmeting belast een regeling is getroffen om een meting, bedoeld in de voorgaande leden, te verrichten, doch deze geen doorgang kan hebben, zonder dat daarvan aan de betrokken ambtenaar een verwijt kan worden gemaakt, worden, voor zover van toepassing de in de vorige leden genoemde kosten in rekening gebracht.

Artikel 4

  • 1. Het tarief voor de meting of hermeting voor de afgifte van een bijzondere meetbrief is gelijk aan het tarief voor de meting voor de afgifte van een Internationale Meetbrief, behoudens het tarief voor de meting van een pleziervaartuig met een lengte van minder dan 24 meter.

  • 2. Voor de meting of hermeting van een pleziervaartuig met een lengte van minder dan 24 meter en de afgifte van een bijzondere meetbrief voor pleziervaartuigen bedraagt het tarief: NAƒ 490,-.

  • 3. Indien een bijzondere meetbrief wordt aangevraagd, omdat het schip gaat behoren tot de nationaliteit van een land dat niet is toegetreden tot het Verdrag, kan deze bijzondere meetbrief door het Hoofd van de Scheepsmetingsdienst worden uitgereikt tegen betaling van het tarief voor het afschrift van een bijzondere meetbrief genoemd in artikel 6, eerste lid.

Artikel 5

Het in de voorgaande artikelen vervatte tarief is niet van toepassing op de meting van buitenlandse zeeschepen voor zover voor Sint Maarten geldende internationale overeenkomsten een andere regeling omtrent de voor de meting te berekenen tarieven inhouden.

Artikel 6

  • 1. Voor een afschrift van een Internationale Meetbrief, van een bijzondere meetbrief dan wel een uittreksel uit een Internationale Meetbrief of een bijzonder meetbrief, bedraagt het tarief:

    • a.

      NAƒ 50,- voor het afschrift van een uittreksel uit een Internationale meetbrief of uit een bijzondere meetbrief;

    • b.

      NAƒ 100,- voor het afschrift van een Internationale Meetbrief;

    • c.

      NAƒ 100,- voor het afschrift van een bijzondere meetbrief;

    • d.

      NAƒ 15,- voor de afgifte van een kopieblad uit de staat van meting.

  • 2. Indien bij de aanvraag van een Internationele Meetbrief of een bijzondere meetbrief de oude meetbrief of het uittreksel uit de meetbrief niet worden overgelegd, worden de overeenkomstig de in artikel 3 van deze regeling vastgelegde tarieven verhoogd met de bedragen, die in het eerste lid van dit artikel voor de afschriften zijn vastgesteld.

Artikel 7

De voor de meting verschuldigde kosten dienen binnen 14 dagen na ontvangst van de desbetreffende nota op de daarin aangegeven wijze te worden voldaan. Het Hoofd van de Scheepsmetingsdienst kan alvorens tot meting over te gaan zekerheid voor de voldoening van de kosten vorderen.

Artikel 8

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 9

Deze regeling kan worden aangehaald als: Regeling tarieven meting zeeschepen.