Landsverordening tot regeling van de non-activiteitstelling van politieke gezagdragers

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

Landsverordening tot regeling van de non-activiteitstelling van politieke gezagsdragers

Artikel 1

Voor de toepassing van deze landsverordening en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder het bevoegde gezag:

  • a.

    de Regering voor wat betreft de landsdienaren, met inachtneming van het hierna sub b bepaalde;

  • b.

    de Staten voor wat betreft hun griffier.

Artikel 2

Landsdienaar in de zin van deze regeling is hij, wiens benoeming tot landsdienaar bij de Staatsregeling van Sint Maarten aan de Koning is voorbehouden, hij die door de Regering is benoemd om in Sint Maarten in burgerlijke dienst werkzaam en de Griffier van de Staten.

Artikel 3

  • 1. De landsdienaar, die het lidmaatschap van de Staten aanvaardt, of een benoeming tot Minister of Gevolmachtigde Minister aanvaardt, wordt met ingang van de dag waarop hij de eed (verklaring en belofte) als bedoeld in respectievelijk artikel 41 en artikel 56 van de Staatsregeling van Sint Maarten aflegt, door het bevoegde gezag op non-activiteit gesteld.

  • 2. Met ingang van de dag, waarop hij ophoudt lid te zijn van de Staten, of ophoudt Minister of Gevolmachtigde Minister te zijn, wordt de landsdienaar door het bevoegde gezag in activiteit hersteld, tenzij zijn ambtsbetrekking reeds eerder mocht zijn geëindigd.

Artikel 4

De overeenkomstig artikel 3 op non-activiteit gestelde landsdienaar is ontheven van de waarneming van zijn ambt tot op de dag van zijn weder-inactiviteitstelling. Zijn bezoldiging of loon met inbegrip van eventuele toelagen wordt gedurende de non-activiteit niet genoten.

Artikel 5

De tijd door een landsdienaar op non-activiteit doorgebracht telt mede voor het verkrijgen van aanspraken, voortvloeiende uit voor landsdienaren geldende wettelijke regelingen. Voor beoordeling van met zijn bezoldiging of loon in verband staande aanspraken wordt de bezoldiging of het loon als basis genomen, hetwelk hij in activiteit zou hebben genoten. Gedurende de non-activiteit wordt de landsdienaar op gelijke voet als de actief dienende landsdienaar in aanmerking gebracht voor bevordering.

Artikel 6

De op non-activiteitstelling van de door of vanwege de Koning benoemde landsdienaren vindt niet plaats zolang niet door of vanwege de Koning is verklaard, dat daartegen geen bezwaar bestaat.

Artikel 7

Het ten aanzien van de landsdienaar in deze landsverordening bepaalde is van overeenkomstige toepassing op het lid van het personeel van een uit de openbare kas bekostigde bijzondere school voor zover de persoon, die het lidmaatschap van de Staten aanvaardt, of een benoeming tot Minister aanvaardt, door de daartoe bevoegde instantie op non-activiteit wordt gesteld.

Artikel 8

Deze landsverordening kan worden aangehaald als: Non-activiteitstelling politieke gezagdragers.

Memorie van toelichting Non-activiteitstelling politieke gezagdragers

Memorie van toelichtingNon-activiteitstelling politieke gezagdragers

Translation of the National ordinance regulating the suspension of persons holding political authority

Translation of the National ordinance regulating the suspension of persons holding political authority

Translation of the Explanatory Memorandum of the National ordinance regulating the suspension of persons holding political authority

Translation of the Explanatory Memorandum of theNational ordinance regulating the suspension of persons holding political authority