LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van het bepaalde in artikel 17 van de Logeergastenbelastingverordening

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van het bepaalde in artikel 17 van de Logeergastenbelastingverordening

Artikel 1

  • 1. Ingeval volgens de Logeergastenbelastingverordening het belastbaar feit van de logeergastenbelasting is het beschikbaar houden van ruimten in een onroerend goed of in een gedeelte daarvan door middel van timesharing ten behoeve van het verblijf van personen in Sint Maarten, wordt de vaststelling van het jaarlijks door de belastingplichtige te betalen logeergasten-belastingbedrag voor een timesharing-unit per genothebbende berekend als volgt:

    De ingevolge artikel 2, sub f, van de Logeergastenbelastingverordening, aan de genothebbende in rekening te brengen of gebrachte logeerprijs van de timesharing-unit vermenigvuldigd met het tariefspercentage van de logeergastenbelasting gedeeld door de timesharingperiode voor de desbetreffende unit plus de jaarlijks aan de genothebbende in rekening te brengen kosten van onderhoud van de timesharing-unit vermenigvuldigd met het tariefspercentage van de logeergastenbelasting. De formule voor de berekening van het logeergastenbelastingbedrag die daarbij wordt gehanteerd, luidt als volgt:

    (logeerprijs x %) + (jaarlijkse kosten van onderhoud x %) = timesharingperiode

  • 2. Voor de berekening van het belastingbedrag, als bedoeld in het eerste lid, geldt de logeerprijs die aan het begin van het belastingjaar aan de desbetreffende timesharing-unit kan worden toegekend.

Artikel 2

  • 1. Indien de periode van het recht op timesharing meer dan 100 jaar onderscheidenlijk onbepaald is, wordt voor de vaststelling van het logeergasten-belastingbedrag voor timesharing de timesharingperiode bepaald op 100 jaar.

  • 2. De aanvang van de timesharingperiode voor de eerste toepassing van de logeergastenbelasting ten behoeve van timesharing vangt aan bij het begin van het belastingjaar waarop de Logeergastenbelastingverordening voor timesharing voor het eerst wordt toegepast en vervolgens, na deze eerste toepassing, voor nieuwe uitgifte van het recht op timesharing telkens bij het begin van het kalenderjaar.

Artikel 3

[regelt de inwerkingtreding]