LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 6 van de Vergunningslandsverordening

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 6 van de Vergunningslandsverordening

I. Voorschriften betreffende de sluiting van flessen, kannen of kruiken.

Artikel 1

De flessen, kannen of kruiken moeten zodanig gesloten zijn dat zij niet dan na of door verwijdering van een lakafdekking, van een metalen dop, van een viscosecapsule of van enige andere afdekking of verzegeling kunnen worden geopend en die afdekking of verzegeling na opening van de flessen, kannen of kruiken niet meer in de oorspronkelijke toestand kan worden teruggebracht of opnieuw worden aangebracht.

II. Voorschriften betreffende het aanbrengen van aanduidingen op de flessen, blikken, kannen of kruiken, op hun omhulsels of op de plaatsen waar deze dranken ten verkoop worden uitgestald.

Artikel 2

De flessen, blikken, kannen of kruiken moeten aan de buitenzijde voorzien zijn van etiketten of opschriften, waaruit de juiste aanduiding van soort en inhoud en de naam van de fabrikant blijkt.

Indien de drank in Sint Maarten is bereid of gebotteld, moeten deze etiketten of opschriften bovendien aanduiden de plaats van bereiding en van botteling en de naam van de bottelaar.

Artikel 3

Op de plaatsen, waar dranken voor de verkoop worden uitgestald, moeten de flessen, blikken, kannen of kruiken op voor het publiek duidelijk waarneembare wijze voorzien zijn van de in artikel 2 bedoelde aanduidingen.

Artikel 4

[regelt de inwerkingtreding]