LANDSVERORDENING, houdende bepalingen betreffende het exploiteren van hazardspelen ter bevordering van het toerisme

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSVERORDENING, houdende bepalingen betreffende het exploiteren van hazardspelen ter bevordering van het toerisme

Artikel 1

  • 1. De Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie, hierna te noemen: de minister, is bevoegd om, onder door hem te stellen voorwaarden en waarborgen, vergunning te verlenen tot het exploiteren van hazardspelen, in daartoe met name aan te wijzen en speciaal daarvoor ingerichte lokaliteiten.

  • 2 Toegang tot de lokaliteiten, waarin hazardspelen worden uitgeoefend, wordt slechts verleend aan personen die in het bezit zijn van door of namens de minister afgegeven toegangsbewijzen, te hunner namen gesteld. Dit toegangsbewijs kan worden verleend:

    • a.

      aan niet-ingezetenen van Sint Maarten;

    • b.

      aan ingezetenen van Sint Maarten, die in het gezelschap van niet-ingezetenen bedoelde lokaliteiten wensen te bezoeken en daartoe, onder opgave van de namen van de door hen te begeleiden niet-ingezetenen, het verzoek hebben gedaan.

  • 3. Geen toegang tot de lokaliteiten, vermeld in het eerste lid, wordt verleend aan personen die:

    • a.

      de leeftijd van 18 jaar niet hebben bereikt, of

    • b.

      in kennelijke staat van dronkenschap verkeren.

  • 4. Gedurende een periode van een jaar wordt geen toegang tot de lokaliteiten, bedoeld in het eerste lid, verleend aan de ingezetenen van Sint Maarten, ten aanzien van wie is gebleken dat zij één of meer van dit soort lokaliteiten op onderscheidene data meer dan zesmaal in dezelfde maand hebben bezocht.

  • 5. De minister stelt voor de casino-controleur een instructie- en taakomschrijving vast en doet daarvan mededeling aan de Staten.

Artikel 1a

  • 1. De minister is bevoegd, onder door hem te stellen voorwaarden en waarborgen, vergunning te verlenen tot het exploiteren van hazardspelen door middel van het houden van hondenrennen, hanengevechten en jai-alai-wedstrijden op daartoe aan te wijzen plaatsen.

  • 2. De minister is bevoegd onder door hem te stellen voorwaarden en waarborgen vergunning te verlenen tot het beleggen van een bijeenkomst, waar gelegenheid tot het deelnemen aan kleine kansspelen wordt gegeven op daartoe aan te wijzen plaatsen.

  • 3. Als klein kansspel in de zin van dit artikel worden aangemerkt het kienspel, bingo, rad van avontuur en vergelijkbare, bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen, aan te wijzen vormen van kansspel.

  • 4. De gezamenlijke waarde van de prijzen en premies van deze kansspelen bedraagt niet meer dan NAf5000,- per bijeenkomst.

  • 5. Tot het organiseren van een bijeenkomst, overeenkomstig het tweede lid, kan uitsluitend vergunning worden verleend aan rechtspersoonlijkheid bezittende verenigingen die krachtens haar statuten een duidelijk omschreven doel- niet zijnde de beoefening van enigerlei vorm van hazardspelen - beogen te dienen, ten bate van het algemeen belang, in het bijzonder op het gebied van sport en lichamelijke vorming, van het maatschappelijk werk, de volksgezondheid en de cultuur.

  • 6. Aan een vergunning krachtens het tweede lid verleend, kunnen voorschriften worden verbonden. Zij worden in het besluit, houdende de vergunning, opgenomen, en kunnen worden gewijzigd en aangevuld.

Artikel 2

De in de artikelen 1 en 1a bedoelde vergunningen zijn persoonlijk en niet voor overdracht vatbaar.

Artikel 3

De vergunninghouder, die de in de artikelen 1 en 1a bedoelde voorwaarden of waarborgen niet nakomt, wordt geacht zonder vergunning te hebben gehandeld.

[vervallen]

Artikel 4

De minister is te allen tijde bevoegd, de vergunning vervallen te verklaren, indien hij acht, dat de gestelde voorwaarden of waarborgen niet worden nagekomen.

Artikel 5

[wijzigt andere regeling]

Artikel 5a

Artikel 1807 van Boek 7a van het Burgerlijk Wetboek is niet van toepassing op prijzen en premies behaald in gelegenheden, gegeven met vergunning ingevolge deze landsverordening verleend.

Artikel 6

Deze landsverordening kan worden aangehaald als “Landsverordening hazardspelen ”.

[regelt de inwerkingtreding]