LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 3, tweede lid, en artikel 9, eerste lid, onder d en e, van de Landsverordening tot inschrijving van arbeidskrachten

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 3, tweede lid, en artikel 9, eerste lid, onder d en e, van de Landsverordening tot inschrijving van arbeidskrachten

Artikel 1

Het werkboekje wordt vastgesteld overeenkomstig het model, dat als bijlage bij dit landsbesluit is gevoegd.

Artikel 2

  • 1. Ter verkrijging van een werkboekje wendt de arbeider zich, onder invulling en indiening van een daartoe bestemd aanvraagformulier en overlegging van zijn identiteitskaart als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Landsverordening Identiteitskaarten, tot de ambtenaar, die belast is met de inschrijving van arbeidskracht en uitreiking van de werkboekjes.

  • 2. Indien een arbeider, op grond van de omstandigheid dat hij op het Franse gedeelte van Sint Maarten woont en dagelijks de grens passeert om de verplichtingen, volgende uit zijn arbeidsovereenkomst met een werkgever, die zijn bedrijf uitoefent in Sint Maarten, na te komen (zogenaamde grensarbeider), niet in staat is om de identiteitskaart als bedoeld in het eerste lid te overleggen, dient hij in plaats daarvan een “grensarbeiderskaart” of een geldig, door de Franse autoriteiten afgegeven identiteitsbewijs te overleggen.

Artikel 3

Met betrekking tot uitgifte, model, tekst, nummering, geldigheidsduur en prijs van de “grensarbeiderskaart” worden bij beschikking van de Minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid regels gesteld.

Artikel 4

Het werkboekje wordt door de ambtenaar, die belast is met de uitreiking van de werkboekjes, voorzien van de dagtekening van aflevering, het nummer waaronder de arbeider in de arbeidsregistratie wordt of is ingeschreven, het stempel van Sint Maarten en van diens handtekening, alsmede van de gegevens van de arbeider ingevolge artikel 3, derde lid, van de Landsverordening tot inschrijving van arbeidskrachten.

Artikel 5

  • 1. Bij ontvangst van het werkboekje is de arbeider verplicht het werkboekje in tegenwoordigheid van de ambtenaar, belast met de afgifte van werkboekjes van zijn handtekening te voorzien.

  • 2. Indien de arbeider niet kan schrijven, wordt zulks door vorenbedoelde ambtenaar in zijn werkboekjes vermeld onder opgave van de redenen. Deze verklaring wordt door de ambtenaar getekend.

Artikel 6

De ambtenaar die belast is met de inschrijving van arbeidskrachten schrijft de arbeider, aan wie een werkboekje is uitgereikt als arbeidskracht in in de daartoe gevoerde arbeidsregistratie. De inschrijving geschiedt onder een nummer, gelijkluidend aan het persoonsnummer, vermeld op de identiteitskaart, eventueel de grensarbeiderskaart, bedoeld in artikel 2 en onder vermelding van de gegevens, bedoeld in artikel 5.

Artikel 7

De aangifte van het aangaan of verbreken van een dienstbetrekking met een arbeider, alsmede de aangifte van wijziging van het loon van de arbeider worden door de werkgevers op een daartoe bestemd formulier gedaan aan de ambtenaar die belast is met de inschrijving van arbeidskrachten.

Artikel 8

Ter verkrijging van een arbeidsregister als bedoeld in artikel 9, lid 1a, van de Landsverordening tot inschrijving van arbeidskrachten, wendt de werkgever zich door invulling en indiening van een daartoe bestemd formulier, tot de ambtenaar die belast is met de inschrijving van arbeidskrachten.

Artikel 9

Als ambtenaar, belast met de inschrijving van arbeidskrachten en uitreiking van werkboekjes wordt aangewezen het Hoofd van de Dienst Arbeidszaken.

Artikel 10

Indien door de ambtenaar, die is belast met de inschrijving van arbeidskrachten, een werkboekje, als bedoeld in dit landsbesluit, wordt uitgereikt ter vervanging van een werkboekje dat in het verleden werd afgegeven op grond van het besluit als bedoeld in artikel 12, eerste lid, en dat op grond van het bepaalde in laatstgenoemd lid ongeldig is geworden, dan wordt het werkboekje dat dient vervanging van het ongeldige werkboekje, kosteloos afgegeven.

Artikel 11

  • 1. [vervallen]

  • 2. Dit landsbesluit, houdende algemene maatregelen, kan worden aangehaald als: Landsbesluit inschrijving arbeidskrachten.

  • 3. [regelt de inwerkingtreding].

BIJLAGE

BEHOREND BIJ HET LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, TER UITVOERING VAN ARTIKEL 3, TWEEDE LID, EN ARTIKEL 9, EERSTE LID, ONDER D EN E, VAN DE LANDSVERORDENING TOT INSCHRIJVING VAN ARBEIDSKRACHTEN, ALS BEDOELD IN ARTIKEL 1 VAN DAT LANDSBESLUIT.

Het werkboekje wordt vastgesteld overeenkomstig het volgend model:

W E R K B O E K J E

Stempel van Sint Maarten.

Het is de houder van dit werkboekje ten strengste verboden om de gegevens hierin vermeld te wijzigen of te doen wijzigen anders dan door het Arbeidsbureau van Sint Maarten.De houder(ster) van dit werkboekje is in de arbeidsregistratie ingeschreven onder nummer:

. . . . . . .

Handtekening van de houder(ster):

Datum van uitreiking:

Handtekening van de ambtenaar:

Dit werkboekje is uitgereikt aan:

Naam:

Voornamen:

Geboorteplaats:

Geboortedatum:

Geslacht:

Burgerlijke staat:

Nationaliteit:

Nation. echtgenote:

Vestigingsdatum N.A.

Adres:

Ingeschreven in het beroep of ambacht van:

Diploma’s:

Het is de houder van dit werkboekje toegestaan om in Sint Maarten in dienstverband werkzaam te zijn uitsluitend voor de werkgever, in het beroep en gedurende de periode als navolgend vermeld.

Werkgever:

Beroep:

Periode: