Regeling van de Minister van Financiën van 20 februari 2013, ter uitvoering van artikel 6, zesde lid, van de Algemene landsverordening landsbelastingen

Geldend van 13-04-2013 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-02-2013

Intitulé

Regeling van de Minister van Financiën van 20 februari 2013, ter uitvoering van artikel 6, zesde lid, van de Algemene landsverordening landsbelastingen

Artikel 1

Op verzoek kan aan een belastingplichtige of inhoudingsplichtige toestemming worden verleend om langs elektronische weg aangifte te doen.

Artikel 2

De aangifte, bedoeld in artikel 1, heeft betrekking op:

  • a.

    de loonbelasting;

  • b.

    de belasting op bedrijfsomzetten.

Artikel 3

Het verzoek, bedoeld in artikel 1, wordt schriftelijk, middels een door de Inspecteur vast te stellen formulier, en, indien hierom wordt verzocht, met overlegging van stukken bij de Inspecteur ingediend.

Artikel 4

Indien het verzoek wordt ingewilligd, wordt aan de belastingplichtige of inhoudingsplichtige een gebruikersnaam en een daarbij behorend wachtwoord toegekend, waarmee de belastingplichtige of inhoudingsplichtige toegang krijgt tot het webportaal van de Inspecteur. Door middel van dit webportaal kan de aangifte worden ingevuld en ingediend.

Artikel 5

De Inspecteur draagt er zorg voor dat een elektronische aangifte voldoet aan de maximale betrouwbaarheids- en vertrouwelijkheidseisen, waaronder in ieder geval wordt verstaan dat de langs elektronische weg verstuurde gegevens worden gecodeerd middels encryptie.

Artikel 6

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 7

Deze ministeriële regeling wordt aangehaald als: Ministeriële regeling elektronische aangifte.