LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, met betrekking tot de verstrekking van dienstkleding voor het pedagogisch personeel en de portier-nachtwaker bij het overheidsopvoedingsgesticht

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

Landsbesluit dienstkleding overheidsopvoedingsgesticht

Artikel 1

  • 1. Jaarlijks worden aan het pedagogisch personeel in dienst van het overheidsopvoedingsgesticht zes hemden, vier broeken of rokken en twee paar schoenen verstrekt voor de uitoefening van de dienst. Aan het pedagogisch personeel, dat als werkbegeleider of vak opleider bij het overheidsopvoedingsgesticht in dienst is, worden tevens twee werkjassen verstrekt.

  • 2. Aan de portier-nachtwaker in dienst van het overheidsopvoedingsgesticht worden voor de uitoefening van de dienst jaarlijks vier hemden, vier broeken of rokken en twee paar zwarte schoenen verstrekt.

  • 3. De dienstkleding, bedoeld in het eerste en tweede lid, is vervaardigd overeenkomstig de door het hoofd van het overheidsopvoedingsgesticht vastgestelde modellen, met daarbij vast te stellen afmetingen en met aanduiding van de kleuren.

  • 4. Indien aan het personeel, bedoeld in het eerste en tweede lid, voor een bepaald dienstjaar geen dienstkleding is verstrekt en dit niet het gevolg is van een hem naar redelijkheid toe te rekenen omstandigheid, heeft hij recht op een vergoeding die overeenkomt met de waarde van de dienstkleding die voor dat jaar aan hem verstrekt had moeten worden.

  • 5. Indien het personeel, bedoeld in het eerste en tweede lid, niet gedurende een heel jaar bij het overheidsopvoedingsgesticht werkzaam is geweest vanwege buitengewoon verlof, ziekte of bijzondere omstandigheden dan wel omdat dit personeel eerst gedurende dat jaar in dienst is getreden, wordt de hoeveelheid dienstkleding, bedoeld in het eerste en tweede lid en de vergoeding, bedoeld in het derde lid, naar evenredigheid van de niet gewerkte periode vermindert.

Artikel 2

Het personeel, bedoeld in artikel 1, is ten aanzien van de in dat artikel genoemde dienstkleding:

  • a.

    verplicht deze bij de uitoefening van de dienst steeds te dragen;

  • b.

    niet toegestaan deze bij andere werkzaamheden dan waarvoor verstrekt te gebruiken dan wel door anderen te laten gebruiken, te vervreemden of daarin aangebrachte merktekens van het overheidsopvoedingsgesticht te wijzigen of te verwijderen.

Artikel 3

Bij het verlaten van de dienst dan wel bij verandering van functie is het personeel, bedoeld in artikel 1, verplicht de in dat artikel genoemde dienstkleding bij het magazijn van de overheidsopvoedingsgesticht in te leveren.

Artikel 4

[vervallen]

Artikel 5

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 6

Dit landsbesluit wordt aangehaald als: Landsbesluit dienstkleding overheidsopvoedingsgesticht.