LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van de artikelen 2, 3 en 4 van de Sanctielandsverordening, houdende de implementatie van Resoluties 1695 (15 juli 2006) en 1718 (14 oktober 2006) van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

Sanctielandsbesluit Democratische Volksrepubliek Korea

Artikel 1

Het is eenieder verboden direct of indirect enige beheers- of beschikkingshandeling te verrichten met betrekking tot gelden of activa die door in Sint Maarten gevestigde natuurlijke personen, kredietinstellingen of andere ondernemingen of instellingen worden gehouden en die direct of indirect toebehoren aan of ter beschikking staan van dan wel direct of indirect beheerd worden door natuurlijke personen, ondernemingen of instellingen die betrokken zijn bij, dan wel ondersteuning bieden aan het nucleaire- en kruisrakettenprogramma van de Democratische Volksrepubliek Korea, voor zover die natuurlijke personen, ondernemingen of instellingen door de Veiligheidsraad of het Comité van de Verenigde Naties zijn aangewezen, alsmede vertegenwoordigers van vorengenoemden.

Artikel 2

Het is eenieder verboden direct of indirect betalingen te verrichten, op welke wijze ook, aan natuurlijke personen, ondernemingen of instellingen die betrokken zijn bij, dan wel ondersteuning bieden aan het nucleaire- en kruisrakettenprogramma van de Democratische Volksrepubliek Korea, voor zover die natuurlijke personen, ondernemingen of instellingen door de Veiligheidsraad of het Comité van de Verenigde Naties zijn aangewezen, alsmede vertegenwoordigers van vorengenoemden.

Artikel 3

Het is eenieder verboden direct of indirect kapitaal of andere financiële middelen ter beschikking te stellen aan natuurlijke personen, ondernemingen of instellingen die betrokken zijn bij, dan wel ondersteuning bieden aan het nucleaire- en kruisrakettenprogramma van de Democratische Volksrepubliek Korea, voor zover die natuurlijke personen, ondernemingen of instellingen door de Veiligheidsraad of het Comité van de Verenigde Naties zijn aangewezen, alsmede vertegenwoordigers van vorengenoemden.

Artikel 4

  • 1. Het is eenieder verboden om de Democratische Volksrepubliek Korea te voorzien van goederen, materialen, technologie, technische kennis en diensten als bedoeld in paragraaf 8, onder c, van Resolutie 1718 van 14 oktober 2006 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die ten gunste komen van de ontwikkeling van het nucleaire- en kruisrakettenprogramma, dan wel het verkopen, importeren en exporteren daarvan.

  • 2. Het is natuurlijke personen, die door de Veiligheidsraad of het Comité van de Verenigde Naties overeenkomstig paragraaf 8, onderdeel e, van Resolutie 1718 van 14 oktober 2006 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zijn aangewezen, alsmede hun familieleden, verboden Sint Maarten in te reizen dan wel via Sint Maarten door te reizen.

  • 3. Onder natuurlijke personen als bedoeld in het tweede lid, worden niet begrepen ingezetenen van Sint Maarten, alsmede andere natuurlijke personen waarop de Landsverordening toelating en uitzetting niet van toepassing is.

Artikel 5

Het is eenieder verboden op enige wijze direct of indirect medewerking te verlenen aan handelingen die ingevolge de artikelen 1 tot en met 4 verboden zijn.

Artikel 6

  • 1. De Minister van Financiën kan, gehoord de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten , naar aanleiding van een bij hem daartoe schriftelijk ingediend verzoek ontheffing verlenen van de in artikelen 1 tot en met 5 opgenomen verboden.

  • 2. De in het eerste lid bedoelde ontheffing wordt niet verleend voor het in artikel 4, tweede en derde lid, genoemde verbod.

Artikel 7

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 8

Dit Landsbesluit wordt aangehaald als: Sanctielandsbesluit Democratische Volksrepubliek Korea.