Landsbesluit van de Regering van Sint Maarten houdende regels omtrent de instelling van vreemdelingendiensten en de taak en organisatie van de ambtenaren van de immigratie Landsbesluit ambtenaren van de immigratie

Geldend van 03-03-2017 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 10-10-2010

Intitulé

Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, regelende de instelling van de vreemdelingendiensten en de taak en organisatie van de ambtenaren van de immigratie

Artikel 1

Er is een immigratie- en grensbewakingsdienst welke deel uitmaakt van het Korps Politie Sint Maarten.

Artikel 2

Van de immigratie- en grensbewakingsdienst maken tevens deel uit de ambtenaren van de immigratie. Zij staan onder de bevelen van de Minister van Justitie, hierna te noemen: minister. De minister bedient zich daartoe van de korpschef.

Artikel 3

De organisatie en de sterkte van het werkzame bestand van ambtenaren van de immigratie wordt door de minister vastgesteld.

Artikel 4

De minister stelt voor de ambtenaren van de immigratie een ambtsinstructie vast.

Artikel 5

  • 1. Ambtenaren van de immigratie hebben tot taak toezichthoudende en administratieve werkzaamheden te verrichten welke verband houden met het uitoefenen van controle op het vreemdelingenverkeer en op de naleving van de wettelijke bepalingen dienaangaande, alsmede met de grensbewaking in de Sint Maarten, een en ander namens de daarmede belaste politieambtenaren van het Korps Politie Sint Marten.

  • 2. De ambtenaren van de immigratie zijn bevoegd op te treden als algemeen opsporingsambtenaar en als ontschepingsambtenaar voor zover zij met deze hoedanigheden zijn bekleed, met inachtneming van de door de minister vastgestelde ambtsinstructie.

Artikel 6

Als ambtenaar van de immigratie kunnen slechts worden aangesteld zij die voldoen aan de gestelde eisen in artikel 6, van de Landsverordening materieel ambtenarenrecht. .

Artikel 7

De ambtenaren van de immigratie leggen, alvorens hun betrekking te aanvaarden, in handen van de minister de volgende eed (verklaring of belofte) af:

"Ik zweer/verklaar, dat ik middellijk of onmiddellijk onder welke vorm of voorwendsel ook tot het verkrijgen mijner aanstelling, aan niemand, wie hij ook zij, iets heb gegeven of beloofd, of zal geven of beloven.

Ik zweer/beloof, dat ik, om iets in mijn betrekking te doen of te laten, van niemand middellijk of onmiddellijk enige belofte of geschenken zal aannemen.

Ik zweer/beloof trouw aan de Koning en aan de wettelijke regelingen welke in Sint Maarten geldig zijn, alsmede gehoorzaamheid aan de Gouverneur en aan allen, die in de dienst boven mij zijn geplaatst; voorts dat ik de mij gegeven bevelen en opdrachten met alle ijver zal vervullen; dat ik aan niemand anders dan aan de boven mij gestelde autoriteiten zal openbaren zaken en handelingen, welke geheim behoren te worden gehouden, en dat ik in het algemeen alles zal doen wat een goed ambtenaar van de immigratie betaamt. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig (Dat verklaar en beloof ik)".

Artikel 8

  • 1. De minister treft nadere voorzieningen met betrekking tot de bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen vastgestelde bewapening van de ambtenaren van de immigratie.

  • 2. De minister stelt de draagwijze in ruime zin van de bewapening van de ambtenaren van de immigratie vast.

Artikel 9

  • 1. De korpschef van Politie treft nadere voorzieningen met betrekking tot de bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen vastgestelde verstrekking van dienstkleding en uitrusting van de ambtenaren van de immigratie.

  • 2. De korpschef van Politie stelt de draagwijze in ruime zin van de dienstkleding en overige uitrusting van de ambtenaren van de immigratie vast na overleg met de minister.

Artikel 10

De korpschef van Politie draagt voorts zorg voor de noodzakelijke opleidingen en de verdere bevordering van de vakbekwaamheid van de ambtenaren van de immigratie.

Artikel 11

Dit landsbesluit, houdende algemene maatregelen, kan worden aangehaald als: Landsbesluit ambtenaren van de immigratie.

Artikel 12

[regelt de inwerkingtreding]