Regeling vervallen per 28-12-2018

Regeling beschikbaarstelling mobiele telefoon en/of andere apparatuur

Geldend van 24-07-2014 t/m 27-12-2018 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2014

Intitulé

Regeling beschikbaarstelling mobiele telefoon en/of andere apparatuur

Het college burgemeester en w ethouders van de g emeente Stichtse Vecht;

Gelet op het gestelde in artikel 160 van de Gemeentewet waarbij de bevoegdheid tot het vaststellen, wijzigen en intrekken van rechtspositieregelingen voor het gemeentelijk personeel en gewezen personeel is opgedragen aan het college van Stichtse Vecht;

Na overeenstemming met de medezeggenschapsorga(a)n(en);

Besluit vast te stellen de volgende

REGELING BESCHIKBAARSTELLING MOBIELE TELEFOON EN/OF ANDERE APPARATUUR

Artikel 1 Begripsomschrijving

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Medewerk(st)er De ambtenaar in de zin van artikel 1:1 lid 1 sub a van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst (CAR/UWO).

Werkgever Gemeente Stichtse Vecht.

Mobiele telefoon en/of andere apparatuur In het kader van deze regeling wordt hieronder begrepen: een mobiele telefoon, een Smartphone, organizer of een ander elektronisch, portable hulpmiddel van vergelijkbare aard, een tablet, een laptop of een token.

Artikel 2 Beschikbaarstelling

  • 1. Om een efficiënte bedrijfsvoering mogelijk te maken, wordt aan door het bevoegd gezag aan te wijzen medewerk(st)ers voor zakelijk gebruik een mobiele telefoon en/of andere apparatuur ter beschikking gesteld. Dit op aanwijzing van de direct leidinggevende. De desbetreffende medewerk(st)ers dienen tijdens en/of buiten werktijd via de mobiele telefoon bereikbaar te zijn dan wel de mogelijkheid te hebben om telefonische dienstgesprekken te voeren met een mobiele telefoon.

  • 2. De telefoonkosten van de in bruikleen gegeven mobiele telefoon komen rechtstreeks voor rekening van de werkgever. De kosten van het dataverkeer van de smartphone cq. tablet komen eveneens voor rekening van de werkgever.

  • 3. Afhankelijk van de functie kan de direct leidinggevende besluiten dat de desbetreffende medewerk(st)er in aanmerking komt voor een carkit. De carkit wordt ingebouwd op kosten van de werkgever. De carkit wordt eigendom van de medewerk(st)er zodra deze is ingebouwd in zijn/haar auto. De geldende fiscale regels zijn hierop van toepassing en werken door in de loonheffing.

Artikel 3 (Nood) zakelijk gebruik

De mobiele telefoon en andere apparatuur staan op naam van de werkgever. De mobiele telefoon dient voor zakelijke doeleinden te worden gebruikt, conform de vigerende fiscale regels. Ditzelfde geldt voor de andere apparatuur die ter beschikking wordt gesteld volgens deze regeling.

Artikel 4 Bruikleenovereenkomst

De medewerk(st)er die in aanmerking komt voor een mobiele telefoon en/ of andere apparatuur als bedoeld in deze regeling dient een bruikleenovereenkomst te ondertekenen.

Artikel 5 Noodzakelijkheidscriterium

De verstrekte communicatie apparatuur zoals genoemd in deze regeling zijn noodzakelijk voor een goede functievervulling. Volgens de regels van de belastingdienst zal al dan niet door de werkgever belasting worden afgedragen via de eindheffing loonbelasting.

Artikel 6 Inwerkingtreding

  • 1.

    Deze regeling kan worden aangehaald als “Regeling beschikbaarstelling mobiele telefoon en/of andere apparatuur”.

  • 2.

    Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2014.

Aldus vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht,

gemeentesecretaris burgemeester

Bijlagen: Gebruikersovereenkomsten mobiele telefoon, iPad, laptop, token

Bruikleenovereenkomst mobiele telefoon

Bruikleenovereenkomst Tablet

Bruikleenovereenkomst Laptop

Bruikleenovereenkomst token