Regeling vervallen per 08-08-2017

Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen (n.a.v. vervallen van de term 'koopzondag' in de aangepaste Winkeltijdenverordening 2012

Geldend van 07-03-2013 t/m 07-08-2017

Intitulé

Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen (n.a.v. vervallen van de term 'koopzondag' in de aangepaste Winkeltijdenverordening 2012

Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen

(n.a.v. van het vervallen van de term 'koopzondag'in de aangepaste Winkeltijdenverordening 2012)

(collegebesluit van 26 februari 2013)

Het college van burgemeester en wethouders;

gelet op artikel 225 Gemeentewet en artikel 9 van de Parkeerbelastingverordening 2013 van 8 november 2012 (Gemeenteblad van Utrecht 2012, nr. 82);

BESLUIT:

I.Aan te wijzen als plaatsen waarop tegen betaling van belasting als genoemd in artikel 2, eerste lid, onderdeel a van de Parkeerbelastingverordening 2013 mag worden geparkeerd (m.n. parkeerapparatuurplaatsen), voor zover deze parkeerplaatsen niet zijn aangewezen als gehandicaptenparkeerplaats, als belanghebbendenplaats of als oplaadplaats voor elektrische auto's, de wegen en terreinen gelegen binnen de volgende gebieden:

Gebied 1: nader onder te verdelen in de volgende parkeerrayons:

Rayon 1: De Noordelijke Oude Stad:

Rayon 1 bestaat uit deelrayon 1.100 (Wijk C) en deelrayon 1.200 (Janskerkhof en omgeving).

Het deelrayon 1.100 (Wijk C):bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Nieuwekade, de Oudegracht Weerdzijde (westelijke rijbaan), de denkbeeldige lijn tussen het oostelijke punt op de Drieharingenstraat, het meest noordelijke punt op Achter Clarenburg en de Radboudtraverse, de Catharijnekade en het verkeersplein Paardenveld, binnen welk gebied zijn inbegrepen de parkeerapparatuurplaatsen gelegen in de groenstrook ten westen van het verkeersplein Paardenveld en welke begrensd worden door de Daalsetunnel.

Het deelrayon 1.200(Janskerkhof en omgeving): alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Van Asch van Wijckskade, de Begijnekade, de Stadsbuitengracht, de Kromme Nieuwegracht (zelf niet inbegrepen), de Trans (zelf niet inbegrepen), het Wed, de Donkere Gaard, de Lichte Gaard, de Vismarkt, de Stadhuisbrug en de Oudegracht Weerdzijde (oostelijke zijde).

Rayon 2: De Zuidelijke Oude Stad:

Rayon 2 bestaat uit deelrayon 2.100 (Nieuwegracht en omgeving) en deelrayon 2.200 (Springweg en omgeving).

Het deelrayon 2.100 (Nieuwegracht en omgeving): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door het Wed (zelf niet inbegrepen), de Trans, de Kromme Nieuwegracht, de Stadsbuitengracht, de Tolsteegbrug, de Tolsteegbarrière en de Oudegracht (zelf niet inbegrepen).

Het deelrayon 2.200 (Springweg en omgeving): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Radboudtraverse en de denkbeeldige lijn naar de Drieharingstraat (zelf niet inbegrepen), de Oudegracht Weerdzijde (westelijke zijde), de Choorstraat, het Hanengeschrei, de Lijnmarkt, de Oudegracht Tolsteegbarrière, de Tolsteegbrug, de Stadsbuitengracht, het Moreelsepark-zuidzijde, de Laan van Puntenbrug (tot noordelijkste punt Park Nieuweroord), het Moreelsepark-noordzijde en de Catharijnebaan.

Rayon 9: Overige plaatsen gebied 1

Rayon 9 bestaat uit deelrayon 9.100 (Jaarbeursplein en omgeving) en deelrayon 9.200 (Knipstraat).

Het deelrayon 9.100 (Jaarbeursplein en omgeving): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten gelegen aan het Jaarbeursplein, het Westplein (tussen Van Sijpesteijnkade en Leidseveertunnel), de Mineurslaan en het Veemarktplein.

Het deelrayon 9.200: bestaat uit de parkeerplaatsen op de Knipstraat.

Gebied 2: nader onder te verdelen in de volgende parkeerrayons:

Rayon 3:

Rayon 3 bestaat uit deelrayon 3.100 (Oudwijk), deelrayon 3.200 (Watervogelbuurt), deelrayon 3.300 (Hendrik Tollensstraat en omgeving) en deelrayon 3.400 (Dichterswijk-oost).

Het deelrayon 3.100 (Oudwijk): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Abstederdijk (inclusief het Abstederhof huisnrs. 1 t/m 9 en 10 t/m 18) tot aan de spoorlijn, de spoorlijn tot aan de Minstroom, de Minstroom tot aan de Julianalaan, de Julianalaan, het Wilhelminapark, de Burgemeester Reigerstraat (van Wilhelminapark tot aan de spoorwegovergang), de spoorlijn tot de Zonstraat, de Stadsbuitengracht tot aan de Kromme Rijn.

Het deelrayon 3.200 (Watervogelbuurt): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Krommerijn, het Ledig Erf, de Oosterkade, de Pelikaanstraat, de Laan van Soestbergen, de Gansstraat tot en met huisnummer 160 en van hieruit de denkbeeldige haakse rechte lijn tot aan de Kromme Rijn.

Het deelrayon 3.300 (Hendrik Tollensstraat en omgeving): bestaat uit alle straatparkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Vondellaan (zelf niet inbegrepen), de Croeselaan (zelf niet inbegrepen), het Brederoplein (zelf niet inbegrepen), de Anna Maria Schurmanstraat (zelf niet inbegrepen) en de Kruisvaart.

Het deelrayon 3.400 (Dichterswijk-oost): bestaat uit alle straatparkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Asselijnstraat, de Kruisvaart, de Jan Luykenstraat, de Croeselaan (zelf niet inbegrepen), de Veilingstraat, de Fruitstraat, de Van Zijstweg, de Croeselaan, de Veemarkstraat, de Croeselaan (tot aan Veemarktplein, zelf niet inbegrepen) en de Croeselaan tot aan de Asselijnstraat.

Rayon 4:

Rayon 4 bestaat uit deelrayon 4.100 (Buitenwittevrouwen) en deelrayon 4.600 (Hooch Boulandt).

Het deelrayon 4.100 (Buitenwittevrouwen): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de goederenspoorlijn tussen Sterrenwijk en Voordorp, de Biltstraat-zuidzijde, de Wittevrouwensingel, de Maliesingel tot aan de spoorwegovergang bij de Zonstraat.

Het deelrayon 4.600 (Hooch Boulandt): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in de wijk omsloten door de Stadsbuitengracht, de Vaartsche Rijn, de spoorlijn Arnhem-Amsterdam en het Sterrenhof.

Rayon 5:

Rayon 5 bestaat uit deelrayon 5.100 (Hagelbuurt), deelrayon 5.200 (Nieuw Engeland), deelrayon 5.300 (Lombok) en deelrayon 5.400 (Leidseweg e.o.).

Het deelrayon 5.100 (Hagelbuurt): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Daalsetunnel, het Westplein, de Leidseveertunnel en de spoorlijn.

Het deelrayon 5.200 (Nieuw Engeland): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Daalsetunnel, de Vleutenseweg (oneven huisnummers 1 tot en met 433), de Van Koetsveldstraat, het Cremerplein en de spoorlijn Rotterdam/Den Haag-Utrecht.

Het deelrayon 5.300 (Lombok): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door het Westplein (zelf niet inbegrepen), de Leidsche Rijn, de Billitonkade en de Vleutenseweg (zuidzijde).

Het deelrayon 5.400 (Leidseweg e.o.): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Graadt van Roggenweg (huisnummers 1 t/m 93), de Muntkade en de Leidseweg.

Rayon 8:

Rayon 8 bestaat uit deelrayon 8.100 (Vogelenbuurt en omgeving), deelrayon 8.200 (Wittevrouwen) en deelrayon 8.300 (Pijlsweerd).

Het deelrayon 8.100 (Vogelenbuurt en omgeving): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Draaiweg, de Willem Arntszkade (tot de Antonius Matthaeuslaan), het Willem van Noortplein (met uitzondering van huisnrs. 10 t/m 14 en 15 t/m 19 bis), de Van Swindenstraat tot en met huisnr. 59, het Bosschahof, de Van Musschenbroekstraat, de Stieltjesstraat, de Biltsche Grift, de Stadsbuitengracht en de Vecht.

Het deelrayon 8.200 (Wittevrouwen): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Biltstraat-noordzijde, de Stadsbuitengracht, de Wittevrouwensingel en de Biltsche Grift.

Het deelrayon 8.300 (Pijlsweerd): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Daalsetunnel, de Weerdsingel Westzijde, de Bemuurde Weerd Westzijde, de Zeedijk, de David van Mollemstraat, de Oudenoord, de Stroomstraat, de Bethlehemweg (zelf niet inbegrepen), de Amsterdamsestraatweg en de spoorlijn.

Gebied 3: nader onder te verdelen in de volgende parkeerrayons:

Rayon 6:

Rayon 6 bestaat uit deelrayon 6.100 (Oudwijk-Noord), 6.200 (Schildersbuurt), deelrayon 6.300 (Abstede) en deelrayon 6.400 (Rivierenwijk), deelrayon 6.500 (Rubenslaan en omgeving) en deelrayon 6.600 (Oude Houtensepad).

Het deelrayon 6.100 (Oudwijk-Noord): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Museumlaan, de Prinsesselaan, Oudwijk, het Wilhelminapark, de Burgemeester Reigerstraat (zelf niet inbegrepen) en de Wolter Heukelslaan.

Het deelrayon 6.200 (Schildersbuurt): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Stolberglaan, de Zilveren Schaats, de Ridderschapsvaart, de Louis Bouwmeesterlaan (zelf niet inbegrepen), de Prins Hendriklaan, de Laan van Minsweerd, de Stadionlaan huisnummers 2 tot en met 16-II, de Adriaen van Ostadelaan met inbegrip van de Ferdinand Bolstraat huisnummers 1 tot en met 7 en 2 tot en met 6, de Julianalaan (zelf niet inbegrepen), de Koningslaan (inclusief parkeerterrein gelegen in het Wilhelminapark) en Prinses Marijkelaan.

Het deelrayon 6.300 (Abstede): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Bosboomstraat, de Notebomenlaan, de spoorlijn tot aan de Venuslaan, de Venuslaan, de Abstederdijk (zelf niet inbegrepen), het Abstederhof huisnr. 1 t/m 9 & 10 t/m 18 (zelf niet inbegrepen), de spoorlijn tot aan de Minstroom, de Minstroom en de Adriaen van Ostadelaan (zelf niet inbegrepen).

Het deelrayon 6.400 (Rivierenwijk): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Vondellaan, de Jutfaseweg huisnrs. 1 t/m 103, de Waalstraat (zelf niet inbegrepen), de Rijnlaan (zelf niet inbegrepen) en de Balijelaan (zelf niet inbegrepen, m.u.v. huisnummers 2a, 2bis en 2bisA).

Het deelrayon 6.500 (Rubenslaan en omgeving): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Stadionlaan (zijde oneven huisnrs.), de Rubenslaan, de Burg. Fockema Andreaelaan, de Notebomenlaan (zelf niet inbegrepen), de spoorlijn Arnhem/Den Bosch-Utrecht, de Ina Boudier-Bakkerlaan noordelijke zijweg (zelf niet inbegrepen), de Ina Boudier-Bakkerlaan, de Rubenslaan (zelf niet inbegrepen), de Mesdaglaan, de Krommerijn en de Waterlinieweg (zelf niet inbegrepen).

Het deelrayon 6.600 (Oude Houtensepad): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in de Gansstraat (na huisnummer 160 tot en met de spoorlijn) en het Oude Houtensepad.

Rayon 7:

Rayon 7 bestaat uit deelrayon 7.100 (Pijlsweerd Noord), deelrayon 7.200 (Tuinwijk Noord en omgeving) en deelrayon 7.300 (Zeeheldenbuurt), deelrayon 7.600 (Tuindorp-oost) en deelrayon 7.700 (Tuindorp).

Het deelrayon 7.100 (Pijlsweerd Noord): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Lagenoord, de Hogenoord, de David van Mollemstraat (zelf niet inbegrepen), de Oudenoord (zelf niet inbegrepen), de Stroomstraat (zelf niet inbegrepen), de Bethlehemweg, de Amsterdamsestraatweg (zelf niet inbegrepen) tot de spoorlijn en de spoorlijn tot de Lagenoord.

Het deelrayon 7.200 (Tuinwijk Noord en omgeving): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Kardinaal de Jongweg (zelf niet inbegrepen), het Eijkmanplein (zelf niet inbegrepen), de Blauwkapelseweg (zelf niet inbegrepen) tot de Biltsche Grift, de denkbeeldige lijn van de Biltsche Grift naar de Van Swindenstraat huisnr. 59, de denkbeeldige lijn van de Van Swindenstraat nr. 59 tot het meest zuidelijke punt van de Oudemansstraat, het Willem van Noortplein huisnrs. 10 t/m 14 en 15 t/m 19bis, de Willem Arntszkade vanaf nr. 56 tot de Draaiweg (zelf niet inbegrepen), de Draaiweg (zelf niet inbegrepen), de Vecht tot aan de spoorlijn, de spoorlijn en het Salvador Allendeplein.

Het deelrayon 7.300 (Zeeheldenbuurt): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Biltsche Grift, de Biltstraat (uitgezonderd huisnummers 174 en 176), de Sartreweg (zelf niet inbegrepen), de Kardinaal de Jongweg (zelf niet inbegrepen) en de Blauwkapelseweg tot aan de Biltsche Grift.

Het deelrayon 7.600 (Tuindorp-oost): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten op het deel van de Troosterlaan en de Van Everdingenlaan gelegen tussen de Obbinklaan (zelf niet inbegrepen) en de Hijmans van den Berghlaan (zelf niet inbegrepen).

Het deelrayon 7.700 (Tuindorp): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Prof. Jordanlaan huisnummer 74 tot en met 2, het Eykmanplein, de Kardinaal de Jongweg, de Van Lieflandlaan huisnummer 51 t/m 117, de Albrecht Thaerlaan (zelf niet inbegrepen), de Dr. H.Th. 's Jacoblaan (tussen de Mr. Sickeszlaan en de Linnaeuslaan), de Mr. Tripkade, de Linnaeuslaan (tussen de Mr. Tripkade en de Dr. H.Th. ’s Jacoblaan), de Dr. H.Th. 's Jacoblaan (tussen de Linnaeuslaan en de Schimmelpennincklaan), de Schimmelpennincklaan, de Regentesselaan (tussen de Mr. Sickeszlaan en de Prof. A. Mayerlaan), de Prof. Sjollemalaan, de Burg. Van der Voort van Zijplaan (tussen de Prof. Sjollemalaan en het Willem de Zwijgerplantsoen), het Willem de Zwijgerplantsoen (tussen huisnummer 1 t/m 19), het Zwartewater, de Ornsteinsingel, de Rauwenhofflaan en de Eykmanlaan.

Rayon 10:

Rayon 10 bestaat uit deelrayon 10.100 (Nieuw Welgelegen).

Het deelrayon 10.100 (Nieuw Welgelegen): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Kanaalweg, de Dr. M.A. Tellegenlaan, de Overste den Oudenlaan, de Admiraal Helfrichlaan, de Olof Palmelaan (zelf niet inbegrepen) en de Weg der Verenigde Naties.

Rayon 11

Rayon 11 bestaat uit deelrayon 11.100 (Welgelegen).

Het deelrayon 11.100 (Welgelegen): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Ravellaan, de Kanaalweg, de Weg der Verenigde Naties (zelf niet inbegrepen), het Vivaldiplantsoen (zelf niet inbegrepen) en de Bartoklaan (zelf niet inbegrepen).

Rayon 12

Rayon 12 bestaat uit deelrayon 12.100 (2e Daalsebuurt) en deelrayon 12.200 (Ondiep).

Het deelrayon 12.100 (2e Daalsebuurt): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de spoorlijn Utrecht-Amersfoort, de 2e Daalsedijk, de Egelantierstraat (zelf niet inbegrepen), de Amsterdamsestraatweg (evenzijde inbegrepen), de Mimosastraat (onevenzijde inbegrepen), de Royaards van den Hamkade (zelf niet inbegrepen) en de Laan van Engelswier (zelf niet inbegrepen).

Het deelrayon 12.200 (Ondiep): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de spoorlijn Utrecht-Amersfoort, de Laan van Engelswier, de Ahornstraat en de Nijenoord (evenzijde inbegrepen).

Rayon 13

Rayon 13 bestaat uit deelrayon 13.100 (Laan van Nieuw Guinea).

Het deelrayon 13.100 (Laan van Nieuw Guinea): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de Tanimbarkade, de Keulsekade, de Spinozaweg (evenzijde inbegrepen) en de Vleutenseweg (evenzijde inbegrepen).

Rayon 14

Rayon 14 bestaat uit deelrayon 14.100 (Majellapark e.o.)

Het deelrayon 14.100 (Majellapark e.o.): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de spoorlijn Rotterdam/Den Haag–Utrecht, het Cremerplein (zelf niet inbegrepen), de Van Koetsveldstraat (zelf niet inbegrepen), de Vleutenseweg (onevenzijde), het Majellapark oostzijde en de Justus van Maurikstraat (zelf niet inbegrepen).

De navolgende, niet tot een parkeerrayon behorende parkeerapparatuurplaatsen gelegen aan genoemde wegen of weggedeelten:

  • a.

    de parkeerplaatsen aan de Amsterdamsestraatweg, vanaf huisnummer 322 (evenzijde) en huisnummer 271 (onevenzijde) tot aan de Marnixlaan en

  • b.

    de parkeerplaatsen aan De Plantage, gelegen aan de zuidoostzijde (onevenzijde) van het plein.

II.Aan te wijzen als overlooprayons,

Voor het deelrayon 8.100 (Vogelenbuurt en omgeving): de parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in de Willem Dreeslaan, de Suurhoffstraat, de Gerbrandystraat, de Mackaystraat, de Van Karnebeekstraat en de Oudlaan, welke straten deel uitmaken van het deelrayon 7.200 (Tuinwijk).

Voor het deelrayon 8.200 (Wittevrouwen): de parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde weggedeelten in de Smijerslaan, de Pompelaan en het De Munnikplein, welke straten deel uitmaken van deelrayon 7.300 (Zeeheldenbuurt).

III.De tijden waarop op de bovengenoemde parkeerapparatuurplaatsen tegen betaling middels het in werking stellen van parkeerapparatuur dan wel middels een van gemeentewege verleende vergunning zoals omschreven in artikel 2, eerste lid onderdeel b van de Parkeerbelastingverordening 2013 mag worden geparkeerd te bepalen op, voor:

  • -

    rayon 1, 2, 9: maandag t/m zaterdag van 07.00 tot 01.00 uur en zon- en feestdag(en) van 12.00 tot 18.00 uur met uitzondering van eerste paasdag, eerste pinksterdag, nieuwjaarsdag en eerste kerstdag;

  • -

    rayon 3, 4, 5, 8: maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 23:00 uur;

  • -

    rayon 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14: maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur;

  • -

    niet tot een parkeerrayon behorende parkeerapparatuurplaatsen: maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur en op koopavond t/m 21:00 uur.

IV.De wijze waarop de parkeerapparatuur in werking dient te worden gesteld te bepalen op het inwerpen van muntgeld, het gebruik maken van de chipknip, pinpas of creditcard, het gebruik maken van de regeling 'bewonerskorting voor bezoek' dan wel de bezoekerskaart, een en ander op de daartoe bestemde wijze conform de aanwijzingen op de parkeerautomaat, of het gebruik maken van een PIAF-apparaat dan wel het inloggen op de centrale computer via een (mobiele) telefoon of een ander communicatiemiddel.

V. Dat dit besluit bekend wordt gemaakt door mededeling daarvan in "Utrecht Dichtbij" en in het Gemeenteblad van de gemeente Utrecht.

VI. Dat dit besluit, onder gelijktijdige intrekking van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen van 11 december 2012 (Gemeenteblad van Utrecht 2012, nr. 97), in werking treedt op 7 maart 2013.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht op 26 februari 2013.

De secretaris, De burgemeester,

Drs. M.R. Schurink Mr. A. Wolfsen

Bekendmaking is geschied op 6 maart 2013.

Deze aanwijzing treedt in werking met ingang van 7 maart 2013.