Regeling vervallen per 30-12-2014

Aanwijzingsbesluit Afvalstoffenverordening Waalwijk 2010

Geldend van 22-07-2011 t/m 29-12-2014

Intitulé

Aanwijzingsbesluit Afvalstoffenverordening Waalwijk 2010

Aanwijzingsbesluit Afvalstoffenverordening Waalwijk 2010

Aanwijzingsbesluit 2010:

Het College van Waalwijk;

Overwegende dat:

het college in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen overeenkomstig artikel 8 lid 2 van de Afvalstoffenverordening Waalwijk 2010 omschrijvingen dient vast te stellen van categorieën huishoudelijke afvalstoffen als bedoeld in artikel 8 lid 1 van de “Afvalstoffenverordening Waalwijk 2010”;

BESLUIT:

De navolgende omschrijvingen van de diverse categorieën huishoudelijke afvalstoffen vast te stellen:

  • 1.

    Onder groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) wordt verstaan dat deel van het huishoudelijk afval dat van organische oorsprong is. Het gaat met name om plantaardig-organisch afval, maar ook dierlijk-organisch afval valt eronder.

  • 2.

    Onder papier en karton wordt verstaan papier al dan niet gebruikt, bedrukt of onbedrukt, onverschillig van welke aard, zoals kranten, tijdschriften, verpakkingsmaterialen, karton, golfkarton, papierafval, snippers, stroken en snijdsels uit huishoudens, een en ander zoals uitgewerkt in de Cepac-lijst van Europese papier standaardsoorten (1990).

  • 3.

    Onder verpakkingsglas wordt verstaan eenmalige glasverpakkingen en ander klein glaswerk. Het glas dient schoon en ontdaan van doppen en deksels te zijn.

  • 4.

    Onder textiel wordt verstaan alle kleding, alle textiel in huis (zoals dekbedden, lakens, dekens en keuken-, vaat-, hand- en theedoeken), grote lappen stof, gordijnen en vitrages en alle schoeisel.

  • 5.

    Onder klein chemisch afval wordt verstaan afvalstoffen die in kleine hoeveelheden vrijkomen en die bij de verwerking een gevaar vormen voor de bodem, het oppervlaktewater of de lucht, een en ander zoals uitgewerkt in de Europese afvalstoffenlijst (Eural, mei 2002).

  • 6.

    Onder witgoed wordt verstaan o.a. koel- en vrieskisten en de categorieën van producten zoals uitgewerkt in het Besluit beheer elektrische en elektronische apparatuur (Bea, juli 2004).

    Onder bruingoed wordt verstaan o.a. tv’s en pc’s en de categorieën van producten

    zoals uitgewerkt in het Besluit beheer elektrische en elektronische apparatuur (Bea,

    juli 2004).

  • 7.

    Onder asbest wordt verstaan asbesthoudend bouw- en sloopafval (voor het inleveren hiervan is toestemming noodzakelijk), asbesthoudende vloerbedekking, vloertegels, asbestplaten met een maximum van 35 m2 per jaar (voor het inleveren is vooraf een melding noodzakelijk), en asbestplaten van meer dan 35 m2, waarvoor een sloopvergunning verplicht is.

  • 8.

    Onder grof tuinafval wordt verstaan snoeihout, takken en wortels die te groot en/of te zwaar zijn om in de minicontainer te worden aangeboden.

  • 9.

    Onder huishoudelijk restafval wordt verstaan alle brandbare huishoudelijke afvalstoffen, niet zijnde de afvalstoffen die onder de overige categorieën zoals hier vermeld behoren.

  • 10.

    Onder grof huishoudelijk (rest)afval wordt verstaan huishoudelijke afvalstoffen die te groot en/of te zwaar zijn om in de minicontainer of vuilniszak te worden aangeboden, zoals meubilair, vloerbedekking (niet asbesthoudend), gebruiksvoorwerpen.

  • 11.

    Onder metalen wordt verstaan alle materialen die zijn vervaardigd van ferro of non-ferro metalen.

  • 12.

    Onder autobanden wordt verstaan banden zonder velg afkomstig van in huishoudens gebruikte personenwagens.

  • 13.

    Onder hout wordt verstaan A- en B-hout, zijnde (on)geverfd en (on)gelakt hout, plaatmateriaal ed. en C-hout, zijnde geïmpregneerd en anderzijds verduurzaamd of gewolmaniseerd hout.

  • 14.

    Onder vlakglas wordt verstaan vensterglas alsmede draadglas, dubbelglas met eventueel delen van hout en/of staal en spiegels, maar exclusief autoruiten.

  • 15.

    Onder puin wordt verstaan schone puin.

  • 16.

    Onder plastic verpakkingsafval wordt verstaan verpakkingsafval van uitsluitend plastic dat leeg is en geen papier, karton, aluminium, folieresten en andere restafval bevat. Het betreft uitsluitend plastic verpakkingsafval, dus geen andere plastic producten.

Waalwijk, 29 maart 2011

HET COLLEGE VAN WAALWIJK,

de secretaris,

drs. A. de Wit ,

de burgemeester,

drs. A.M.P. Kleijngeld.