Regeling vervallen per 01-01-2017

Beleidsregel voor de subsidiëring van de twee Westlandse adviesraden en belangenbehartigers Welzijn, zijnde het Platform Gehandicapten Westland en de Seniorenadviesraad Westland

Geldend van 02-11-2012 t/m 31-12-2016

Intitulé

Beleidsregel voor de subsidiëring van de twee Westlandse adviesraden en belangenbehartigers Welzijn, zijnde het Platform Gehandicapten Westland en de Seniorenadviesraad Westland

Het college van burgemeester en wethouders van Westland;

 

gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 lid 3 van de Algemene subsidieverordening Westland 2011,

 

besluit:

 

de beleidsregel voor de subsidiëring van de twee Westlandse adviesraden en belangenbehartigers Welzijn, zijnde het Platform Gehandicapten Westland en de Seniorenadviesraad Westland,als volgt vast te stellen:

Artikel 1. Begripsbepalingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • -

    subsidieplafond: het voor enig jaar door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde maximum bedrag dat voor subsidiëring van een cluster van instellingen beschikbaar is.

Artikel 2. Subsidieplafond

Het subsidieplafond voor het cluster adviesraden en belangenbehartigers Welzijn wordt vastgesteld op € 19.500,- voor 2013 en volgende jaren.

Artikel 3. Cluster

Het PGW en de SARW zijn om redenen van efficiency en eenheid in advisering de enige adviesraden c.q. belangenbehartigers op de terreinen sociaal cultureel werk (zorg) en ouderenwerk, waarmee de gemeente Westland een subsidierelatie onderhoudt.

Artikel 4. Subsidiëring Platform Gehandicapten Westland

Aan het Platform Gehandicapten Westland wordt jaarlijks binnen het vastgesteld subsidieplafond een subsidie toegekend van  € 17.000,-.

Artikel 5. Subsidiëring Seniorenadviesraad Westland

Aan Seniorenadviesraad Westland wordt jaarlijks binnen het vastgesteld subsidieplafond een subsidie toegekend van  € 2.500,-.

Artikel 6. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na publicatie.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 16 oktober 2012,
 
burgemeester en wethouders van Westland,
de secretaris,              de burgemeester,
M. van Beek                J. van der Tak