Consignatieregeling 2010

Geldend van 01-01-2000 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2010

Intitulé

Consignatieregeling 2010

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum;

gelet op de bepalingen in de CAR/UWO;

gehoord de ondernemingsraad en het Georganiseerd Overleg;

besluit ten behoeve van storingsdiensten, gladheidsbestrijding en werkzaamheden rond de jaarwisseling vast te stellen de

Consignatieregeling 2010

Artikel 1 Consignatie ten behoeve van storingsdienst

Burgemeester en wethouders wijzen medewerkers aan, die volgens een nader te bepalen rooster, gedurende het hele jaar ingezet worden ten behoeve van de storingsdienst. In de praktijk zijn dit de medewerkers van Beheer & Onderhoud. De aangewezen ambtenaren ontvangen hiervoor een vergoeding, zie artikel 10. In de periode van 1 november tot 1 april valt de consignatie storingsdienst samen met de consignatie gladheidsbestrijding, waarbij het primaat bij de gladheidsbestrijding ligt.

Artikel 2 Consignatie ten behoeve van gladheidsbestrijding

Burgemeester en wethouders wijzen medewerkers aan, die volgens een nader te bepalen rooster, gedurende de periode van 1 november tot 1 april ingezet worden voor de gladheidsbestrijding. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen uitkijkers en bestrijders. In de praktijk zijn dit de medewerkers van Beheer & Onderhoud. De aangewezen ambtenaren ontvangen hiervoor een vergoeding, zie artikel 10.

Artikel 3 Consignatie ten behoeve van werkzaamheden rond de jaarwisseling

Burgemeester en wethouders wijzen medewerkers aan, die ingezet worden voor werkzaamheden tijdens de jaarwisseling.

Artikel 4 Consignatie ten behoeve van werkzaamheden bij begrafenissen op zaterdag

Burgemeester en wethouders wijzen medewerkers, die ingezet worden voor werkzaamheden bij begrafenissen op zaterdag.

Artikel 5 Rooster

Jaarlijks wordt door de coördinator Beheer&Onderhoud een rooster voor de consignatie storingsdienst en gladheidsbestrijding opgesteld.

De consignatiedienst loopt wekelijks van maandag 16.00 uur tot maandag 16.00 uur. De dienst geldt uitsluitend buiten de normale werktijd.

Artikel 6 Telefoon

Burgemeester en wethouders stellen voor de consignatiedienst een mobiele telefoon beschikbaar. De geconsigneerde medewerker is verantwoordelijk voor de bereikbaarheid gedurende de hele week.

De geconsigneerde medewerker heeft de beschikking over een lijst met telefoonnummers van mensen op wie hij bij calamiteiten kan terugvallen.

Artikel 7 Vervoer

De geconsigneerde medewerker kan gebruik maken van een dienstauto.

Artikel 8 Beschikbaarheid

Van de geconsigneerde medewerker wordt verwacht dat hij de hele week bereikbaar en beschikbaar is. Daarnaast wordt van de medewerker verwacht dat hij die week in staat is om adequaat op de calamiteit te reageren. De geconsigneerde medewerker moet binnen een termijn van drie kwartier op de plaats van de calamiteit kunnen zijn.

Artikel 9 Overwerkvergoeding

Op het moment dat de geconsigneerde medewerker daadwerkelijk in actie moet komen, is de overwerkvergoeding van artikel 3:2 van de CAR/UWO van toepassing.

Artikel 9a Verlofopname compensatie-uren

De geconsigneerde medewerker ontvangt voor de storingsdienst en de gladheidsbestrijding compensatie-uren voor de uren die de medewerker heeft gewerkt.

De compensatie-uren van de gladheidsbestrijding moeten uiterlijk 1 juli van het jaar, waarin het rooster van gladheidsbestrijding is geëindigd, zijn opgenomen.

De compensatie-uren die op 1 juli nog niet zijn opgenomen, worden zo spoedig mogelijk na 1 juli via de salarisadministratie uitbetaald.

De geconsigneerde medewerker mag er ook voor kiezen de compensatie-uren uit te laten betalen, hiervoor is toestemming van de leidinggevende vereist. Het streven is om verlof op te nemen en in uitzonderlijke gevallen uit te betalen.

Artikel 10 Vergoedingen

De geconsigneerde medewerker ontvangt een vergoeding voor de beschikbaarheid van consignatiediensten. De vergoeding wordt periodiek aangepast (geïndexeerd) aan de bij CAO afgesproken salarisverhogingen.

De consignatievergoeding voor de storingsdienst bedraagt per geconsigneerde week:

5 % van het maximum bedrag van schaal 5 van de salaristabel gemeenteambtenaren, nieuwe structuur.

Deze vergoeding wordt op basis van een inroostering van 4 maal op jaarbasis omgerekend naar een maandbedrag.

De consignatievergoeding voor de gladheidsbestrijding bedraagt per geconsigneerde week:

2,5 % van het maximum bedrag van schaal 5 van de salaristabel gemeenteambtenaren, nieuwe structuur.

Deze vergoeding wordt op basis van een inroostering van 11 maal in de periode van 1 november tot 1 april omgerekend naar een maandbedrag.

De consignatievergoeding voor de jaarwisseling bedraagt 5 % van het maximum bedrag van schaal 5 van de salaristabel gemeenteambtenaren, nieuwe structuur. Het gaat hier om een eenmalig bedrag.

De consignatievergoeding voor de werkzaamheden bij begrafenissen bedraagt 5 % van het maximum bedrag van schaal 5 van de salaristabel gemeenteambtenaren, nieuwe structuur.

Deze vergoeding wordt op basis van een inzet van 3 maal op jaarbasis omgerekend naar een maandbedrag.

Artikel 11 Ziekte

Bij ziekte van een geconsigneerde medewerker wordt een vervanger aangewezen. De vergoeding voor de consignatie wordt (tijdelijk) beëindigd als de medewerker langer dan 6 maanden wegens arbeidsongeschiktheid afwezig is.

Als de ziekte het gevolg is van een ongeval tijdens en verband houdend met de consignatie, wordt de vergoeding doorbetaald.

Artikel 12 Verzekering

De gemeente Winsum verplicht zich tot het afsluiten van een ongevallen- en eigendommenverzekering voor de geconsigneerde medewerkers.

Artikel 13 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2010

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 6 juli 2010

burgemeester,

secretaris,