Uitwerkingsbesluit van burgemeester en wethouders van Heerlen houdende gebiedsontzeggingengebied Heerlen 2017. (Gebiedsontzeggingengebied Heerlen)

Geldend van 14-01-2017 t/m heden

Intitulé

Uitwerkingsbesluit van burgemeester en wethouders van Heerlen houdende gebiedsontzeggingengebied Heerlen 2017. (Gebiedsontzeggingengebied Heerlen)

Burgemeester en wethouders van Heerlen,

Overwegende dat de toepassing van gebiedsontzeggingen een effectief middel is om op te treden tegen openbare orde verstoringen;

dat ten behoeve van de bepaling van de gebieden aansluiting is gezocht bij de indeling zoals vastgesteld bij het Raadsbesluit van 15 september 1997;

dat deze indeling tevens is gebruikt bij de buurtplannen in het kader van de Kadernota Integrale Veiligheid en het toepassen van het gebiedsontzeggingenbeleid past binnen de doelstelling van de wijkveiligheidsplannen: het creëren van een veilige woon- en leefomgeving;

dat in dat kader de gebiedsontzeggingen in alle wijken van Heerlen toepasbaar dienen te zijn;

dat het daarnaast wenselijk is om notoire overlastgevers voor een bepaalde tijd de toegang tot het uitgaansgebied te kunnen ontzeggen en derhalve het gebied ‘Uitgaanscentrum’ als apart gebied aangewezen dient te worden;

gelet op het bepaalde in artikel 2:57, lid 1 Algemene Plaatselijke Verordening Heerlen 2012:

Besluiten:

vast te stellen het volgende Aanwijzingsbesluit gebiedsontzeggingengebied Heerlen 2017.

Artikel 1

Burgemeester en wethouders wijzen de volgende gebieden aan waarbinnen het bevel kan worden gegeven zich onmiddellijk in een bepaalde richting te verwijderen:

Gebied

Wijk

Begrenzende Wegen en waterwegen

10.

Maria Gewanden Terschuren

Het gebied gelegen tussen het Terschuren voetpad, de Juliana Bernhardlaan, de Pastoorskuilenweg alsmede de genoemde wegen zelf.

11.

Mariarade

Het gebied gelegen tussen de Akerstraat-Noord, Kastanjelaan, Pastoorskuilenweg, Jeugrubbenweg alsmede de genoemde wegen zelf.

12.

Hoensbroek – de Dem

Het gebied gelegen tussen de Kastanjelaan, Pastoorskuilenweg, Juliana Bernhardlaan, Kasteel Hoensbroeklaan, Akerstraat-Noord en Terhoevenderweg, alsmede de genoemde wegen zelf.

13.

Nieuw Lotbroek

Het gebied gelegen tussen de Autosnelweg A76, Loervoetpad, Juliana Bernhardlaan, Kasteel Hoensbroeklaan, Gravin van Schönbornlaan, Burg Slanghenstraat, Heerlerweg, Prins Clausstraat, Verlengde Klinkertstraat alsmede de genoemde wegen zelf.

14.

De Koumen

Het gebied gelegen tussen de Provinciale Weg N281, Beersdalweg, Wijngaardsweg, Terhoevenderweg, Burg Slanghenstraat, Heerlerweg, Prins Clausstraat alsmede de gebieden zelf.

20.

Vrieheide – de Stack

Het gebied gelegen tussen de Willem Barentszweg, Europalaan, Unolaan, Heerenweg, de gemeentegrens met de gemeente Brunssum, alsmede de gebieden zelf.

21.

Heerlerheide - Passart

Het gebied gelegen tussen de Passartweg, Varenbeukerweg, Willem Barentzsweg, Europalaan, Unolaan, Ganzeweide, Terhoevenderweg, alsmede de gebieden zelf.

22.

Heksenberg

Het gebied gelegen tussen de Unolaan, Heerenweg, Fazantstraat, Kievitstraat, Zwaluwstraat, Koolkoelenweg, Bokstraat alsmede de gebieden zelf.

23.

De Hei

Het gebied gelegen tussen de Heerenweg, Fazantstraat, Kievitstraat, Zwaluwstraat, Heerenweg, Euregioweg, de gemeentegrenzen met Brunssum en Landgraaf alsmede de gebieden zelf.

24.

Rennemig - Beersdal

Het gebied gelegen tussen de Heerenweg, Euregioweg, Beersdalweg, Terhoevenderweg, Bokstraat, Ganzeweide, Rennemigstraat, Beersdalweg alsmede de gebieden zelf.

30.

Zeswegen – Nieuw Husken

Het gebied gelegen tussen de Beersdalweg, Terhoevenderweg, het spoor gelegen achter de Dudoklaan, het spoor achter In de Cramer, de Provinciale Weg N281, Parallelweg, Looierstraat, Mijnmuseumpad, CBS-weg, Kloosterweg alsmede de gebieden zelf.

Gebied

Wijk

Begrenzende Wegen en waterwegen

31.

Schandelen - Grasbroek

Het gebied gelegen tussen de Euregioweg, Schelsberg, Sittarderweg, Palemigerboord, Schandelerboord, Spoorsingel, Hoppenhof (busstation), Maankwartier zijde Spoorsingel, Mijnmuseumpad, CBS-weg, Kloosterweg, alsmede de gebieden zelf.

32.

Meezenbroek - Schaesbergerveld

Het gebied gelegen tussen het spoor gelegen tussen de Groene Boord en de Euregioweg, de Euregioweg, Palemigerboord, Schandelerboord alsmede de gebieden zelf.

33.

Heerlen - Centrum

Het gebied gelegen tussen Groene Boord, Sint Antoniusweg, Sint Fransiscusweg, Ruys de Beerenbroucklaan, Welterlaan, Provinciale Weg N281, Looierstraat, Spoorsingel alsmede de gebieden zelf.

34.

Eikenderveld

Het gebied gelegen tussen de Looierstraat, Parallelweg, Provinciale Weg N281 alsmede de gebieden zelf.

35.

Woonboulevard – Ten Esschen

Het gebied gelegen tussen de Autosnelweg A76, het spoor gelegen tussen de Autosnelweg A76 en de Dudoklaan, Gerard Holtlaan, Terhoevenderweg, Beersdalweg, Provinciale weg N281 alsmede de gebieden zelf.

36.

Welten - Benzenrade

Het gebied gelegen tussen Benzenrade, Bremersweg, Autosnelweg A76, het spoor gelegen tussen de Autoweg A76 en de Provinciale Weg N281, de N281 tot aan de Bremersweg alsmede de gebieden zelf.

37.

Bekkerveld - Aarveld

Het gebied gelegen tussen de Welterlaan, Ruys de Beerenbroucklaan, Sint Fransiscusweg, Sint Annalaan, Bongaertslaan, Caumerbeeklaan, Burg. Waszinkstraat, Celsusstraat, de Provinciale Weg N281 alsmede de gebieden zelf.

38.

Caumerveld – Douve Weien

Het gebied gelegen tussen de Celsusstraat, Provinciale Weg N281, John F Kennedylaan, Eisenhouwerstraat, Corisbergweg, Onderste Caumer, Johannes XXIII Singel, Caumermolenweg, Justus van Maurikstraat, Molenberglaan, Caumerbeeklaan, Burgemeester Waszinkstraat, alsmede de gebieden zelf.

39.

Molenberg

Het gebied gelegen tussen het spoor gelegen tussen de Groene Boord en de Euregioweg, de Euregioweg, Kerkraderweg, groenvoorziening Kaldeborn, Corisbergweg, Onderste Caumer, Johannes XXIII singel, Caumermolenweg, Justus van Maurikstraat, Caumerbeeklaan, Bongaertslaan, Sint Fransiscusweg, Sint Antoniusweg, Groene Boord alsmede de gebieden zelf.

Gebied

Wijk

Begrenzende Wegen en waterwegen

40.

Heerlerbaan - Centrum

Het gebied gelegen tussen de Euregioweg, Karmelstraat, Gaffelhof, Egstraat, Palestinastraat, Romeinenstraat, Heerlerbaan, tot aan de Euregioweg alsmede de gebieden zelf.

41.

Heerlerbaan –Schil

Het gebied gelegen tussen Euregioweg vanaf de Heerlerbaan, Imstenraderweg, Autosnelweg A76, Benzenrade, Bremersweg, N281, John F Kennedylaan, Eisenhouwerstraat, Corisbergweg, fietspad tot aan de Euregioweg, Euregioweg zelf, alsmede de gebieden zelf.

42.

De Beitel

Het gebied gelegen tussen de landsgrens met Duitsland, de Autosnelweg A76, Imstenraderweg, Euregioweg, N281, alsmede de gebieden zelf.

Gebied Uitgaanscentrum

Bekkerweg, Kruisstraat, Geerstraat, het NS-station, Spoorsingel, Groene Boord, Rector Driessenstraat, Putgraaf, Akerstraat, Ruys de Beerenbroucklaan.

afbeelding binnen de regeling

afbeelding binnen de regeling

Artikel 2

Het aanwijzingsbesluit gebiedsontzeggingengebied Heerlen-Stad van 5 september 2006, kenmerk 2006/18435 en het aanwijzingsbesluit gebiedsontzeggingengebied stadsdeel Hoensbroek van 6 juni 2006, kenmerk 2006/12624 worden ingetrokken.

Aldus besloten tijdens de vergadering van het college van burgemeester en wethouders der gemeente Heerlen van 10 januari 2017.

Ondertekening

De wnd. gemeentesecretaris,

drs. D. Schipperheijn

De burgemeester,

R.K.H. Krewinkel