Regeling vervallen per 08-12-2011

Subsidieregeling collectief particulier opdrachtgeverschap Zuid-Holland (Subsidieregeling collectief particulier opdrachtgeverschap Zuid-Holland)

Geldend van 01-01-2009 t/m 07-12-2011

Intitulé

Subsidieregeling collectief particulier opdrachtgeverschap Zuid-Holland (Subsidieregeling collectief particulier opdrachtgeverschap Zuid-Holland)

Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 25 november 2008 tot vaststelling van de Subsidieregeling collectief particulier opdrachtgeverschap Zuid-Holland (Prov. Blad 2008, nr. 113)

Artikel 1 Begripsbepalingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a. collectief particulier opdrachtgeverschap: groep toekomstige bewoners die gezamenlijk grond verwerft en voor een eigen bouwproject gezamenlijk optreedt als opdrachtgever;

  • b. verordening: Algemene subsidieverordening Zuid-Holland.

Artikel 2 Projectsubsidies

Gedeputeerde Staten kunnen aan gemeenten projectsubsidie verstrekken voor activiteiten die zijn gericht op het ondersteunen van collectief particulier opdrachtgeverschap.

Artikel 3 Doelgroep

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan gemeenten gelegen in de provincie Zuid-Holland die subsidie verstrekken voor een activiteit als bedoeld in artikel 2.

Artikel 4 Subsidieaanvragen

1. In afwijking van het bepaalde in artikel 36, eerste lid, van de verordening kunnen aanvragen voor subsidie gedurende het gehele jaar worden ingediend.2. In aanvulling op het bepaalde in artikel 36 van de verordening gaat de aanvraag vergezeld van de beschikking tot verlening van de gemeentelijke subsidie.3. Gedeputeerde Staten behandelen de aanvragen naar volgorde van ontvangst.4. Gedeputeerde Staten beslissen uiterlijk 13 weken na de ontvangst van de aanvraag. Zij kunnen de beslissing met ten hoogste vier weken uitstellen. Van het uitstel wordt schriftelijk en gemotiveerd mededeling gedaan.

Artikel 5 Subsidieweigering

In aanvulling op de artikelen 12 tot en met 15 en artikel 40 van de verordening weigeren Gedeputeerde Staten de verlening van een subsidie:

  • a. indien de aanvrager niet zelf een subsidie heeft verleend voor de activiteit waarvoor subsidie is aangevraagd;

  • b. indien de gemeentelijke subsidie is verleend meer dan een jaar voor het indienen van de aanvraag voor subsidie als bedoeld in artikel 2.

Artikel 6 Subsidiebedrag

De hoogte van de subsidie als aandeel in de gemeentelijke subsidie bedraagt:

  • a. 70% van de gemeentelijke subsidie, met een maximum van € 7.000,00 per woning in het collectief particulier opdrachtgeverschap, en niet meer dan € 70.000,00 per collectief opdrachtgeverschap;

  • b. 100% van de gemeentelijke subsidie, met een maximum van € 10.000,00 per woning in het collectief particulier opdrachtgeverschap, en niet meer dan € 100.000,00 per collectief particulier opdrachtgeverschap, in het geval dat de gemeente de te bebouwen kavel(s) heeft aangemerkt voor collectief particulier opdrachtgeverschap.

Artikel 7 Subsidievaststelling

In afwijking van artikel 42, eerste lid, van de verordening dient de subsidieontvanger een aanvraag tot vaststelling van de subsidie in binnen 9 maanden nadat de gemeentelijke subsidie is vastgesteld.

Artikel 8 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2009.

Artikel 9 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling collectief particulier opdrachtgeverschap Zuid-Holland.

Ondertekening

Den Haag, 25 november 2008 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, J. FRANSSEN, voorzitter M.H.J. VAN WIERINGEN-WAGENAAR, secretaris