Declaratierichtlijnen burgemeester en wethouders

Geldend van 03-11-2010 t/m heden

Intitulé

Declaratierichtlijnen burgemeester en wethouders

Declaratierichtlijnen burgemeester en wethouders.

Artikel 1 Declarabele uitgaven (verblijfkosten, reiskosten, andere functionele uitgaven)

  • 1 Uitgaven (hetzij op declaratiebasis, hetzij op rekening) worden uitsluitend vergoed als de hoogte en de functionaliteit ervan kunnen worden aangetoond en als fiattering conform het derde lid heeft plaatsgevonden.

  • 2 Ter bepaling van de functionaliteit van de uitgaven worden de volgende criteria gehanteerd.

    • a.

      Met de uitgave is het belang van de gemeente gediend.

    • b.

      De uitgave vloeit voort uit de functie.

  • 3 De fiattering van de uitgaven (hetzij op declaratiebasis, hetzij op rekening) vindt plaats door de volgende functionarissen:

    Uitgaven van

    Fiattering door

    Burgemeester

    Loco-burgemeester

    Wethouders

    Burgemeester

    Daarnaast is fiattering door de budgetbeheerder vereist.

Artikel 2 Verblijfkosten tijdens dienstreizen

  • 1 Indien de tijd tussen 12.00 uur en 14.00 uur geheel in de dienstreis valt kan een lunch worden gedeclareerd tot een maximumbedrag van € 15,--.

  • 2 Indien de tijd tussen 18.00 uur en 21.00 uur geheel in de dienstreis valt kan een diner worden gedeclareerd tot een maximumbedrag van € 30,--.

  • 3 Vergoeding van de in het eerste en tweede lid bedoelde verblijfkosten vindt uitsluitend plaats als de kosten niet uit anderen hoofde worden vergoed en als de declaratie vergezeld gaat van bewijsstukken.

Artikel 3 Verblijfkosten binnen de gemeente Aalten

Verblijfkosten bij een horecagelegenheid binnen de gemeente Aalten (hetzij op declaratiebasis, hetzij op rekening) komen uitsluitend voor vergoeding in aanmerking indien:

  • a.

    De betreffende lunch of diner plaatsvindt uit hoofde van representatie in verband met de ontvangst van externe relaties of bij wijze van beloning/waardering van een of meer medewerkers. De maximumbedragen genoemd in artikel 2 zijn van overeenkomstige toepassing.

  • b.

    De betreffende lunch of diner plaatsvindt omdat het op de betreffende werkdag voor het collegelid redelijkerwijs niet mogelijk was dan wel niet doelmatig was de lunch of het diner thuis te gebruiken in verband met functionele verplichtingen c.q. agendatechnische beperkingen. Dit blijft beperkt tot uitzonderingsgevallen. De maximumbedragen genoemd in artikel 2 zijn van overeenkomstige toepassing.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten d.d. 2 november 2010.