Verordening regelende het presentiegeld voor de leden van de stembureaus

Geldend van 01-01-2011 t/m heden

Intitulé

Verordening regelende het presentiegeld voor de leden van de stembureaus

De raad van de gemeente Hardinxveld-Giessendam;gezien het voorstel van het college van 2 november 2010, nr. GemHG/INTERN/4014;gelet op het bepaalde in de artikelen 108 en 147 van de Gemeentewet en de artikelen E3 en E4 van de Kieswet;b e s l u i tvast te stellen deVerordening regelende het presentiegeld voor leden van stembureaus

Artikel 1

Aan elk van de leden van de stembureaus wordt afzonderlijk presentiegeld toegekend, per (gedeelte van een) zittingsdag.

Artikel 2

De hoogte van het presentiegeld voor een volledige zittingsdag is gelijk aan twee keer het bedrag van het maximum-presentiegeld voor het bijwonen van de commissievergaderingen in de gemeenteklasse 1, zoals vermeld in de bij het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden behorende tabel II, zoals dat bedrag jaarlijks door de minister van Binnenlandse Zaken is of wordt vastgesteld.

Artikel 3

Indien een lid een zitting niet voor de gehele duur bijwoont, wordt het presentiegeld toegekend in verhouding tot de tijd, gedurende welke hij/zij zitting heeft gehad.

Artikel 4

  • 1 Deze verordening kan worden aangehaald als "Verordening regelende het presentiegeld voor de leden van de stembureaus".

  • 2 Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2011 onder gelijktijdige intrekking van de “Verordening regelende het presentiegeld voor de leden van de stembureaus”, vastgesteld op 24 april 1997.