Subsidieregeling recreatief-toeristische activiteiten landschap Midden-Delfland 2017

Geldend van 01-09-2017 t/m 05-12-2019 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2017

Intitulé

Gemeente Midden-Delfland - Subsidieregeling recreatief-toeristische activiteiten landschap Midden-Delfland 2017

Registratienummer : 2017-58790 / 17Z.004319

Subsidieregeling recreatief-toeristische activiteiten landschap Midden-Delfland 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland;

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening gemeente Midden-Delfland 2016;

Overwegende dat het wenselijk is nadere regels te stellen voor de structurele subsidieverlening voor het in stand houden van bijzondere landschapselementen in het landschap Midden-Delfland.

B E S L U I T:

Vast te stellen de Subsidieregeling recreatief-toeristische activiteiten landschap Midden-Delfland 2017

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    ASV: Algemene subsidieverordening gemeente Midden-Delfland 2016;

  • b.

    College: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland;

  • c.

    Dorp: de woonkernen Den Hoorn, Maasland en Schipluiden;

  • d.

    Gemeente: gemeente Midden-Delfland;

  • e.

    Landschap: het authentieke veenweidelandschap van Midden-Delfland zoals dat is begrensd op basis van de Wet natuurbescherming ten aanzien van de aanwijzing tot Bijzonder Provinciaal Landschap.

Artikel 2 Doelstelling

Doelstelling van deze subsidieregeling is om door middel van subsidieverstrekking initiatieven te ondersteunen en stimuleren die bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid en beleefbaarheid van de kwaliteiten van het landschap van Midden-Delfland.

Artikel 3 Reikwijdte

Het bepaalde in deze subsidieregeling is enkel van toepassing op de verstrekking van subsidies door het college voor activiteiten die in artikel 4 genoemd zijn. Deze subsidieregeling beperkt zich tot de activiteiten van de Stichting Varend Corso Westland, de Stichting Lentiz Onderwijsgroep en de Stichting Informatiecentrum Bezoekers Midden-Delfland.

Artikel 4 Activiteiten

  • 1. Het college verstrekt uitsluitend subsidie voor activiteiten die een bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstelling die in artikel 2 is genoemd. Op grond van deze subsidieregeling kunnen de doelgroepen, als bedoeld in artikel 5, subsidie aanvragen voor activiteiten die vallen binnen de doelstelling en reikwijdte van deze subsidieregeling.

  • 2. Subsidie wordt verstrekt voor het organiseren en doen houden van de activiteit Varend Corso.

  • 3. Subsidie wordt verstrekt voor het per dorp met een eigen boot meevaren tijdens het Varend Corso en het organiseren van festiviteiten langs het water De Kickert.

  • 4. Subsidie wordt verstrekt voor het organiseren en houden van kennisuitwisselingsactiviteiten gericht op het versterken van het recreatief-toeristische ondernemerschap en de bekendheid van het landschap van Midden-Delfland.

  • 5. Subsidie wordt verstrekt voor het in stand houden en verbeteren van de informatievoorziening over het landschap, door onder andere een permanente expositie in het Bezoekerscentrum Midden-Delfland, het faciliteren van fysieke tentoonstellingen, educatieve activiteiten, samenwerking gebiedsorganisaties en onderhoud en systeemontwikkeling digitale informatie over de (cultuur)historie van het landschap en recreatieve mogelijkheden.

Artikel 5 Doelgroep

Het college verstrekt uitsluitend subsidie indien aanvrager heeft aangetoond dat hij in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag de activiteiten, als bedoeld in artikel 4, heeft verricht en in het jaar waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft gaat verrichten.

Artikel 6 Hoogte van de subsidie

  • 1. De hoogte van de subsidie voor het organiseren en houden van het Varend Corso is een bedrag van € 0,20 per inwoner van de gemeente Midden-Delfland per 1 januari van het jaar waarin de activiteit plaatsvindt.

  • 2. De hoogte van de subsidie voor het als dorp meedoen met een eigen boot aan het Varend Corso bedraagt € 1.000,- per dorp per kalenderjaar.

  • 3. De hoogte van de subsidie voor het organiseren van aanvullende activiteiten tijdens de doorvaart van het Varend Corso over De Kickert bedraagt € 800,- per kalenderjaar.

  • 4. De hoogte van de subsidie voor het organiseren en houden van minimaal twee kennisuitwisselingsactiviteiten per jaar is maximaal € 2.500, - per kalenderjaar.

  • 5. De hoogte van de subsidie voor het verzorgen van de informatievoorziening, als bedoeld in artikel 4, vierde lid, is € 5.000,- per kalenderjaar. Deze subsidie kan jaarlijks met maximaal 50% worden verhoogd indien dit naar de mening van het college wenselijk is voor de kwaliteit van de informatievoorziening aan recreanten en overige bezoekers van het landschap.

Artikel 7 Bijzondere verplichtingen ten aanzien van de aanvraag

  • 1. Een aanvrager verzoekt het college om subsidie conform deze regeling door gebruik te maken van het aanvraagformulier subsidie ‘Recreatief-toeristische activiteiten landschap Midden-Delfland’.

  • 2. Bij de aanvraag verstrekt de belanghebbende in elk geval de volgende gegevens:

    • a.

      een kort inhoudelijk verslag van de opbrengsten en verrichte activiteiten in het jaar voorafgaand aan de aanvraag;

    • b.

      in de situatie van een aanvraag om verhoging van de subsidie, als bedoeld in artikel 6, derde lid, het bedrag van de aanvraag en een inhoudelijke onderbouwing van de wenselijkheid van de verhoging van het reguliere subsidiebedrag.

Artikel 8 Toetsingscriteria

Aanvragen om subsidie op grond van deze regeling komen in aanmerking voor toekenning wanneer de activiteiten naar het oordeel van het college aanwijsbaar ten goede komen aan het versterken van de toeristisch-recreatieve bekendheid van het landschap van Midden-Delfland.

Artikel 9 Onvoorziene omstandigheden en hardheidsclausule

Het college kan één of meer bepalingen uit deze regeling in individuele gevallen buiten toepassing laten of daarvan afwijken, voor zover de toepassing van die bepalingen voor de belanghebbende gevolgen zou hebben die onevenredig zijn in verhouding tot de met de betrokken bepalingen te dienen doelen.

Artikel 10 Slotbepalingen

  • 1.

    Deze regeling treedt in werking op 1 september 2017 en werkt terug tot 1 januari 2017.

  • 2.

    In afwijking van artikel 6, eerste lid, ASV geldt dat een aanvraag voor een subsidie voor 2017 en 2018 op basis van deze regeling uiterlijk 1 oktober 2017 wordt ingediend.

  • 3.

    Deze subsidieregeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling recreatief-toeristische activiteiten Midden-Delfland 2017.

Aldus besloten in de vergadering van 29 augustus 2017.

De secretaris, De burgemeester,

Martien Born Arnoud Rodenburg