Regeling vervallen per 01-01-2023

Aanwijzingsbesluit uitvoering Wet sociale werkvoorziening

Geldend van 26-05-2021 t/m 31-12-2022 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2021

Intitulé

Aanwijzingsbesluit uitvoering Wet sociale werkvoorziening

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst

Overwegende dat:

  • -

    Er een eenduidige begeleiding moet komen voor de wsw deelnemers die woonachtig zijn in de gemeente Bronckhorst met als doel een integrale aanpak op alle leefgebieden;

  • -

    De gemeente Bronckhorst heeft besloten vanaf 1 januari 2021 de Wet sociale werkvoorziening zelfstandig en onder eigen regie en in samenhang met de Participatiewet te willen uitvoeren;

  • -

    De gemeente Bronckhorst het noodzakelijk acht een derde partij te belasten met de uitvoering van de werkgeverstaken;

Besluit

Het college wijst de gemeenschappelijke regeling Laborijn uit Doetinchem op grond van artikel 2 van de Wet sociale werkvoorziening aan voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening ten behoeve van inwoners van Bronckhorst, wonende in de postcodegebieden 6996 t/m 6999, 7021 en 7025 (de voormalige gemeenten Hummelo & Keppel en Zelhem).

Artikel 1

Laborijn informeert het college over de uitvoering van de bij haar belegde en aan haar opgedragen taken en werkzaamheden, conform de daarover gemaakte en te maken afspraken.

Artikel 2

Het college heeft inzage in gegevens van deelnemers, zoals is vastgelegd in het convenant, en monitort de ontwikkelingen door middel van voortgangsrapportages verstrekt door Laborijn.

Artikel 3

  • 1. Het college wijzigt dit aanwijzingsbesluit in elk geval wanneer wijzigingen in wet- of regelgeving dit noodzakelijk maken.

  • 2. Het college overlegt met Laborijn over wijzigingen van dit besluit en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor tussen hen gesloten overeenkomsten.

  • 3. De manager van het cluster Participatie is belast met de uitwerking van dit besluit, door het maken van werkafspraken (convenant) met Laborijn.

Artikel 4

  • 1. Dit aanwijzingsbesluit treedt in werking op 1 januari 2021.

  • 2. Dit aanwijzingsbesluit geldt vooralsnog voor de duur van 24 maanden.

  • 3. Dit aanwijzingsbesluit wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit Wet sociale werkvoorziening Laborijn.

Ondertekening

Vastgesteld in de collegevergadering van 4 mei 2021,

de secretaris,

Bart Drewes

de burgemeester,

Marianne Besselink