Regeling vervallen per 24-03-2014

Beleidsregels Drank- en Horecawet (Handhavingsmatrix)

Geldend van 24-03-2014 t/m 23-03-2014

Intitulé

Beleidsregels Drank- en Horecawet (Handhavingsmatrix)

Handhavingsbeleid Drank- en Horecawet

Leeswijzer:

  • -

    Op dit document is altijd het Besluit bestuurlijke boete Drank- en horecawet van toepassing. Eventuele wijzigingen van dit besluit dienen dan ook verwerkt te worden in dit document. In het geval van een discrepantie tussen het sanctiemodel en het besluit, is het besluit te allen tijde leidend.

  • -

    Het is mogelijk, gemotiveerd, van de aangegeven bestuursrechtelijke sancties af te wijken, niet zijnde de bestuurlijke boete.

  • -

    In de meeste gevallen zijn tot slechts 5 overtredingen omschreven. In het zeldzame geval dat er een 6e overtreding plaats vindt is het algemene advies de vergunning in te trekken.

  • -

    Bij de bestuurlijke boetebedragen is een I en een II bedrag opgenomen. Het onder I genoemde bedrag geldt voor de natuurlijke persoon of rechtspersoon die op de dag waarop de overtreding is begaan minder dan vijftig werknemers telde. Het onder II genoemde bedrag geldt voor de natuurlijke persoon of rechtspersoon die op de dag waarop de overtreding is begaan meer dan vijftig werknemers telde.

  • -

    De bestuurlijke boete wordt met maximaal 50% verhoogd indien aan de natuurlijke of rechtspersoon aan wie de overtreding kan worden toegerekend door Onze Minister een bestuurlijke boete is opgelegd wegens overtreding van hetzelfde artikel van de Drank- en Horecawet en er nog geen twaalf maanden zijn verlopen sinds die eerdere bestuurlijke boete onherroepelijk is geworden.

  • -

    De bestuurlijke boete wordt met maximaal 100% verhoogd indien aan de natuurlijke of rechtspersoon aan wie de overtreding kan worden toegerekend door Onze Minister twee maal of vaker een bestuurlijke boete is opgelegd wegens overtreding van hetzelfde artikel van de Drank- en Horecawet en er nog geen twaalf maanden zijn verlopen sinds de eerste van die bestuurlijke boetes onherroepelijk is geworden.

  • -

    In de matrix worden diverse handhavingsmomenten benoemd. Uitgangspunt is dat de volgende stap in het handhavingstraject wordt uitgevoerd wanneer de overtreding plaatsvindt binnen een jaar na de vorige overtreding.

Aldus vastgesteld op 25 februari 2014.

Burgemeester van Den Helder,

Koen Schuiling

Beleidsregels Drank- en Horecawet (Handhavingsmatrix)