Regeling vervallen per 24-07-2013

Beleidsregel evenementenvergunningen voetbalrisicowedstrijden

Geldend van 03-06-2009 t/m 23-07-2013

Intitulé

Beleidsregel evenementenvergunningen voetbalrisicowedstrijden

Artikel I.

Bij de aanvraag en verlening van evenementenvergunningen op grond van artikel 2:25 van de Algemene plaatselijke verordening Epe 2008 (APV) voor voetbalwedstrijden tussen lokale voetbalverenigingen en clubs uit de KNVB betaald voetbal competitie of grote buitenlandse voetbalclubs gelden de volgend beleidsuitgangspunten:

  • a.

    Een evenementenvergunning voor een wedstrijd tussen een lokale voetbalvereniging en een club uit het betaald voetbal of een grote buitenlandse voetbalclub dient, gelet op artikel 1:3 APV, tenminste acht weken voor de datum van het evenement te worden aangevraagd;

  • b.

    De onder a. genoemde termijn geldt in elk geval voor wedstrijden tegen de AFC Ajax, PSV, Sc Feyenoord, GO Ahead Eagles en grote buitenlandse voetbalclubs;

  • c.

    De organiserende vereniging kan op eigen verantwoordelijkheid een aanvraag voor een evenementenvergunning indienen tenminste vier weken voor de datum van het evenement, onder de voorwaarde dat:

  • a.

    het gaat om wedstrijden tegen andere clubs dan genoemd onder b.:

  • b.

    de vereniging zelf inschat dat er redelijkerwijs geen risico van verstoring van de openbare orde en veiligheid aanwezig is;

    De uiteindelijke beoordeling of een binnen de toepasselijke termijn aangevraagde voetbalwedstrijd daadwerkelijk een risico vormt voor de openbare orde en veiligheid berust bij de burgemeester, na ingewonnen advies van de politie;

  • d.

    Aanvragen ingediend binnen de termijn van vier weken voor de datum van het evenement worden in afwijking van het bepaalde in artikel 1:3, lid 1 APV, niet in behandeling genomen;

  • e.

    Nadat een vergunning is verleend kan de burgemeester tot 1 uur voor het aanvangstijdstip van de voetbalwedstrijd de vergunning nog intrekken, als uit door de burgemeester te beoordelen informatie blijkt dat het evenement een hoog risico vormt voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.

  • f.

    Bij een verleende vergunning worden voorschriften gesteld onder meer met betrekking tot het houden van toezicht (eigen stewards) en het niet schenken van alcohol voor, tijdens en na de wedstrijd.

Artikel II.

Deze beleidsregel wordt aangehaald als “beleidsregel evenementenvergunningen voetbalrisicowedstrijden” en treedt in werking de dag volgend op de datum waarop het vaststellingsbesluit is bekendgemaakt.

Epe, 25 mei 2009

De burgemeester van Epe,

M.van Lente

Inhoudsopgave

Artikel I.

Artikel II

Nota-toelichting

Door locale voetbalverenigingen worden in de zomerperiode regelmatig wedstrijden georganiseerd tegen bekende clubs uit de KNVB betaald voetbal competitie of andere clubs buiten KNVB verband. De voorbereiding op de competitie, benefiet redenen of jubilea zijn meestal aanleiding voor deze evenementen. In bepaalde gevallen kunnen deze evenementen een risico vormen voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.

Op grond van artikel 2:25 van de Algemene plaatselijke verordening Epe 2008 (APV) , is het verboden zonder vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren.

Ten behoeve van de duidelijkheid richting alle betrokken partijen is het gewenst een beleidsregel. Evenementenvergunningen voor voetbalrisicowedstrijden vast te stellen.