Regeling vervallen per 10-09-2020

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent openstelling van de Nadere regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren Flevoland voor het jaar 2020

Geldend van 01-04-2020 t/m 09-09-2020

Intitulé

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent openstelling van de Nadere regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren Flevoland voor het jaar 2020

Gedeputeerde Staten van Flevoland

Overwegende dat:

Zij bij besluit van 19 maart 2019 met kenmerk 2385562 de Nadere regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren Flevoland hebben vastgesteld.

De Nadere regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Flevoland met als doel om de Flevolandse MKB-ondernemers binnen het Topsectorenbeleid en de kennis- en innovatieagenda's van de topsectoren beter te willen ondersteunen bij hun innovatie in de eerste fasen van nieuwe productontwikkeling door het verstrekken van een subsidie.

In deze nadere regels is in artikel 1.3 bepaald dat subsidieaanvragen alleen kunnen worden ingediend, wanneer Gedeputeerde Staten op grond van deze regeling een openstellingsbesluit nemen.

Zij voor 2020 gebruik willen maken van deze mogelijkheid.

Gelet op artikel 1.3 van de Nadere Regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren Flevoland en artikel 4.26, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht.

Besluiten:

Vast te stellen het navolgende Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende openstelling van de Nadere regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren Flevoland voor het jaar 2020.

Artikel 1 Openstellingsperioden en subsidieplafonds

De nadere regels open te stellen:

  • a.

    gedurende de periode 7 april 2020 van 09:00 uur tot en met 10 september 2020 17:00 uur voor aanvragen voor MIT-haalbaarheidsprojecten en hierbij het subsidieplafond voor MIT- haalbaarheidsprojecten vast te stellen op € 345.000.

  • b.

    gedurende de periode 11 juni 2020 09:00 uur tot en met 10 september 2020 17:00 uur voor aanvragen voor MIT-R&D-samenwerkingsprojecten en het subsidieplafond voor MIT-R&D-samenwerkingsprojecten vast te stellen op € 805.000.

  • c.

    waarbij voor zowel a. als b. geldt dat de aanvragen moeten passen binnen de MKB-innovatieagenda's van de Topsectoren:

    • -

      Agri & Food;

    • -

      Chemie inclusief Biobased Economy;

    • -

      Energie;

    • -

      Tuinbouw en Uitgangsmaterialen; en

    • -

      Water en Maritiem.

  • d.

    Aanvullend op het bepaalde in lid b. een subsidieplafond van € 750.000 vast te stellen voor R&D-samenwerkingsprojecten die passen binnen de missies 'Towards Zero Emission", "Digital and Autonomous Shipping", "Safety and Security" en de doorsnijdende thema's, zoals genoemd in de MKB-innovatieagenda van de Topsector Water en Maritiem.

Artikel 2. Verdeelcriteria MIT-haalbaarheidsprojecten

Het subsidieplafond, als bedoeld in artikel 1a, wordt verdeeld overeenkomstig het bepaalde in artikel 2.6 'Verdeelcriteria' van de Nadere regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren Flevoland.

Artikel 3. Verdeelcriteria MIT-R&D-samenwerkingsprojecten

Het subsidieplafond, als bedoeld in artikel 1b en 1d, wordt verdeeld overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.5 'Verdeelcriteria' van de Nadere regels MKB Innovatiestimulering Topsectoren Flevoland.

Artikel 4. Topsectoren

De aanvragen als bedoeld In artikel 1 moeten passen binnen de MKB-innovatieagenda's of MKB-plannen van de topsectoren:

  • Tuinbouw & Uitgangsmaterialen;

  • Agri & Food

  • Chemie inclusief Biobased Economy

  • Energie

  • Water en Maritiem

Artikel 5. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2020.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van provincie Flevoland van 10 maart 2020.

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

de secretaris,

de voorzitter,

De secretaris van Gedeputeerde Staten van Flevoland