Regeling vervallen per 01-02-2013

Beleidsregels subsidiëring jeugd- en jongerenwerk

Geldend van 06-11-2003 t/m 31-01-2013

Intitulé

Beleidsregels subsidiëring jeugd- en jongerenwerk

De raad van de gemeente Haaren, gelet op artikel 22 van de Algemene subsidieverordening gemeente Haaren, besluit vast te stellen de hiernavolgende

Beleidsregels subsidiëring jeugd- en jongerenwerk

Artikel 1

In deze beleidsregels wordt verstaan onder:

  • a.

    Jeugd- en jongerenwerk organisaties:rechtspersonen, die zich tot doel stellen het voor hun leden scheppen en uitbouwen van voorzieningen en activiteiten, die gericht zijn op de buitenschoolse, educatieve, sociale, creatieve en recreatieve ontplooiing van jeugdigen en jongeren.

  • b.

    Open jeugd- en jongerenwerk organisaties:rechtspersonen, die zich tot doel stellen het voor jongeren, niet zijnde leden, scheppen en uitbouwen van voorzieningen en activiteiten, die gericht zijn op de buitenschoolse, educatieve, sociale, creatieve en recreatieve ontplooiing van jeugdigen en jongeren.

  • c.

    Cursorisch jeugdwerk organisaties:rechtspersonen, die zich tot doel stellen het aanbieden van openbaar toegankelijke cursussen, die gericht zijn op de buitenschoolse, educatieve, sociale, creatieve en recreatieve ontplooiing van jeugdigen en jongeren.

  • d.

    Kindervakantiewerkorganisaties:rechtspersonen, die zich tot doel stellen het aanbieden van openbaar toegankelijke activiteiten tijdens de schoolvakanties, die gericht zijn op educatieve, sociale, creatieve en recreatieve ontplooiing van jeugdigen en jongeren.

  • e.

    Jeugdleden:contributie betalende leden, niet zijnde rustende- of ereleden, in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, wonende in de gemeente Haaren.

  • f.

    Deelnemers:aan openbaar toegankelijke cursussen deelnemende kinderen in de leeftijd vanaf 0 tot en met 17 jaar, wonende in de gemeente Haaren.

Artikel 2

De gemeenteraad bepaalt of een instelling op grond van deze beleidsregels in aanmerking komt voor subsidie. In ieder geval zijn voor subsidiëring uitgesloten:

  • a.

    jeugd- en jongerenwerkorganisaties waarvan uit de in te dienen ledenopgave door burgemeester en wethouders wordt vastgesteld dat minder dan 20% van het totaal aantal jeugdleden woonachtig is in de gemeente Haaren;

  • b.

    jeugd- en jongerenwerkorganisaties, open jeugd- en jongerenwerk, cursorisch jeugdwerkorganisaties en kindervakantiewerk-organisaties die hun activiteiten niet organiseren in de gemeente Haaren en waarvan door burgemeester en wethouders wordt vastgesteld dat gelijksoortige organisaties activiteiten organiseren binnen de gemeente Haaren;

  • c.

    jeugd- en jongerenwerkorganisaties waarvan uit de in te dienen ledenopgave door burgemeester en wethouders wordt vastgesteld dat minder dan 5 jeugdleden van het totaal aantal jeugdleden woonachtig is in de gemeente Haaren;

  • d.

    de cursorisch jeugdwerkorganisaties waarvan uit de in te dienen deelnemersopgave door burgemeester en wethouders wordt vastgesteld dat minder dan 5 deelnemers van het totaal aantal deelnemers woonachtig is in de gemeente Haaren.

Artikel 3

Een aanvraag tot subsidievaststelling dient voor 1 mei van de periode voorafgaand aan het kalenderjaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd, ingediend te worden en omvat de volgende gegevens:

  • a.

    - van een jeugd- en jongerenwerkorganisatie:een opgave van het aantal jeugdleden per 1 januari van het jaar van indiening van de subsidieaanvraag, met vermelding van woonadres en leeftijd;- van een cursorisch jeugdwerkorganisatieeen opgave van het aantal deelnemers, dat in het jaar voorafgaand aan het jaar van indiening van de subsidieaanvraag aan cursussen heeft deelgenomen, met vermelding van woonadres en leeftijd;

  • b.

    een begroting van het kalenderjaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd, waarbij aangegeven is:- de totale kosten per jeugdlid of deelnemer;- de totale baten per jeugdlid of deelnemer;- de te ontvangen contributie per jeugdlid of bijdrage per deelnemer;

  • c.

    een balans per 1 januari van het jaar van indiening van de subsidieaanvraag;

  • d.

    een jaarrekening van het jaar voorafgaand aan het jaar van indiening van de subsidieaanvraag.

Artikel 4

De gemeenteraad stelt jaarlijks bij de begrotingsbehandeling de subsidieplafonds vast voor onderscheidenlijk jeugd- en jongerenwerkorganisaties, open jeugd- en jongerenwerk, cursorisch jeugdwerkorganisaties en kindervakantiewerkorganisaties.

Artikel 5

De subsidievaststelling geschiedt door burgemeester en wethouders voorafgaand aan het tijdvak waarvoor subsidie is aangevraagd. De door de raad bepaalde clusterbudgetten worden daarbij als volgt verdeeld:

  • a.

    over de jeugd- en jongerenwerkorganisaties:naar rato van het aantal jeugdleden per 1 januari van het jaar van indiening van de subsidieaanvragen;

  • b.

    over de open jeugd- en jongerenwerkorganisaties:naar rato van het aantal kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar per dorpskern per 1 januari van het jaar van indiening van de subsidieaanvragen;

  • c.

    over de cursorisch jeugdwerkorganisaties:naar rato van het aantal deelnemers dat, in het jaar voorafgaand aan het jaar van indiening van de subsidieaanvragen, aan cursussen heeft deelgenomen.

  • d.

    over de kindervakantiewerkorganisaties:naar rato van het aantal kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar per dorpskern per 1 januari van het jaar van indiening van de subsidieaanvragen.

Artikel 6

De volgende hoofdstukken en artikelen uit de "Algemene subsidieverordening gemeente Haaren" zijn niet van toepassing:

A artikel 4 lid 2 sub a. en d. "Subsidieaanvraag";

b. artikel 5 "Inspraak";

c. hoofdstuk 3 "Verplichtingen van de rechtspersoon".

Artikel 7

Met ingang van 9 oktober 2003 vervallen de beleidsregels jeugd- en jongerenwerk van 1 augustus 1998.

Artikel 8

Deze beleidsregels treden in werking 8 dagen na bekendmaking.

Artikel 9

Voor subsidieaanvragen voor het open jeugd- en jongerenwerk voor het jaar 2003 wordt in afwijking van artikel 3, 1e lid de indieningstermijn gesteld op 1 november 2003.

Voor subsidieaanvragen voor het open jeugd- en jongerenwerk voor het jaar 2004 wordt in afwijking van artikel 3, 1e lid de indieningstermijn gesteld op 1 december 2003.

Artikel 10

Deze beleidsregels kunnen aangehaald worden als "Beleidsregels subsidiëring jeugd- en jongeren-werk".

 

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 9 oktober 2003.
De raad van de gemeente Haaren,
raadsgriffier,                                          voorzitter,
 
 
Drs. S.H.G.A. van der Schans-Jacobs.    F.H.G.M. Ronnes