Regeling vervallen per 01-01-2020

Kleding, regeling inzake verstrekken van

Geldend van 01-01-2013 t/m 31-12-2019

Intitulé

Kleding, regeling inzake verstrekken van

Kleding, regeling inzake verstrekken van

Artikel 1 Begripsomschrijving

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder "kleding", kleding met toebehoren, die met het oog op de gewone eisen van de dienst door de bodes, de kantinemedewerkster, de beheerders van De Tuyter, de sporthal Groenendaal, de sportzaal De Populier, het personeel van het zwembad De Lansingh, alsmede de haven-/marktmeester gedurende de dienstuitoefening moet worden gedragen.

Artikel 2 Belanghebbende

Lid 1

Aan de bodes, de beheerders van de Tuyter, de sporthal Groenendaal, de sportzaal De Populier, het personeel van het zwembad De Lansingh, alsmede de haven-/marktmeester wordt kleding verstrekt.

Lid 2

De verstrekking van deze kleding geschiedt met inachtneming van de bepalingen, genoemd in de bij deze regeling behorende staat A.

Artikel 3 Eigendom kleding

Lid 1

De verstrekte kleding blijft eigendom van de gemeente.

Lid 2

Na verloop van de minimum voorgeschreven draagtijd van de verstrekte kleding gaat deze in eigendom over aan de gebruiker.

Lid 3

De draagtijd van de kleding gaat in op het tijdstip van verstrekking.

Artikel 4 Onderhoud en gebruiksvoorschriften

Lid 1

Het onderhoud en de reparatie van de kleding geschiedt door degene aan wie de kleding is verstrekt. De kosten van het reinigen van de kleding (met uitzondering van de overhemden/blouses en de stropdas) komen voor rekening van de gemeente.

Lid 2

De bodes, de kantinemedewerkster, de beheerders van De Tuyter, de sporthal Groenendaal, de sportzaal De Populier, het personeel van het zwembad De Lansingh, alsmede de haven-/marktmeester zijn verplicht de kleding in goede staat te houden.

Lid 3

Het college kan de verstrekking of verdere verstrekking van kleding geheel of gedeeltelijk intrekken, indien de verplichtingen opgelegd in deze regeling niet of niet behoorlijk worden nagekomen.

Artikel 5 Vermissing of beschadiging

Lid 1

De bodes, de kantinemedewerkster, geven van vermissing of ernstige beschadiging van de kleding onmiddellijk kennis aan het hoofd van de stafafdeling Ondersteuning. De haven-/marktmeester en de beheerders van De Tuyter, de sporthal Groenendaal, de sportzaal De Populier en het personeel van het zwembad De Lansingh, melden dit respectievelijk aan het hoofd van de Dienst Openbare Werken en de directeur van de sector Welzijn.

Lid 2

Het college kan, indien de vermissing of ernstige beschadiging het gevolg is van opzet of grove nalatigheid, een inhouding op het salaris toepassen tot een zodanig bedrag als nodig is tot aanvulling van het vermiste of reparatie van het beschadigde.

Artikel 6 Einde dienstbetrekking

Bij beëindiging van de dienstbetrekking wordt de verstrekte kleding, voor zover deze nog niet is overgegaan in eigendom van de gebruiker, onmiddellijk ingeleverd bij respectievelijk het hoofd van de stafafdeling Ondersteuning, de directeur van de sector Welzijn of het hoofd van de Dienst Openbare Werken, tenzij de bodes, de kantinemedewerkster, de beheerders van De Tuyter, de sporthal Groenendaal, de sportzaal De Populier, het personeel van het zwembad De Lansingh of de haven-/ marktmeester deze kleding in eigendom wensen te verkrijgen, in welk geval de door hen te betalen vergoeding voor deze kleding door het college wordt vastgesteld.

Artikel 7 Extra verstrekking

Bij indiensttreding worden aan de belanghebbenden 1 extra blazer en pantalon/rok verstrekt.

Bijlage

Staat A

Staat als bedoeld in artikel 2 van de "Regeling inzake het verstrekken van uniformkleding aan de bodes, de kantinemedewerkster, de haven/marktmeester, de beheerders van De Tuyter, de beheerders van de sporthal Groenendaal en sportzaal De Populier en het personeel van het zwembad De Lansingh.

Functie

Te verstrekken kleding

Minimum draagtijd

bodes gemeentehuis

1 blazer 2 pantalons * 1 regenjas/overjas (gevoerd) 1 jekker 4 overhemden * 1 trui 1 stropdas 1 vest

1 jaar 1 jaar 3 jaar 3 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar eenmalig

kantinemedewerkster gemeentehuis

2 rokken 3 blouses 1 trui

1 jaar 1 jaar 1 jaar

beheerders van De Tuyter

1 blazerbeheerders van De Tuyter 2 pantalons * 1 trui * 4 overhemden * 1 stropdas

1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar

beheerders van de sporthal Groenendaal en sportzaal De Populier

2 pantalons * 2 truien 4 overhemden * 1 stropdas 1 paar sportschoenen

1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar

personeel zwembad De Lansingh vast personeel

3 shirts met logo 2 shorts 1 trainingspak 1 paar sportschoenen

1 jaar 1 jaar 2 jaar 1 jaar

oproeppersoneel

1 à 2 shirts met logo (afhankelijk van het aantal te werken uren) 1 short

1 jaar

haven/marktmeester

1 colbert met op de zak/mouw een geborduurd wapen van de gemeente Krimpen aan den IJssel 2 pantalon * 1 regenjas (gevoerd) 1 jekker 4 overhemden * 1 trui 1 stropdas

1 jaar 1 jaar 3 jaar 3 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar

* Daar waar in de staat A gesproken wordt over pantalon en overhemd kan ook worden gelezen: rok en blouse.