Verordening alleenrecht De Zijl Bedrijven (DZB) voor het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, beveiliging, contractcatering en postverzorging 2011

Geldend van 01-01-2012 t/m heden

Intitulé

Verordening alleenrecht De Zijl Bedrijven (DZB) voor het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, contractcatering en postverzorging 2011

De raad van de gemeente Leiderdorp;

gelezen het voorstel van nr. 9 van 8 november 2011;

gezien het advies van commissie Bestuur & Maatschappij van 28 november 2011;

gelet op het bepaalde in artikel in artikel 149 van de Gemeentewet, artikel 17 van het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao) en artikel 22 van het Besluit aanbestedingen speciale sectoren (Bass);

b e s l u i t:

  • 1.

    Kennis te nemen van de evaluatie alleenrechtverordening De Zijl Bedrijven (DZB) voor het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, catering en postverzorging 2009.

  • 2.

    Vast te stellen de Verordening alleenrecht De Zijl Bedrijven (DZB) voor het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, beveiliging, contractcatering en postverzorging 2011.

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

1. Alleenrecht: het toekennen van een uitsluitend recht in de zin van

artikel 1 onder bbb van het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao) of artikel 1 onder u van het Besluit aanbestedingen speciale sectoren (Bass).

2. Diensten: overheidsopdrachten voor diensten in de zin van artikel 1 onder j van het Bao of artikel 1 onder j van het Bass.

3. Gemeente Leiden: een aanbestedende dienst in de zin van artikel 1

onder r van het Bao en artikel 1 onder q van het Bass.

4. De Zijl Bedrijven (DZB): onderdeel van de gemeente Leiden voor arbeidsontwikkeling, welke is gespecialiseerd in gesubsidieerde arbeid op het gebied van sociale werkvoorziening.

Artikel 2 Toekenning

1. De DZB van de gemeente Leiden heeft het alleenrecht voor gemeentelijke opdrachten voor de volgende diensten, namelijk: het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, beveiliging, contractcatering en postverzorging.

2. Het alleenrecht wordt slechts verleend voor de volgende onderdelen van het totale gemeentelijke pakket voor groenonderhoud en het opruimen van zwerfvuil:

  • 1.het onderhouden van het gemeentelijke openbare groen

  • in het gehele werkgebied van Leiderdorp;

    2. het bijhouden van de ruiterpaden in De Bloemerd;

    3. het ledigen van alle afvalbakken, hondenpoepbakken en het reinigen van de hondentoiletten in De Bloemerd.

Artikel 3 Uitvoering

Het in artikel 1 genoemde alleenrecht komt slechts tot uitvoering indien een overeenkomst tot stand kan worden gebracht of tot stand is gekomen waarbij DZB een prijsstelling hanteert die blijft binnen de gemeentelijke begrotingskaders en DZB voldoet en blijft voldoen aan de in de genoemde

overeenkomst vast te leggen of vastgelegde kwaliteitsnormen, welke gemeten worden aan de hand van een in de overeenkomst overeen te komen of gekomen systematiek.

Artikel 4 Intrekking

De Alleenrechtverordening DZB voor het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, catering en postverzorging, vastgesteld op 16 maart 2009, wordt ingetrokken.

Artikel 5 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na die waarop zij is bekendgemaakt.

Artikel 6 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening alleenrecht De Zijl Bedrijven (DZB) voor het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, beveiliging, contractcatering en postverzorging 2011.