Regeling vervallen per 01-07-2021

Besluit tot aanwijzing van besluiten en berichten voor digitale bekendmaking

Geldend van 27-01-2017 t/m 30-06-2021 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2017

Intitulé

Besluit tot aanwijzing van besluiten en berichten voor digitale bekendmaking

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Meierijstad, ieder voor zover bevoegd;

Overwegende, dat zij op grond van artikel 2, lid 1 onder a en b van de Verordening op de elektronische bekendmaking kunnen bepalen welke besluiten en berichten (waaronder voorontwerp- en ontwerpbesluiten), aanvragen en meldingen bekendgemaakt worden door plaatsing in het gemeenteblad;

dat het wenselijk is gebruik te maken van deze mogelijkheid voor de verplichte bekendmaking c.q. kennisgeving van deze besluiten en berichten;

gelet op artikel artikel 2, lid 1 onder a. en b. van de Verordening op de elektronische bekendmaking;

B e s l u i t e n :

1. te bepalen dat de bekendmaking dan wel kennisgeving van de volgende besluiten en berichten geschiedt door plaatsing in het Gemeenteblad:

wettelijk voorgeschreven bekendmaking van aanvragen, meldingen en besluiten (waaronder voorontwerp- en ontwerpbesluiten) waartegen bezwaar en beroep, zienswijzen of inspraakreacties kunnen worden ingediend.

2. te bepalen dat het bepaalde onder 1 niet geldt in geval de wet bij uitsluiting een ander middel van bekendmaking voorschrijft.

3. te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de eerste dag na die van de bekendmaking en terug werkt tot 1 januari 2017.

Toelichting Besluit aanwijzing besluiten en berichten voor digitale bekendmaking

Met dit besluit wordt bepaald dat de wettelijk voorgeschreven bekendmaking van besluiten en berichten (aanvragen, meldingen en (voorontwerp- en ontwerpbesluiten, waartegen bezwaar en beroep, zienswijzen of inspraakreacties kunnen worden ingediend) geschiedt door plaatsing in het Gemeenteblad.

Voor integrale plaatsing van de bij de besluiten en berichten behorende stukken biedt de gvop op dit moment nog niet in alle gevallen de mogelijkheid. Tot nader order worden deze aanvragen, meldingen en besluiten dan ook nog op de gebruikelijke wijze fysiek ter visie gelegd.

Het besluit onder 2 houdt verband met het feit dat voor bekendmaking van o.a. verkeersbesluiten bekendmaking in de Staatscourant verplicht is.

Ondertekening

Veghel, 3 januari 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad

De secretaris, De burgemeester,

De burgemeester van de gemeente Meijerijstad ,