Besluit van het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Nederweert houdende regels omtrent mandaat, volmacht en machtiging in verband met aanbesteding voor inburgering B1- en Z-route

Geldend van 26-05-2021 t/m heden

Intitulé

Besluit van het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Nederweert houdende regels omtrent mandaat, volmacht en machtiging in verband met aanbesteding voor inburgering B1- en Z-route

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederweert,

Overwegende dat

Gemeenten op grond van de Wet Inburgering die op 1 januari 2022 in werking treedt, moeten zorgen voor een goede begeleiding van inburgeringsplichtige nieuwkomers en een passend aanbod aan leerroutes.

De gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck wensen samen te werken met betrekking tot de inkoop van ‘leerroutes ten behoeve van de nieuwe Wet inburgering’.

De gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck een Inkoopstrategiedocument Inburgering hebben opgesteld.

Dit inkooptraject gezien de aard en omvang van de behoefte en op grond van de Europese Richtlijn en Aanbestedingswet 2012 moet plaatsvinden via een Europese aanbesteding.

Ten behoeve van een efficiënt verloop van de aanbesteding afgesproken is dat de gemeente Weert namens de samenwerkende gemeenten als penvoerder zal optreden.

Het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester van de gemeente Nederweert, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft.

Gelet op artikel 160 eerste lid jo artikel 171 van de Gemeentewet, artikel 10:1 ev. van de Algemene wet bestuursrecht en titel 3 van boek 3 Burgerlijk Wetboek.

Besluit:

  • 1.

    Mandaat te verlenen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert om namens het college van Nederweert de aanbesteding uit te voeren van leerroutes B1- en Z-route ten behoeve van de nieuwe Wet inburgering.

  • 2.

    Volmacht te verlenen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert om op te treden voor de aanbestedingsprocedure en alle benodigde privaatrechtelijke rechtshandelingen uit te voeren. De volmacht omvat het vervoeren van verweer ingeval van een juridisch geschil met betrekking tot deze aanbesteding.

  • 3.

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert te machtigen om namens het college van Nederweert in de hierboven genoemde aanbesteding alle benodigde handelingen welke geen besluiten of privaatrechtelijke rechtshandelingen zijn, uit te voeren.

  • 4.

    Het verlenen van ondermandaat conform de in de gemeente Weert vigerende mandaatregeling toe te staan.

Ondertekening

Nederweert, 18 mei 2021

Burgemeester en wethouders van Nederweert,

De secretaris,

drs. J.C.T. (Johan) Bakens

De burgemeester,

B.M.T.J. (Birgit) Op de Laak

De burgemeester van Nederweert,

B.M.T.J. (Birgit) Op de Laak