Regeling Woon-werkverkeer niet-verhuisplichtige ambtenaren

Geldend van 05-04-2011 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-07-2002

Intitulé

Regeling Woon-werkverkeer niet-verhuisplichtige ambtenaren

Regeling Woon-werkverkeer niet-verhuisplichtige ambtenaren

Artikel 1 Begripsbepalingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a

    Ambtenaar: de ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1 van de CAR, op wie niet de verplichting rust zich in of meer nabij zijn standplaats te vestigen als bedoeld in artikel 15:1:17 CAR/UWO;

  • b

    Afstand woning tot werkplek: onder afstand van de woning tot de werkplek wordt verstaan kortste reisafstand van deur (woning) tot deur (plaats van tewerkstelling) gemeten met een routeplanner.

Artikel 2 Hoogte tegemoetkoming

De tegemoetkoming voor het reizen tussen de woning en de werkplek wordt toegekend conform hierna te stellen regels:

  • a

    Indien de enkele reisafstand tussen woning en werkplek meer is dan 15 kilometer en de ambtenaar maakt gebruik van een auto, motor of bromfiets, wordt 50% van het bedrag uitbetaald, dat volgens de vigerende belastingwetgeving maximaal belastingvrij aan vergoeding mag worden uitbetaald.

  • b

    Gaat de ambtenaar, die een tegemoetkoming ontvangt voor het reizen tussen woning en werkplek, verder weg wonen, blijft de tegemoetkoming gelijk. Komt de ambtenaar, die een tegemoetkoming ontvangt voor het reizen tussen woning en werkplek, dichterbij wonen, wordt de tegemoetkoming al naargelang de nieuwe afstand tussen woning en werkplek verlaagd of ingetrokken.

Artikel 3  Afwezigheidsituaties

Indien in geval van ziekte, zwangerschaps- of bevallingsverlof gedurende een aaneengesloten periode van tenminste een maand niet is gereisd, wordt over deze periode geen tegemoetkoming uitbetaald. Als in geval van buitengewoon verlof of onbetaald verlof niet is gereisd bestaat over de periode van verlof geen recht op een tegemoetkoming.

Artikel 4 Ingangsdatum

Deze regeling treedt in werking op de dag van vaststelling en werkt terug tot 1 juli 2002.

Artikel 5 Citeertitel

Deze regeling kan worden aangehaald als “Reiskostenregeling woon-werkverkeer niet-verhuisplichtige ambtenaren Nederweert”.